Trevlig valborg!!

Nu sover Elvira. Hon somnade för en stund sedan..ville inte sova idag, var så uppe i varv pinglan! Men tillslut så, i min famn i soffan med välling..
När hon somnat fick jag se en liten bit av fackeltåget som gick förbi här (varje valborg) och ner mot brasan. de spelade trummor och lät och fridolin (hunden ovanpå) skällde som bara den..men Elvira sov ändå!
Själv så sitter man framför datorn och tv:n som vanligt när Andreas jobbar.. men sen är han iaf ledig 4 dagar!

Jag ska nog oxå lägga mig snart.. är så trött och dålig! Jag gick i slowmotion idag på jobbet, om jag rörde mig för fort eller så så fick jag yrselkänslor.. läskigt! Å tung i huvudet och allt det där..
Måste sova och kurera mig tills Skokloster imorgon.

Ska nog lägga ut lite nya bilder imorgon oxå.. måste bara ladda kameran.

Trevlig valborg på er. Hoppas iaf ni fått se någon fin brasa ikväll.

Valborg

Idag har jag inte gjort ett enda nyttigt tror jag.. jo jag har tvättat fast jag inte borde.. är sjuk, ont i halsen, blir lätt yr och början till feber.. kunde varit värre men nu är det tillräckligt för att man skall känna sig orkeslös iaf...

Var till Kista och skulle byta tunikan jag fick igår (tack A :-p) men den mindre storleken var för liten så jag behäller denna som var liite för stor...
Köpte en tunika på Hm oxå som var slut i katalogen.
Å till lunch blev det kebab tallrik och en glass från Ben & Jerry som heter "wich" mmmm vilken glass som två cookies med glass emellan (sandwich american style)

Idag bestämde A att det blir en tripp "hemåt norrland" , han fick ledigt på fredag så då passar det bra...
Hoppas det blir fint då i helgen oxå!

Tydligen så går det magjsuka på E's dagis.. men i det stora huset, E´s avdelning (och 1 till) ligger i en paviljong mittemot det huset.. så vi får hålla tummar och tår att den inte kommer ner till paviljongen.. De går ju bara imorgon sen är de lediga ons-sön.

Nu är det inte långt kvar till Sardinien!! Gud så vi längtar! Efter maten, bad, sol å ännu mer värme!

Gud så härligt väder det var här igen!! A har oljat in alla grejer på balkongen så nu kan man göra iordning där oxå!! Skall kanske köpa en blomma till en av krukorna.. väntar nog en stund med balkong lådorna iaf... men en lite blomma så det blir trevligt när man sitter där kanske..

Nä nu skall jag gå och joina A i soffan..

Godnatt

Lördag

Idag har vi städat (jag och E) så skönt att det det rent.. även fast jag dammsugit flera dagar senaste veckan så har det inte kännts rent.. (dammsugarpåsen behövde bytas) Men nu... så rent och fint iaf en dag :-D

Jag fick sovmorgon idag! Ända till 06.40! Annars brukar E vakna kl 06 med mig och 07 med pappa :-o .. varför då? Det har hon börjat med på sistonde..

Imorgon skall jag jobba 5 timmar bara för A börjar jobba kl 13 men de behövde någon på jobbet, och det är bra med extra pengar!
Sen skall jag och E städa balkongen så vi kan lägga ut trallen på måndag och olja in den, sen är det fritt fram att springa ut och in på balkongen, hon tycker det är jätteroligt att vara där ute.

A jobbar i helgen igen... denna vecka är så tråkig! Han jobbar alla kvällar utom Onsdag när han är ledig.
Men ledig på måndag iaf å torsdag för då skall vi på Alfa Romeo dag på Skokloster slott. Det är alltid det 1:a maj.
Och Valborg får jag och E fira själva oxå.. blir väl ingen kase eftersom hon skall sova.. vi får se..

Igår åt vi middag på balkongen föresten.. det var ju så varmt och härligt! Jag tror att E gillade det ganska mycket hennes "glö" (glasögon) och "käp" (keps) åkte av och på hela tiden :-) . Det blir mer sånt i sommar, vi skall köpa ett parasoll så vi kan sitta där.. solen ligger ju på där på em(från ca 13-14) och kväll och då blir det varmt!! 

