Fler..

Tornet igen...


Är inte lådan lite väl liten för den här kattens rumpa? Inte i hennes eget tycke iaf ;-)


Ja snö hade vi ju i några dagar iaf..             Krigsläge råder på balkongen efter natten..
    

Mörker

Idag har vi inte gjort ett enda dugg! Bara varit hemma och myst... Andreas plockade bort från balkongen, det var det enda..
Det var ju Svampbob maraton på Nickelodeon... Svampbob top 100! Från 8-19, både idag och imorgon. Nu har vi inte sett på det hela dagen...har lekt oxå faktiskt :-) Ingen orkar väl se Svambob hela dagen

Nu verkar det som E inte vill sova.. trots eller mörker rädsla...får se om de lägger sig i soffan om hon somnar, tror hon är rädd faktiskt.

Imorgon blir det adventpyntning.. inga tomtar och så.. bara ljus i alla former, kanske gardiner och ev duk... vi får se.
Skulle vilja åka på julmarknad på Hovstallet oxå, men väntar nog till nästa helg och åker på Drottningholm istället.

Var och klippte oss igår, jag gick till mitt gamla vanliga stället och blev super nöjd! Klippte faktiskt lugg igen! Men denna gång gjorde hon den inte lika tjock, så det andra får växa ut.. Ska aldrig mer gå till salongen jag gick förra gången, det gjorde jag bara för att de inte hade tid direkt på "min" salong...där har jag alltid blivit nöjd! Även fast jag oftast får olika frisörer... Salongen heter Kista HairScience, om nu nån härifrån läser och är intresserad.. kostar 190 för en klippning! De hade sänkt priset nu... 

Skulle kolla på Stjärnor på Is, men nu är soffan upptagen, låter som de kollar på djur.. då somnar hon väl aldrig ;-) 

Några bilder...

Detta kan man kalla torn :-)
         

Kommer fler bilder sen... nu strular blogg.se med bilder...

Fallskärm?

Ja då var man uppsagd.. eller jag har sagt upp mig :-). Många blev chockade på jobbet.. att jag slutar redan imorgon.. kanske blev det glada oxå ;-) .. Passade på att fråga chefen om vårt fallskärmsavtal eller något avgångsvederlag, men hör och häpna: Inget av dessa existerade! Va?! Får man inte något för lång och trogen tjänst (6½ år) ;-) ? Ja jag säger då det..Vd:ar och sånt i all ära men det är vi receptionister som driver världen.. visste ni inte det? Och inget får man för det...
Förvisso blev jag bjuden på julbordet (för lång och trogen tjänst :-) )även om jag slutat och det tackar jag så mycket för men kan tyvärr inte komma. Skulle vara trevligt med lite julmat. Mmmmm. Men jag skulle kunna nöja mig med nån miljon bara.. behöver inte en flera hundra miljoner för jag har inte tänkt segla jorden runt (och då behöver man inte de där 170 nånting miljonerna...). Jaja.. får väl ta det som det är antar jag :-D.
Skämt å sido, Tack så mycket för de här åren. Jag har trivts mycket bra (tydligen..6½ år...) även om den sista tiden varit motig, förmodligen pga att jag varit så nära en del jobb, och på de grymeligt tidiga morgnarna som jag tröttnat på!
Jag kommer faktiskt att sakna gästerna, även de otrevliga och knasiga.. det är ju oxå en charm i sig.. alla kan ju inte vara trevliga.
Även fast jag kommer att ha kontakt med besökare/gäster nu oxå är det inte i samma utsträckning och "form" antar jag ...

Nu sover E äntligen... somnade 30 min senare (bara för att jag vill gå och lägga mig tidigare idag.. är supertrött... och skall fortfarande upp 03.35 imorgon... men sista gången så kanske det inte gör något.. kan vara lite trött :-)

Godnatt :-p

"Panett"

Igår satt jag och surfade runt på balettskolor igen, men ta mig sjutton hur svårt ska det vara att hitta dansskola åt en liten fröken... Jag har hittat på Balettakademien, danslek men föräldrarna, från 2år. Perfekt tänker jag.. men icke då är det på måndagar kl 14.15, vem i hela fridens dagar har tid att dansa då 14 gånger framöver... så då får det vara tills hon blir 3-4 år... Hon som älskar att dansa balett (panett) redan nu.. hade varit roligt att prova på och se om hon gillade det...
Igår gjorde hon "arabesque" rörleser... på små Einsteins som hon kollar på dansar de balett och gör olika balett rörleser och berättar vad de gör..

