Hon skriver!

Detta var det första ord prinsessan skrev, med lite hjälp..
Ser ni? på slutet står det "mami"



Another week

Så var denna vecka snart till ända.

E var hemma från dagis Må-ti pga förkylning. Som vanligt nu när hon är sjuk så vägrar hon acceptera det, säger bara : Jag är inte sjuk!!
Hennes största problem när hon insåg att hon skulle vara hemma var: V******* kommer bli ledsen om jag inte kommer! Det är hennes bästa kompis på dagis och varje dag när de träffas blir de lika glada.
Jag var hemma mån och så delade vi upp tisdagen. På onsdag när A skulle ta henne till dagis så sprang hon snabbt in på sitt rum och ritade en teckning snabbt och stoppade i ryggsäcken, den skulle hennes bästa kompis få, men när hon väl kom till dagis blev de så glada att se varann så den glömdes bort. Hon fick den dagen efter istället. Det var roligt att sitta och titta på när hon gav den och hjälpte  att lägga den på hyllan, och hur de sedan diskuterade var som var E´s bästa kompis.. om det var V eller N :-) .. V sa att det var N men Elvira sa att det va V :-) Så söta de små.. två treåringar som står och "diskuterar"

Elvira har föresten för lite drygt en månad sedan lärt sig att knyta knutar så det görs väldigt ofta nuförtiden :-).
Och lärt sig skriva en hel radda med boktäver, typ de som är mest lika varann: MNWAOIZ ...
Hon tycker det är roligt att skriva, men efter ett tag blir det jobbigt åt henne och hon tappar intresset, men så länge hon gillar det så tränar vi.. typ 5-10 min åt gången. Sen tränar de på dagis oxå.

I helgen var vi iväg och köpte bröd i stan, underbart bröd. Men det blev lite för mycket tror jag. Har varit lite känslig mot bröd det senaste halvåret och varit försiktig, men nu gick det överstyr och på söndagen blev jag lite dålig(lite illamående och magmunnen) på måndag känndes det bättre och jag provade att äta bröd, tänkte att det kunde vara brödet men var inte säker så jag provade att äta och blev ganska omgående lite illamående av brödet. Men andra saker som inte innefattade mjöl gick det toppen att äta. Så nu är jag känslig i magen igen, var det i höstas och gick då ner några kilon och cm tack vare/pga det. Så det är väl bra för figuren för jag kan inte äta mjöl och mycket snask, men inte skoj i längden om det skulle vara glutenintolerans, blir ju jobbigt att tänka på hela tiden. Så nu är jag försiktig med mjölet ett tag så för vi se.

Även denna helg har gått i stillhetens tecken, har bara bygt hyllor och målat de i garderoben så det är klart där inne. Och så har vi städat och veckohandlat. Idag hade jag tänkt gå ut en sväng med E, men orkade verkligen inte så vi fortsatte vår innedag.. ush dåligt!

Nu skall jag titta på lite Webb TV sen är det sängen som gäller.


Kattens tillhåll

När vi renoverade köket så byggde vi över kattens matplats, men det blev en plats kvar i hörnet under bänkskivan där hon nu huserar, Elvira har tom ritat två miniteckningar till henne som vi satt upp på väggen där nere.

Vad vi tycker är possitivt med detta är att vi slipper se hennes grisstia..Detta tycker hon är mindre bra för det betyder att vi inte ser när skålarna är tomma, men det har hon såklart en lösning på :-)

Från köket sett, härifrån ser man maten om man skulle vilja dvs...notera grisandet..maten som är slängd över hela golvet, vad är det för fel på att äta i skålen? Måste man kasta ut maten?!


Från hallen sett, här ser man inte alls matplatsen! Perfekt.



Såhär ser det ut när maten är slut...då flyttar hon fram diverse skålar, i detta fall vatten och torrfoder så vi ska fylla på :-D






Bjuder på en extrabild på hur prinsessan såg ut igår efter att ha "tatuerat" hela handen med diverse mörka färger, däribland svart, sedan torkat snor/gnuggat sig i ögat/ målat lite gult... ja lite allt möjligt hade hon gjort för att bli så vacker.

Det kom ett mail..

Hur tolkar man om man får detta mail:

Nyinkommet i PLUS-butiken! Dubbel rabatt till dig Jenny  (från Ellos)

Har jag ens handlat i PLUS storlekar där? Åja...så kan det vara...

RSS 2.0