Imorgon skall jag köpa E favvis mat på hemvägen "buj" .. liten lyxlunch åt oss två :-)

Nu skall ja stretcha och titta på Amerikanska Choppers. Sen är det bara hopp i säng om man skall upp kl 05.
 
Trevlig helg!!

Ännu en vacker dag!

Vilken vacker stad Stockholm e!! Speciellt i morgon sol. Var ju in till stan idag, skulle på intervju på ett rekryteringsföretag som rekryterar åt ett annat företag. Så jag var inne i stan ca 9.30 gick bort mot Blaiseholmen (vid Grand Hôtel) och satte mig på en bänk vid vattnet, lyssnade på fåglar och läste. Så härligt. Sen gick jag en promenad vid vattnet på båda sidor holmen innan jag gick till intervjun, företaget låg allra högst upp i ett hus 5 tr med hiss +1 tr till i vindsvåningen, jättemysigt, man såg ut över takåsarna under itervjun.... nog pratat om utsikten,
hon tyckte jag verkade jättebra :-D Men gav mig en massa tips..tyckte jag skulle framhäva mig mer i mina papper.. jo jag e lite dålig på det kanske.. har väl med mitt självförtoende att göra kanske.. Men jag skall ändra min CV snart å framhäva mig mer ;-)
Iaf så tyckte hon jag var så bra att jag fick gå vidare att träffa tjejerna i receptionen på det föetaget jobbet gällde, så några timmar senare var jag där.. bara 5 min :-o de ville träffa mig bara... Efter de träffat mig skulle de prata med rekryteraren å bestämma vilken av oss 4 de ville ha.. å ännu har jag inte hört nåt så jag passade väl inte in i deras gäng antar jag..

När jag ändå var på stan så passade jag på att gå förbi ett ställe jag hittade på nätet igår å jisses vilket paradis!!
Bara en massa ekologiskt/organiskt och nyttigt.. sånt som jag gillar mellan varven ;-) När jag inte bakar.. om jag hade råd skulle jag gärna äta sånt jämt.. men det kostar! Iaf så kopte jag en jättegod smoothie med massa konstigt i, bara nyttigt iaf och man blev jättemätt på den. Å köpte "raw food" bollar å snacks, en nyttig marmelad utan socker, en mindre nyttig "grön iste" som man blandar med vatten. Jättegod. Detta ställe finns oxå på NK, de har även lunch lådor, så nu vet jag var jag skall springa förbi om jag är på stan!

Å vad jag har gått denna veckan!! Sååå duktig har jag varit. Men det är lättare när det är varmare ute å helst sol.. när det är vinter å kallt är det inte så skönt liksom..
Men jag brukar ändå försöka gå en lite längre vända när jag hämtar/lämnar på dagis de dagar jag är ledig..inte bara gå raka vägen som tar 2 min utan gå minst 15 min dit å hem.. men ibland går jag 30 min en väg.
Om man skall ha bort det sista dallret på magen så måste man ju!

Å som vanligt så äter vi mellis i parken efter jag hämtat Elvira på dagis.. det är ju så tråkigt om man bara skulle gå hem å sätta sig inne i detta väder.. å oftast finns det andra barn i parken men idag var det bara vi..när det var som varmastvar säkert 15 grader i skuggan minst)..inte ens grannarna var ute som alltid brukar vara i parken efter dagis.

Oj nu har jag skrivit en massa gojja igen..

Natti

Jisses..

Vilket väder det blivit nu!!
När jag lämnat E på dagis så gick jag en promenad i spåren (2,5km) i solen och lyssnade på RIxfm och fågel kvitter :-) Så skönt!

Sen hem å räknade matte (eller jag började vid datorn en stund..) å det gick mycket bättre idag än förra veckan. Jag struntade i de uppgifter jag inte förstod och gick vidare.. och då klarnade det upp efter ett tag..för uppgifterna som kom senare hjälpte till med det jag gjort tidigare! Så nu har jag gjort nästan halva kapitel 3.. redan!! Om jag har tur så hinner jag klart kursen innan semestern!