Vilken snöstorm det är idag, nu har det visserligen lugnat sig lite... imorse var det bara ett yrväder utnaför fönstret... På vägarna är det väl sk "snökaos" , vi har bara varit till Kista för att köpa grejer på Apoteket (åt en sjuk mamma) och till Fiatens "mössa" som blåste av igår..

Idag fick jag mitt avtal, så nu ska jag bara skicka in det. Så nästa vecka börjar mitt nya jobb :-) Härligt härligt!

Är det fortfarande inge snö uppöver? I Uppsala är det lika som här hörde jag idag.. men längre norröver då?

Ha en bra dag.

Storm på fjället

Ja eller i stan....gud så det blåser!! Kommer troligtvis att blåsa bort ;-) ... Skönt för A att han tog bilen idag så han slipper gå i detta väder! Sidovind med snö!

Var ut en stund med E idag. Hon hade feber igår kväll- imorse, men var inte så varm på em så vi gick ut en stund emellan en tvättning (hade tvättstugan).. men det började mörkna och jag tror hon tyckte det var läskigt för hon ville gå hem.

E börjar bli rädd för mörkret och spöken tror jag.. så nåt om det idag, spöken och jag blir rädd.. typ.. inte bra om det är så stackarn! Vet inte var hon fått det ifrån heller.. jag pratar inte om sånt iaf.. ville somna i soffan idag med... men det var så mysigt så, hon och jag i soffan. :-p.

Hade ingen ork till mat så det blev mysmiddag för E, dvs plättar med glass!! Jag ätit så dåligt idag.. men det blev ju iaf en morot efter middagen ;-) ... imorgon blir det inte lika mycket strunt mat..

Hua.. nu är det nog min tur att bli sjuk.. har kännt lite i halsen idag och nu på kvällen har jag börjat få ont i ögonen (som vanligt) och tung i huvudet... Blääää var ju nyss sjuk!
Tur jag får sovmorgon imorron iaf.. så man får vila lite!

Nu ska jag lägga mig i soffan och glo på tv.


Så kom den..

.. årets första riktiga ordentliga snö... ca 5 cm är det ute på marken nu.
Imorse när jag öppnade persiennerna (kl 06...) såg jag att det var mycket snö och mer kom det.. E tittade ut och blev lycklig! Så jag bestämde att vi skulle ut och åka tefat (har inte hunnit köpa pulka ännu) efter frukost.
En stund senare börjar fröken att hosta, tillslut kräks hon.. jaha.. ingen utevistelse tänker jag.. för hon brukar hosta så hon kräks om hon går ut när hon har hosta.. men jag tycker så synd om henne som har längtat efter att åka pulka så jag bestämmer att vi går ut och åker iaf 5 min..sagt och gjort vi går ut, är ute en timme... idag hostade hon 2 ggr på hela tiden! Så idag var det bra med luft åt henne... Så bra tänkte jag, då går vi ut efter vilan oxå, men tji fick jag.. så är hon sur och grinig och har feber, sitter bara å gnäller i soffan.

Har knappt ätit nåt på hela dagen, men druckit massor iaf. Så till middagen fick hon en panodil så hon skulle kunna äta (verkade som hon hade ont i halsen) och hon åt en hel del bulgur, inget kött.
Jag själv åt potatisgratäng och Lövbiff, men det gillar inte lilla fröken, så jag erbjöd henne bulgur som vi hade kvar (bara för att hon itne ätit nåt på hela dagen..inte annars).

E ville gärna stå i fönstret och titta på snön hela förmiddagen :-). Hoppas den ligger kvar en stund nu.. men den är välk borta till veckan. Nu är det iaf -5 grader...

Hoppas jag får pappren för det nya jobbet i början av veckan.. så jag kan skriva på dem.. vill inte säga upp mig förrän det är klart...

Nu sover pinglan, en stund iaf.. gissar på att det blir ett pass med soffsittning och hosta inatt, som vanligt.

Det har oxå blibit de obligatoriska "snöbullarna" idag, dvs saffransbullarna som jag bakar vid den första ordentliga snön.. (om den inte kommer för tidigt dvs..) En liten tradition jag har.. och det passade bra idag, då mina bullar var slut.. strykande åtgång på sista omgången... dessa blev oxå j-ligt goda om man får säga det själv..

