Första advent

Ja det var ju igår det, tog dock inte fram julpyntet..det känndes lite tidigt, kanske till helgen eller nästa, vi får se vad som hinns med. Dock fick jag upp lite julbelysning ute.
Saffransbullar skulle ha bakats i helgen men då jag var sjuk så orkade jag inte med det.

Nästa vecka börjar jag med det nya jobbet, blev inte denna vecka pga pappersexercis som skall lösas först då det är ett annat företag som skall hyra in mig.
Men det är skönt så har jag denna vecka som vanlig sen kör det igång ordentligt.

Elvira har börjat intressera sig mycket för bokstäver så vi köpte en lära skriva bok för nån månad sedan..men vi använder den mest för att "leka" med..inte allvarligt, men hon tycker det är jätteskoj. Om man frågar efter F tex så kan hon hitta den i alfabetet och många andra boktstäver med men om man frågar vilken bokstav det är så kan hon inte svara.. bara på A och kanske O och I...men för gudarna hon är ju bara 3 år så det behöver hon inte kunna.. vi använder boken när hon säger att hon vill, och hon har ett spel på datorn som man lär sig av.

Snart är det väl dags att börja ta tag i julpysslandet. Julgodis, saffransbullar m.m... ingen chans att man kan försöka gå ner några kilo innan jul iaf ;-) Får ta det efter tror jag :-D...

Ska nog ta fram min julgodis bok imorgon och kolla vad man skall göra... några saker vet jag redan, men det finns ju så mycket i böckerna man vill göra :-)

Imorgon skall jag och E ta en tur till Rusta för att inhandla Lucia grejer..hon skall gå i sitt första luciatåg nästa vecka :-) och hon har bestämmt att hon skall vara lucia.. vi har suttit på nätet och kollat vad man kan vara och Lucia med rött band i midjan skulle hon vara.. (inte mus på Björkträ ville hon vara ;-)  )
De har luciafirandet på eftermiddagen på vårt dagis..brukar det inte vara på fm på många andra? Förra året så var det inget lucia tåg, då samlades de+ föräldrar bara och sjöng, dock kunde varken jag eller A komma då.. tack vare dålig info från dagis. Men i år finns inget som kan stoppa mig! Skall ladda alla kameror vi har oxå!! Och kolla så de funkar ordentligt.

Nu skall jag nog lägga mig och läsa min bok (champagne flickan, en verklig berättelse om en svensk strippa)..eller kolla på Amerikanska choppers..

/J

Önskemål

Mamma har efterfrågat bilder på Elvira.. så jag lägger upp några här, du kanske kan skriva ut de härifrån mamma?
Bilderna är från slutet av Augusti till nu.

Elviras första biobesök


Byggarbetsplats, men soffan ska man absolut sitta i och såklart med pappas glasögon, han får klara sig utan ;-)


I barnens marsipanrum på Chokladfestivalen, med sitt foto"flin"


Elvira leker "mamma" ..dock sitter inte apelsinerna där de ska i den dräkten.. fast det kanske de inte gör på hennes mamma heller :-D


Man kan ju inte alltid vilja vara med på bild



Kartonger kan man oxå använda som klänning..möjligen lite otympligt, men det behöver man inte tänka så mycket på ;-)


Gillar Selma denna behandling av prinsesspiraten?


Tja, här finns inte så mycket att säga.....förutom mössan åt fel håll..och alldeles för stökigt rum ;-)



/Trevlig måndag kväll

Det går framåt

Helgen som var, var ganska lugn.. skogspromenad med varmchoklad och fika på lördagen, sen åkte jag till Solna C och köpte lite pärlor på Panduro...köpte Gyros ¨på vägen hem.

Söndag dans och veckohandla...

I veckan har vi jobbat som vanligt. Jag och E hade vår lediga tisdag (kanske den sista...) och bara slappade, gick ut i parken och tog med varmchoklad och kex så vi kunde vara ute länge.

Idag fick jag roliga nyheter på jobbet :-) Från nästa vecka kommer jag att börja jobba mer timmar..mellan 80-100 procent kommer jag att jobba i dec. och förhoppningsvis 100 proc nästa år..då kommer jag ev att jobba på 3! avdelningar inkl receptionen. Många som behöver hjälp verkar det som. Vi får se hur det utvecklar sig. Det jag fick reda på idag var tydligen akut...därav börjar jag troligtvis nästa vecka.