Precis innan A skulle gå hemifrån ringde verkstan (han lämnade in bilen imorse) å gav oss dåliga nyheter!
En sån lite sak blev så stor..typiskt! Kanske skall byta till Audi istället :-D ... måste beställa delar från Italien för just denna fanns såklart inte i sverige...som det annars brukar göra.. så vi har ingen bil nu!!!! Ska hyra förstaveckan iaf tror vi.. drar det sedan ut på tiden så kanske A köper sin sommarbil redan nu.. vi får se. Jag jobbar på Onsdag så då måste jag ha något iaf!

Och precis när jag skulle gå till dagis så ringde de om ett jobb jag sköt för ett tag sedan, så nu skall jag på intervju på torsdag.. jag som lagt ner jobbsökandet nu innan semestern..vill ju få semester i år. Vi får väl se hur bra jobbet verkar och hur det blir med semester. Vill inte vänta 1 år på det iaf...

När jag hämtat E så gick vi till lekparken och käkade Mellis.. risifrutti, smörgås och juice. Mysigt i solen och det var så skönt där det var lä. 

Sen har vi bara myst å lagat mat. Gått en promenad med Selma... som föresten börjat rymma om hon är på balkongen en längre tid.. fast iofs bara ut runt huset för att äta gräs å spana på fåglar.. men nån gång kanske hon jagar en fågel upp på vägen när det kommer en bil, eller upp i ett träd så hon ite kommer ner..man vet ju aldrig med henne.

Nu e jag hungrig.

/Jenny

Underbar dag!

Vilken dag vi haft idag!!
Eftersom det var sol när jag steg upp (fick sovmorgon idag) så tänkte jag gå ut med Elvira tidigt.. efter 9 nån gång.. men eftersom jag skulle ringa till Fritidsresor och de öppnade kl 10, där var det kö, fick ringa Resia å prata med nån otrevlig kvinna eftersom det första samtalet med en trevlig kvinna bröts blabla bla så blev klockan närmare elva innan vi kom ut.. och E han somna medan jag ringde :-D ..
Skulle ringa och kolla med plats och mat åt E.. trodde ju att hon skulle få mat på planet iaf.. men nej siddu det får hon inte eftersom hon inte betalar en egen plats.. va?! Ska stackarn svälta då? Eftersom man absolut inte får ha med egen mat enligt FR??
Sen hade jag läst att man kunde betala för att få en egen stol till henne... japp det kan man men då får hon betala vuxen pris :-o ... "och detta brukar vi inte fråga om eftersom det är en kostandsfråga och oftast så vill man ha det billigaste och tar barnet i knä".. ja visst kan det väl vara så.. men om man inte får alternativet, hur ska man kunna välja?! Och på de här tre månader till E är 2 år..vad händer då eftersom hon då MÅSTE betala för en plats och nu inte.. hon kommer definitivt äta lika mycket! .. jaja vi kommer iaf inte att betala 3000:- för att få mat till henne, köper något på flygplatsen och hon får äta av oss, kanske frågar flygvärdinnorna om de har några pannkakor  över som vi kan köpa..aja nu skall jag sluta surra över detta..

Vi var iaf ut i lekparken och lekte å jag ville inte gå in för lunch så jag bestämmde att vi skulle äta ute, eftersom E hade sovit en kortis innan så behövde hon leka av sig för att somna sen.. så en mysig lunch ute i solen hela familjen blev det :-)
Sen var vi inne och sov 1½ timme, efter lite äpple och melon så gick vi ut och åt glass i solen jag och E och tittade på när pappa vaxade bilen.
Sen var det middag inne och efter det gick vi ut med Selma en stund, så många ute stunder idag. Sååå skönt var det och riktigt varmt på e.m faktiskt..

A bytte däck idag å tvättade bilen å vaxade den..höll på hela dagen, men nu e det gjort å den blänker som attan!

Skall tillbaks till TV:n, tittar på Pretty Woman.. var så länge sen. Men skall nog lägga mig innan den e slut..är ganska trött faktiskt.