Bilder:

 

(Några av mina halsbandshängen jag gjort.Sista bilden är lite dålig..men jag orkar inte beskära..)
 

Det här tyckte hon att man skulle sova i.. istället för nattlinne :-)


Nytt jobb!

Jajamen, det har jag blivit erbjuden idag. Inte skrivit något än..men muntligt avtal iaf..
Dock "bara" 50% men man tar vad som erbjuds... och det verkar jättebra där, trevlig arbetskamrater och trevlig "ställe" av vad jag sett när jag varit där.
Nu är det bara att vänta på pappren, sen är allt klart.. börjar om allt går som det ska 1 Dec, vilket e snart. Jag har fått lov att sluta så tidigt på mitt nuvarande jobb, de är så snälla där!

Idag har det kommit mer snö, Elvira såg överlycklig ut! Ögonen bara lös.. När vi skulle gå ut och gå bort till Elviras utvecklingssamtal så såg vi snön.. mörkt ute och snö i gatulyktornas sken. Supermysigt.. och jag brukar alltid baka saffransbullar när första snön kommer.. men nu hade jag ju vanliga bullar med saffransfyllning, så det fikade vi på när vi kom hem. Härligt härligt!

Nu duchar mina två sötnosar, sen är det min tur.. är så trött nu, var tvungen att stiga upp 03.30 idag.. pga att det var så halt ute.. men snart är det slut på det.. börjar 08 som tidigast! Rena sovmorgonen ju!!

Å nu är livet härligt igen!!

Hujedamej!

Idag var jag och E  ut en stund efter hennes middagsvila.. hua så kallt... bara -1 på termometern, men i verkligheten känndes det som -10 nästan! Denna sabla fuktighet.. gör det så mycket kallare... Usha, hur ska man klara denna vinter om man fryser redan nu?! MEn jag längtar iaf till snön kommer (och stannar kvar) för Elviras skull. Hon vill så gärna åka pulka!

Annars händer inget speciellt här. Var till Uppsala i lördags och hjälpte bror med sambo att flytta.. eller hjälpa och hjälpa.. jag gjorde väl itne sådär supermycket.. plocka ur en kartong och lyfta några saker hit och dit... men det är ju alltid något, eller hur :-)
Var på restaurang oxå.. Stabby... Maten var god iaf, men kanske skulle tagit en pizza, för de var supergoda. Men jag tror inte restaurangen kommer att bli kännd för sin fina inredning. Trevlig personal var det oxå, Elvira beställde en "Capusino" av tjejen och fick då faktiskt ett glas mjölk :-) . Elvira gick mot kaffet som hon såg en bit bort och där mötte hon tjejen och sa sin "beställning" :-D ..
Andreas hade klätt sig fint i brorsans Hawaii skjorta som vi tänkte hjälpa honom att kasta.. men den var visst ett viktigt minne som absolut måste sparas! A körde lite "spex" för oss.. alltid lika roligt när han gör det .. han e så duktig på det.
Ingen idé att berätta, men roligt var det.

Var på en anställningsintervju i fredags, men det tänker jag inte tacka ja till om de vill ha mig. Tänker inte vara nån "mamma" åt en massa karlar och städa deras snusk (för det blir säkert så..). Men jag fick ingen bra känsla när jag kom dit heller..och det måste jag ha om jag ska jobba nånstans (och det har jag fått på alla andra jobb jag sökt), även om arbetsuppgifterna verkade bra..Tyvärr...

Nu är det dags att hopp i säng tror jag.. ganska trött och klockan står på 05.00.

Trevlig vecka.


Ja se det snöar!

Ja se det snöar det var väl roligt hurra!

Ja det gör det.. men tyvärr så är det ännu för varmt på marken och även i luften så den ligger inte kvar.. men om det fortsätter framåt kvällningen så kanske det ligger kvar ett tag.. för nu är det bara 2+ ute .. och snön vräker ner. Synd bara att Elvira skulle sova precis när det började snöa.. men hon hann med att se det och säga att hon måste ut och åka pulka minsann :-D ..
En härlig doft av nybakade bullar har spridit sig i lägenheten oxå.. kan meddela att de var supergoda.

Jul!

Idag har jag varit till jobbet och fått influensavaccin. Väl på jobbet får jag veta att jag är ledig juldagen oxå (julafton fick jag veta i veckan) ..så skönt som en tung sten släppts från mitt bröst. Då är jag ledig i 2 veckor i sträck!! Nu är det bara nyår som är ett problem (uppdagades igår), vi jobbar båda två men jag jobbar fm och A e.m...känner inte att jag vill be om ledigt då oxå när jag eg inte skulle få vara ledig jul... hoppas A kan komma senare eller nåt...