Annars är jag förkyld igen! Men bara lite, hoppas det inte blir värre. Elvira verkar dålig oxå... magen eller förkylning..vi får se.

Nu skall jag läsa dagens reklam skörd. Mycket sånt nu innan jul!!


T.G.I.F

Äntligen frerdag :-)

Andreas är påväg till MAx för att köpa hamburgare..skall bli gott det var ett tag sedan. Förra fredagen åt vi Gyros. Underbart gott! Rekomenderar Corner Grillbar i sumpan.

Fredagsstädat har jag gjort. Skönt, då är det över för helgen.. bara tvättningen kvar på söndag.

Fick veta idag att ett barn på E´s avdelning på dagis har svininfluensa! E vaccinerades i onsdags, så det har inte börjat verka ännu... barnet har gått på dagis iallafall vad jag förstod, för tydligen så var "det" inte så dåligt..bara lite hosta, och det är ju vanligt på dagis ändå... Så vi får hoppas vi slipper bli sjuka.

Veckan har varit lugn, iaf för mig och E. Stackars A har jobbat hela dagarna 3 dagar denna vecka!

Har äntligen kommit igång med träning igen efter alla förkylningar..får se hur länge man håller sig frisk.

På jobbet verkar det som att det är positiva förändringar på G. Skall bara godkännas av en chef. Vi får hålla tummarna :-)

I helgen blir det lugnt. Skogspromenad imorgon. Montera upp nya duschen och kranen till handfatet i "nya" badrummet. Köpa lite byxor till E kanske.

Ni som bor i krokarna, på onsdag är det invigning av "nya" Kista Galleria. Utbyggnaden är klar, nya härliga butiker och ett MAX kommer de att öppna. Och Stockholms andra största Åhlens. Och ett Stockhome!! Yey..slipper man ju åka till stan :-)

Nu låter min gnällspik, så det är bäst jag går in till henne :-)

Trevlig helg till er

Julstrumpa

Jag har två par (kanske 3) raggsockar kvar som jag fått av min farmor och igår upptäckte jag ett hål i en strumpa! KATASTROF. Detta par är oxå mitt bästa.. därför måste jag lära mig att stoppa strumpor.. har googlat nu och det var såsom jag trodde efter att tittat på ett annan par sockar.
Nästa steg är att lära mig sticka strumpor, vem skall annars föra traditionen med strumpor vid jul vidare?

Så i julklapp vill jag ha liknande böcker..

     

Katalog tjej

I förrgår så kikade jag in i v-rummet för att kolla vad E pysslade med. Och såhär hittade jag henne, men nya HM katalogen i knät.. så sa hon: Mamma, en sån tröja vill jag ha när jag blir stor :-)


Nästan klart

Här kommer några bilder från vårt nästan färdiga hem. Lampor saknas och någon skall bytas, och något mer..

Lilla hallen/nya hallen



Matrummet



Dålig bild, men ni ser helheten iaf.


V-rummet




Elviras lampa.. ganska dålig bild men den ser ut som en Ballerina kjol iaf. Med inslag av rosa.




Ikväll har vi beställ blandare och nytt duschset till badrummet. Hoppas de kommer snart så vi kan ge oss i kast med köket. Vore skönt om det blev klart snart.. innan jul förhoppningsvis. Även lampor... vi får se.

Nu fortsätter Desperate Housewifes

Morronmys

Helgen har varit lugn. Lördag så var vi på Erikshjälpen som vanligt (nästan iaf..) sen Bauhaus. Elvira har stor koll på båda de affärerna nu..mycket renovering på sistone tror jag ;-)

Sen hem och vilade några timmar, sen åkte vi och köpte en byrå på em, som jag har letat byrå! Har iofs hittat många men aldrig varit först på en som jag verkligen vill ha, och sånna som jag bara ville ha lite var jag jämt först på.. men nu så! Skönt att det är avklarat.
Sen blev det Thai mat eftersom det var så sent och ingen orkade laga mat.

På natten kräktes E :-( Inte så mycket dock, fast två gånger... så jag var vaken med henne från 03... jag fick sova lite senare. Sen åt hon päron och frukost som vanligt, och fika och middag+ smörgås.. så jag vet inte vad det var... något hon ätit eller början på förkylning för hon e snorig nu.