Natti

Resan beställd!

Så, då har vi bokat och betalt resan!!! Var in på Resia idag och gjorde detta. Härligt! Nu skall vi bara ha någonstans att göra av kattef*n ...
Det blev hotel Oasis i Alghero på Sardinien. Trots att det är så stort (vi gillar små hotell) så blir det nog bra, de har en liten lekplats, det ligger nära stranden och centrum. Vi får en tvårums lägenhet så E kan sova ifred på kvällen.. Å mamma kan sitta på balkongen å läsa å dricka......... vatten eller kanske tom Cola :-D .. hahahaha.
Vi valde Ac oxå..utifall det skulle bli tokvarmt man vet ju aldrig..då är det skönt att vara förberedd ;-)..

Nu är det dags att fika.Choklad Cupcake. 

Natti Natti 

Ännu en dag

Idag har vi fixat pass jag å Elvira. Gick jättebra och snabbt. Får hämta de på tisdag.
Sen snurrade vi lite i Solna Centrum. Hon somnade i bilen dit och hem.. så nu sover hon på sängen :-) Bara att bära in henne från bilen..

Vi har kollat på några resor men inte kommit fram till så mycket... eller jo vi bestämde nästan igår.. men vi åker in till Resia i stan så får de hjälpa oss..
Vad tycker ni om dessa (lämna era synpunkter i kommentarerna..)
(Klicka på de markerade texterna för att se mer)

1.
+ Mycket fint hotell, lekplats mm till E, underbar strand
- Långt till Stranden..
Hotell 1


2.
+ Nära stranden
- Underhållningen vid poolen, stort hotell (ja det andra e oxå stort men på ett annat sätt..som en by)
Hotell2

Eller ska vi åka hit:

Kefalonia
eller
Kreta

Ja vad tror ni?

Gud vad jag e  trött idag.. sovit dåligt inatt..

Ska kanske läsa AB nu.. usch vad hemst det är med den stackars Engla.. första gången hon skulle cykla ensam å allt. Hur kan det finnas sånna hemska människor! Elvira kommer ALDRIG få gå ut ensam om mamma får bestämma :-D

/Jenny

Helgen

Igår hade vi storstädning av förrådet. Andreas åkte med 2 lass till tippen. Å en del barngrejer har vi som vi skall sälja, babyskydd, sitter osv.. Men kläderna behåller vi iaf.. kan komma väl till pass vid syskonbarn eller så.. herregud hur mycket bebiskläder vi har!!! 1 kartong och en stooor "kinapåse"!!
En massa gamla kläder åkte iväg oxå..
Sen var det lägenhetsstädning efter det.. å tvätt. Vi var klara med städning precis till kl 7 så då var det bara att hoppa i duschen för mig och E, sen läggdags.. A fick springa till tvättsugan några gånger till under kvällen..

Men idag har vi bara haft handlingen då. Gud så skönt att bara slappa. Tanken var att gå ut, men det regnade ju så då struntade vi i det eftersom E precis varit sjuk..
Sen blev det Cupcake bak, skulle varit igår men hann ju inte.. men passade bättre idag då Fredrik och Sofie tittade förbi efter de varit i Barkarby. E var faktiskt inte rädd för Fredrik mer än nån minut nu bara.. kanske berodde på hans hår förr.. han hade ju rakat av allt nu :-D

Super goda Cupcakes!! Devils Chocolate Cake muffin och choklad/creme cheese frosting, skall nog ta den sista färdiga snart!! Frossar ikväll! Imorgon e det måndag så då blir det inget..
 Kanske kommer bilder på CK sen om jag orkar ladda från kameran.

Ha en trevlig kväll.

/Jenny

Yiehaaaa

Jag fick G på Matte provet!!! Det var det enda betyg jag räknade med!! (om jag inte skulle få IG dvs..) Räknade alls inte med högre!! Gud vilken tur.. 19 av 33 poäng, så det var väl lite sådär.. men iaf klarade jag det!! Bara att gå vidare, och slappna av i helgen. Så skönt!!