Elvira sjunger för oss nuförtiden... häromdagen sjöng hon " bomenizer bomenizer" dvs Womanizer .. Britneys nya låt... hur härlig som helst lät hon! Att hon snappat upp den ..
Igår sjöng hon på en signatur melodi till barnprogrammet Lazy Town.. oftast får vi höra de vanliga barnvisorna...

I lördags när vi var i Solna Centrum så tänkte vi fika så jag och E (i min famn) gick in mot en café disk och kollade vad de hade då säger E: ja tar en capusino tack, mamma tar oxå capusino .. Hahaha så söt hon e!!
Sen när vi åkte hem så frågade jag om mamma dricker kaffe, "nä mamma dricker te" jag: "vad dricker pappa då?" "Kaffe latten" säger hon, jag: "Vad dricker Elvira då?" "Capusino" säger hon.. Cappucino för henne är mjölk med lite kakao pulver i... det får hon på lördagar när A dricker sitt kaffe.
Hon brukar oxå beställa sin egen mat om vi står nånstans och skall handla mat.. men det blir alltid : "jag tar cheese burgare en äppeljos" ev pommes frites oxå... HAhahha.. vi skrattar alltid då! Det är helroligt att ha barn i den här åldern, man får höra så mycket roligt.

Om E somnar snart (låter som hon inte har lust med det nu) så skall jag oxå lägga mig..är trött och skall upp 03.45! Hoppas jag slipper detta snart!!!

Trevlig kväll

Tråkigt!

Blä- ja så känner jag just nu...
Vädret är grått och regnigt, det är sååå mörkt inne, ungefär som det vore kväll snart...
Har hört från ett av jobben (det som jag trodde mest på) och jag fick ett "Tyvärr" *gah* har ett kvar, men har inte hört nått ännu och det  är väl inte possitivt antar jag... Jag vill ha ett nytt jobb NU! Orkar inte ha det såhär längre, trivs inte längre..... visst jobba såhär lite är ju skönt med tanke på E och allt, men lite mer kosing skulle inte skada... och jag vill ha en ny/större lägenhet!

Har suttit och surfat baksidor för att få lite ljus i livet.. vilka härliga bakverk jag har sett! Man får sån inspiration... men jag har en liten paus från bakning nu...

En annan rolig grej är att jag gjort egna små halsbands hängen i form ab cupcakes, tårtor, cookies och klubbor..hur söta som helst. Bilder kommer senare... man behöver bara titta på dem så blir man glad :-) Behövs idag.

Har oxå kollat på konditor utbildningen igen.. skall jag söka där ändå? Hmmm svårt.. den är ju bara på ett år, en grundutbildning.

Ställde mig på vågen imorse (har trott att batteriena var slut, men ett hade bara lossnat lite) och hör å häpna, hade inte gått upp något! kanske rent av ner lite.. detta trots att jag bakat å ätit mycket gott senaste tiden ..iofs så blir det oftast ganska nyttig mat men en hel del bakverk i veckorna.. men jag äter ju inte så mycket "konstgjort" godis och så längre..kanske har med det att göra... hemikgheten är väl hemmagjort antar jag :-D ...

Nu ska jag mysa i soffan med min underbara lilla tös en stund innan vi måste ner till tvättstugan *usha*

Julen

Eftersom vi kanske måste fira jul här hemma i år så behöver vi ju en julgran..
Vad tror ni om denna?



www.rusta.se

Fin gran va?!

Jag med

Jag kan väl inte vara sämre än alla andra bloggare, jag måste ju säga mitt oxå.
Grattis Obama. Var det rätt eller fel? Ja jag är inte så insatt men jag tror att det var rätt att Obama vann.. men man kan ju aldrig veta sånt innan.. så är det ju alltid, man röstar bara på vad han/de säger och sedan kanske det blir helt annorlunda. Men man får hoppas att det går bättre för USA nu ... kan ju inte bli mycket sämre eller?
HAde några amerikaner på hotellet inatt, en man var så lycklig.. innan hans skulle checka ut och åka stod han och diskuterade valet med mig, sen vandrade han omkring, pratade med en annan amerikan som var deprimerad (röstede på Mccain) och sedan vandrade han omkring igen.. hela tiden som i ett lyckorus :-) jätteroligt att se.. han var som ett lyckligt barn :-) .. Som sagt en man var arg/deprimerad och tyckte det var katastrof...