Imorse när vi myste i sängen så berättade hon att hon minsann skulle ha tre presenter/julklappar bara , för när mormor var här kom de överens om att hon inte skulle ha några ;-) hon var helt bestämd på den punkten (ELvira alltså) men idag så hade hon visst ändrat sig, då ville hon ha
1. En Fifi koja (lektält..som senare ikväll blev ändrat till ett Disney prinsess slott..oxå lektält)
2. En pingvin, rosa som har ett ägg i magen som blir bebis som den sjunger för osv.. vansinnigt dyr sak
3. En Kitty dator. En lek/lär dator. Den ska hon faktiskt få av oss om den finns på affären. 
En bestämmd liten tjej det där...

En stund senare när hon satt och bläddrade i katalogen (som låg under v-rums bordet för den kom i fredags...)så byggdes listan på. Hon har läst katalogen otaliga gånger sen fredag. Med oss och ensam :-). Det är bra, då vet man ju vad hon vill ha...

Imorgon är vi lediga i vanlig ordning.. då skall vi nog ta en tur till Solna C och köpa några grejer till badrummet. Snart är det klart oxå, då är det bara att ge sig på köket. Och så saknas det fortfarande lampor till 3 rum.
Elviras lampa gjorde jag igår och jag blev ganska nöjd faktiskt.. får se när den är riktigt upphängd och ikopplad.

Nu skall vi kolla på handfats blandare och dushstång. Får se om det blir något beställt ikväll.

Tjipp

Ni har väl inte missat..

..Ullared som går på 5:an på måndagar, och repris på fredagar eller www.kanal5play.se.
Första avsnittet var guld :-)

Sen ett tips ang detta som jag glömt visa er.



Trevlig helg.

Mamma titta!

Dessa vill jag oxå ha :-) Måste ju ha två par varma tofflor att variera mellan.


Dagens väderleksrapport...

..lyder: Blött & trist. Mer beskrivande: Snö som när den kommer till marken blir till slask/vatten, kallt, molnigt, mörkt och blåsigt.

Friskhetsstatus: Mamma- Lagom förkyld i vanlig ordning. Pappa& dotter- friska men hostar nån gång ibland.

Katten: Deprimerad över att det kommer snö, men jag hörde henne nyss hoppa från balkongen iallafall, det kanske är bättre väder där nere...

På spisen: Ärtsoppa som skall ätas till middag ikväll.

Igår plockade jag fram vinterkläderna, det var så evinnerligt kallt och blåsigt så vinterkläderna åkte fram.
ELvira kunde faktiskt ha sina vinterkläder, overallen var tom lite stor fortfarande.. kanske kanske kan hon ha den nästa vinter om den fortfarande sitter ihop ;-) TUr vi köpte en riktigt stor overall förra vintern. Hon kunde  även ha täckbyxor och jacka. Så skönt. Sen ska vi bara prova de vanliga jackorna på henne.
Min vinterjacka är toppen, lite tunnare nu som en tjock höstjacka/tidig vinter, sen närm det blir redigt kallt så adderar man bara en fleece jacka (note to self: köpa en rosa) så blir den varm.

Släppte nyss ut Selma på balkongen för hon skrek så dant att hon ville ut, när hon väl kom ut fick hon en blöt tung snöflinga(eller tom flera stycken) på ryggen och tittade med avsmak bakåt.. hon hatar nämligen snö... men fortsatte att skrika inne, balkong dörren var öppen och precis hörde jag henne hoppa ut iallafall. Får väl snart gå ut på framsidan och släppa in henne.  

När jag lämnade Elvira på dagis sa hon: Är min kompis (kanske hon tom sa bästa kompis) V...... här?
Tråkigt nog var hon inte det.. sjuk tror jag :-( . Men E verkar inte ha några kompis problem.. killarna verkar vara kompis med henne oxå. En liten kill tjusare kanske ;-)
Vi får se vad de säger på utvecklingssamtalet sen.

Innan jobbet skall jag åka och köpa tyg till Elviras taklampa som jag tänkt göra..får se hur det går :-D
Skall även köpa material till en härlig filt till soffan. Stooor skall den bli, hoppas jag.

Ha en bra regnig/snöig torsdag. Snart är det helg.


RSS 2.0