Nu är det över

Så, då var Matte provet avklarat, hur det gick? Tja det får vi väl veta när resultatet kommer men i början känndes det som att det var ganska lätt, men sen kom några svåra grejer näg G-delen var avklarad och nu vet jag inte.. det kanske inte var så lätt som det känndes..kanske har gjort helt fel! Hoppas jag får G bara..

Imorse vaknade Elvira 8.45!!! SKönt för mig för då kunnde jag gå upp och räkna matte (vaknade ca 7.45) i lugn å ro.. annars har det inte blivit något sånt... men nu fick jag ju lite träning.
Sen satt hon och åt frukost när jag fortsatte räkna innan jag begav mig till skolan.

Nu sover hon. Innan hon somnade skulle hon leka doktor med Ior(Som hon fick av dig Emma, från Thailand? ), han skulle ha "pläjs" å "pip pip" dvs, nässpray och hon skulle kolla tempen (öron termometern låter pip pip).

Hon har föresten blivit väldigt intresserad av Puh( om jag inte skrivit det tidigare) hon har ju både en dvd och 1 nasse docka (en liten nyckelring..) och en Ior så det är väldigt intressant nu.. Igår hade jag tvättat Ior och lagt honom på elementet, och hon gick dit hela tiden å sa " io mu" = Ior smutsig, senare på kvällen utvecklades det till " Io blö" eftersom jag sakt hela dagen att han var blöt och skulle ligga på elementet.
Men idag är han lek bar!

En sak ska ni veta: Vår lilla tjej har en alldeles egen vilja, och hon vägrar(!!!) att lyssna, har provat att prata lugnt, förklara varför det är så, skrikit, ta i henne på rummet osv.. HUR ska man göra för att hon ska lyssna när det är något hon inte får göra?! Jag ger upp på den fronten snart tror jag.. å då får vi väl världens illbatting :-D .. kan det redan vara trotsåldern?
Ash vi överlever nog antar jag.. å så småningom får vi världens ängel :-p

/Jenny

Bättre

För övrigt så mår Elvira bättre idag. Ingen feber imorse eller jo en aning(37,6), men inte som det varit.... har inte tagit nu på ett tag, men hon verkar inte ha någon feber iaf...Bara täppt i näsan och mycket snor/slem... Men det är fullfart på henne iaf. Nu sover hon middag.
Hon vaknade sent idag, strax efter 8 och då var det för att jag och Andreas pratade.... annars kanske hon hade sovit längre, men nu skulle han upp för att åka och jobba. Så vi åt frukost tillsammans idag, händer inte så ofta men det är trevligt.

Som ni ser så blev det ett Cupcake bak idag..så gott!! Blir trevligt kvällsfika idag.

Nu skall jag sätta mig och läsa lite matte.



/Jenny

Lite Elvira

Mmmmmm glass!
   

Fina damen!
 

Dagens bak!

Hallon Cupcakes med citron frosting. Mmmmmm gott kan jag lova!
image4

Sjukdommar

Nu har hon feber..natten till igår så märkte vi att lilla fröken hade feber, hon var supervarm hela hon!!
Hon hade kännts lite varm på dagen, men inget mer än man kan känna ibland om hon har hållt igång ett tag, å nu hade hon ju det.. å sovit dåligt på dagen.
Iaf så e hon sjuk.. slemmig i näsa/hals å feber som sagt. 39 grader emellan alvedonen...
Sover dåligt pga slemmet. Andreas var hemma igår, idag har vi delat på dagen, och imorgon är jag hemma.
Stackarn...får troligtvis vara hemma hela veckan, jag som trodde hon skulle få gå på dagis å leka denna vecka nör hon var hemma förra.
Hoppas hon e bättre på fredag så vi kan gå ut och leka i parken som äntligen e klar!! Som Elvira längtat efter gungorna.. "gunna bota" har hon sagt hela veckan.

Gjorde nyss ett försök att läsa matte men efter en stund så kom Selma och ville mysa och la sig rakt över böckerna, jag flyttade henne å hon kom tillbaks några gånger sen gav jag upp.. han iaf uppdatera mig lite.
Får läsa mer imorgon.

Har gjort en sats kristyr så jag ska nog sätta mig och träna på spritsning medan jag ser på TV sen.

Har lite funderingar över framtiden...vad ska man pyssla med? Ska jag gå vidare med tårtorna och göra nåt med det eller skall jag jobba i reception, eller vad kan det annars finnas för alternativ? Gud så svårt allting e...

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam 

Röntgen

Idag ringde jag VC direkt på morgonen, fick en tid kl 9.45 så Andreas följde med eftersom jag hade en tid på skolan kl 10 oxå..
Hos doktorn tyckte Elvira att hon var klar på en gång :-) "kla" sa hon direkt.. hon blev såklart rädd för farbror doktorn (Albert) när hon såg honom.. iaf så det enda han "hittade" var att det lät slemmigt när han lyssnade på ryggen...
Eftersom hon har hostat så länge så fick vi en remiss till röntgen, något som han annars itne tycker om, att röntga barn.. så vi åkte hem kollade upp var det låg och åkte direkt till Odenplans läkarhus.
Röntgen gick relativt bra.. inget skrik där, vilket de gärna hade föredragit där för då hade lungorna utvidgat sig mer :-D .. men men man får inte alltid som man vill, och eftersom hon hade varit så duktig där så lovade vi henne "bujj" så vi gick över gatan till Burger King och åt "bujj" och sen köpte mamma glass som var mycket populärt! "gla" skrek hon om man matade för långsamt :-D
Vi har ännu inte hört något från doktorn om röntgen.. han skulle ringa idag sa han, men doktorer.....
Hon har hela dagen berättat vad hon gjort hos doktorn idag och sedan på röntgen.. lilla gumman min :-p

Usha, har lite tisdags ångest idag... Skall jobba imorgon,iofs inget fel i det men vi har haft det så mysigt de här dagarna jag och Elvira... Vaknat, dragit oss i soffan framför Nickelodeon, gått ut lite på e.m, pysslat lite, ja sånt man gör när man e hemma.. men nu är det jobba 3 dagar i rad å sen Matte prov på fredag *hua*..undrar hur provet skall gå :-/ ...

Har varit lite effektiv när vi kom hem oxå, putsat resterande fönster och håller på att tvättar...skönt när man får något gjort!

Nu e jag trött, skall gå till familjen i soffan å titta på bolibompa snart..

Ha de

Ingenting...

..har vi gjort idag. SKönt va?!
Tanken var att jag skulle träna, men eftersom jag somnade kl 01 och vaknade 06 (óch 1ggn där emellan) så var jag astrött och behövde sova när A vaknade. Elvira hostade mycket när jag la mig, och ca 30 efter jag lagt mig så var vi tvugna att stiga upp för hon hostade så mycket! Och sen satt vi och såg på Nalle Puh ca 1h och sen kunde inte jag somna direkt...Hon fick en flaska varmt vatten med honung i och sen sov hon bra utan att hosta nästan nåt på natten. Men sen när vi vaknade så hostade hon massor igen på fm.

Därför har vi inte varit ut idag, jo det är bra med luft, men hon hostar ännu mer då och jag tyckte hon behövde vila från det en stund...

Världens sämsta mamma har jag varit idag känns det som.. till lunch fick hon paj rester från frysen och till middag korv med mos å majs å emellan har hon ätit lite bulle... *hua* tur att detta inte händer så ofta.. hon äter säkert nyttigare än de flesta småbarn iaf! Älskar bönor å sånt ju.

Lite nytta har jag gjort idag, efter att ha vadat runt i skräp och smuts (ja jag städade i fredags så så skitigt var det inte) så tog jag tag i saken och plockade reda på disken från hela dagen, putsade förnster i v-rum, kom inte längre med det då en mycket hjälpsam flicka ville vara med men det blev inte så bra så så jag tar det imorron istället...när pappa e hemma, sen så plockade jag ihop leksaerna och sedan dammsög jag, eller försökte medans E knäppte av och på dammsugaren :-D

Jag har försökt köra lite potträning igår och idag, inte gått såbra, inget kiss än. Kissade på pottan för nån vecka sen men bara den gången..nu är det mest alla andra som skall kissa, typ dockor, nallar och så...Jag var inte rikigt med idag så det kom på golvet.. illa mamma!!

Nu så sover hon en stund, får se när hostan sätter igång...

Skall nog fundera ihop en liten matsedel till nästa vecka, en nyttig sådan!!!
Imorgon blir det pilates eller gym, får se...först skall jag till skolan å ha träff med läraren..

Föresten så har jag gått ner i vikt!! Såhär lite har jag inte vägt på säkert 3-4 år!! Men jag jämförde en bild från nu i mars med samma månad förra året och jag såg ingen skillnad ?!.. Men nån måste det ju vara!!

Nu dags för att surfa vidare

Natti natti

Här är en härlig en :-p



En ny dag

Vilken vacker dag vi fått idag!!

Igår var det ju fredag, när jag äntligen slitit mig från datorn tittade jag på Talang.. var väl sisådär, till det åt jag salamimackor och eftersom det var fredag tänkte jag festa till det med något starkare än vatten så jag tog mjölk :-D
Sen blev det Berg flyttar in, ganska kul program tror jag.

Nu sover E, när hon vaknar är planen att gå ut å gunga igen.. hon ville inte sova för hon ville gå ut och gunga :-)
Idag har hon berättat för mig vad hon och pappa gjorde i onsdags... hihi bajs............ e bana....... trä = Hästen bajsade, åt banan i skogen :-) . det där att hästen bajsade säger hon säkert hundra gånger om dagen..mycket spännande tydligen ;-)
Det är så roligt att man förstår vad hon säger.... om man koncentrerar sig nogrannt så förstår man nästan allt... eftersom hon oftast pratar om sånt hon ser just då så kan man fundera vad man har omkring sig :-D..Även fast orden inte låter som de ska tex strumpor heter plun/plunna .. men man fattar ändå på nåt konstigt vis

Idag har jag ingen ork att laga mat, så det blir Max sen i e.m... var ganska länge sen, jag och E åt på McD förr förra helgen men Max är det över 1 månad sen iaf..
A jobbar i helgen oxå, har precis åkt med bussen... så tråkigt att vara själv alla kvällar hela veckan.. tur att det bara är 1 av 3 veckor det är så...

Ja som sagt vilket ditn cäder vi fick idag..men liite kallare är det nog...

Gud vad hon hostar nu när hon sover... undrar vad det kan vara, har hon förkylningsastma eller vad??
Måste nog ring VC till veckan å få en tid, har ju hostat nästan konstant mer eller mindre sen början av feb.. innan dess nästan inget sen hon var sjuk vid 7 mån.... det där j-a dagis!! Bara en massa smittspridning ju!!

Nåja.. skall göra nåt nyttigt nu?? Som vad.. surfa lite kanske :-D pratar ju bara en massa dravvel här iaf..men skönt att skriva av sig oavsett om nån läser elle ej..

Tjipp

Dagen

Det blev städat iaf.. Knäppte på en Puh film åt E som hon kollade på halva dammsugningen sen ville hon terrorisera mamma genom att knäppa av och på dammsugaren ;-) ..
Jag fikc hjälp att torka golven oxå.. när jag började fylla vatten i hinken gick hon och hämtade sin mopp som senare fick sällskap av en sop och hink :-) ..
Efter E sovit middag så gick vi ut, eftersom vår lekpark är under renovering så gick vi upp till den nya parken..inte så bra park men huvudsaken att hon får gunga..
Sen gick vi en promenad för att kolla på hästarna som hon blivit så intresserad av sedan hon å pappa var ute i skogen i onsdags.. När de stod och kollade på hästarna då så bajsade en häst.. å tänk vad intressant det kan vara :-D ..Hon säger fortfarande: bajs (här tror jag att hon gjort det..men fortsätter..:) hihi (=häst) å pekar bakåt ..så söta de små liven är alltså!!
Nu sover hon iaf.. för en stund, man vet aldrig när hon vaknar nuförtiden, efter att hon var sjuk i feb så har natttsömnen blivt sådär..men jag hoppas att det blivit bättre..verkar som att hon sover längre i sin säng innan hon vill komma över till oss, förr kunde det bli redan vid 9 tiden.. men nu allt från 22.30-03... Det gör absolut ingenting att hon sover hos oss, jag tycker det är ganska mysigt..speciellt när hon vaknar på morgonen å vill mysa :-p

Nu ska jag nog bänka mig i soffan..är Talang nu å sen 20.30 blir det Berg flyttar in.. Tråkigt med ensamma kvällar, blir lätt att man fastnar vid datorn.. men nu skall jag ta tag i det hela och flytta mig..

Vaken

Då var vi vakna.. eller vi steg upp 6.30 å sen fick jag sova lite när A steg upp, men inte blir man piggare av det..
Nu tittar E på svampbob på datorn.. vi skall städa men det tar emot så vi satte oss här istället...
Men jag antar att det är lika bra att sätta fart.. *bläsh*

Ett till bara ;-)

Kom på en sak till..

A fyllde ju år för snart 1 månad sen, å då frågade jag honom vad han ville ha för sorts tårta och vilket innehåll..
han ville ha vit botten, mörk chokladmousse och hallon mousse.
På skoj sa han att ha ville ha en bröllopstårta..
Och vad tycker ni?? Fick han det ;-)
   

Detta blev resultatet efter bara 1 tårtdek kurs, ros och kalla( i november). Helgen efter A:s födelsedag sågick jag en annan kurs, startkursen å då lärde vi oss spritsteknik. Gud så ont i händerna man fick efter 4,5 timmars spritsande.. men så roligt det är med tårtdekoration!!
Hur många yrken kan man ha samtidigt ;-)? Kan man inte kombinera en sisådär 3 styckna..

Nä nu börjar jag se dåligt..måste hämta glasögonen å sätta mig vid Tv:n.
Appropå glasögon.. varför måste slipade solglasögon vara så fula.. jag vill ha ett par snygga stora..
Nu måste jag ju skaffa linser till sommaren om jag inte skall välja mellan solglasögon(se dåligt) eller glasögon(få ont i huvudet av att kisa) typiskt!! ..

Aja..natti natti.,.

Usha

Mitt andra inlägg blir sådär lagom spännande..

Det går diarre på E´s dagis.. yuck! Hoppades att hon sluppit det, men efter idag vet jag inte.. 1 gång äckligt.. men sen ingenting å hon har ätit, druckit å lekt som vanligt.. antar att tiden får utvisa.. Vi har ju bakat oxå.. å då åt hon en del deg..kan vara det..

Bakning ja.. vi har bakat bullar- vanilj å kanel, matbröd på grahamsmjöl å nåt som heter smörbollar.. lät himla gott men nja...

Matten: Går väl sisådär... ligger tusan efter pga E var sjuk flera veckor i början av Feb å hemma från dagis å hur sjutton skall man kunna plugga med en lite tös som bara vill vara med mamma tom när hon sover.. hostar, snorar å har feber.. så det vara bara att gilla läget. Jag som trodde jag skulle bli klar fort med matten eftersom jag låg före planeringen först... men nu har jag varit tvungen att förlänga kursen så den inte avsluta v 21 å jag får ig om den inte e klar å måste börja om..men jag hoppas verkligen att jag klarar den innan sommaren!! Vill inte sitta med matte boken under semestern!!!

Nu ska jag nog gå och se på Tv innan det är dags att nanna kudden! Är ganska trött idag även fast E tog sovmorgon idag (6.30) .. har vaknat vid 5-6 senaste vekcan.. 1 dag vaknade hon 4!! Men efter 30 min fick hon välling å så gick vi å la oss.. men det var enda gången det funkat.. provade närhon vaknade 5 oxå...

Hörs imorrn.


Välkommen!

Jaha, så har jag med fixat en blogg... får väl se hur länge det håller i sig..
Men iaf Välkommen..hoppas du finner något här trevligt att läsa om...
Kommer väl att bli en hel del om Elvira, lite tårtor (min nya passion), bakning i allmänhet å annat dravel vi pysslar med..

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0