Nu till jul: Jag måste jobba! Julafton och juldagen! Skit i********* ************* piiiiiiiiip. Nu när E börjar bli stor och förstår saker, ja då måste man jobba... får hoppas att det går vägen så man har nytt jobb.. för på kontor jobbar de då inte jul..

Så har jag jobbat mitt för denna vecka.. en dag, ja det känns bra, undrar hur det ska gå om och när man börjar jobba heltid... nu som jag trivs så bra. E på dagis och jag jobbar 2 dagar, sen kan vi umgås och bara göra roliga oc tråkiga saker resten av veckan.. sussa omkring i pyjamas lite för länge, baka.. ja allt möjligt. Jag skulle vilja jobba såhär resten av livet! Vore underbart... men då tjänar man inga pengar, och vill man flytta så måste man ha det.. tyyypiskt! JAg ska flytta norröver där man kan köpa hus för max hundra tusen! Japp det ska jag.

Igårkväll när jag var ute på promenad så gick jag upp på det nya området här uppe, gick och kikade hur det såg ut där nu... och kikade in i radhusen och på dem.. och förundrades över hur har folk råd? De kostar ju ändå 4-5 mille... prioriterar folk att bara bo eller vad? Jag förstår inte.. fast jag skulle gärna bo i de husen för de är sååå fina (oavsett vad mamma tycker om fönstren ;-) )

Nu e jag hungrig, smörgås och te?
Snart börjar Leila oxå..

Trevlig onsdag.

Höst

Tänkte slänga in nån bild på E´s nya vinter outfit.
 






Lugnt nu

Här händer inte speciellt mycket...

Har bara köpt lite vinterkläder åt E, gjorde det igår. Fick en fin overall, skor, vantar och en till mössa.
Jag fick en snygg vinterjacka oxå.. har inte köpt en vinterjacka på 5-6 år, då fick jag pengar i present av farmor till att köpa en jacka. Så nu tyckte jag det var dags för en ny. Fick även den i present, fast denna gång av A :-)
En skidjacka är det men ser inte ut som en.. inte så tjock men varm ändå.

Såg en sväng på Färjan igår.. bröllopsparet, ja vad ska man säga.. gulliga/roliga... jag vet inte :-)

Såg en kortis av programmet Halv åtta hos mig (?) och speakern där är Helge Skoog å gud så roligt det blir med honom som speaker! Om du inte tittat på det förr kolla iaf en gång... sen är det ju med en hel del roliga människor där oxå antar jag...

Nu te och smörgås i soffan, sen DH, sen nanna kudden.

Halloween

Gårdagens halloween middag var något så tjusigt som Ugnskorv med mos.
Men såhär fick Elvira sin mat... med lite "blod" på clownen..


Slingerland

Inget speciellt har hänt här...
Städade igår, bort bort med alla sjukbaciller.. nu vill vi vara friska! Tvättade oxå.. tom täcken och kuddar.
Bakade en Halloween tårta till mig själv.. eftersom A jobbade och E äter inte sockerkaka.. men toppingen åt hon iaf :-)
Igår kväll njöt jag bara av att ha det nstädat och fräscht, låg under täcke i soffan, såg på Idol och läste fredagsbilagorna.

Idag har vi bara tagit det lugnt (ritat, byggt pussel osv)... kl 15 bytte jag pyjamasbyxorna mot jeans för vi skulle gå ut en stund, kallt och friskt ute..bara nån plusgrad. Sen åkte vi till Max och köpte mat, jag köpte en kycklingsallad, de är godare än McD... På vägen dit tyckte jag det var mycket folk ute nere vid sjön och promenerade... kallt härligt väder i solnedgången... men på vägen hem såg jag alla lyktor på kyrkogården mittemot och kom då på att det var Allhelgona. Så det var nog många som varit och tänt ljus och besökt kyrkogården oxå.. men även andra flanerare.. som träffas ikväll och har det mysigt..
Jag och E tände ljus här hemma oxå, ett för farfar och ett för gammelfarmor (min farmor) eftersom det är för långt till deras gravar.

När vi åkte hemåt var det en mamma som var ute och gick med barnvagn i väggrenen.. mörkt ute och mitt i en kurva/sväng, hon var svår att se (inte på vår sida av vägen..)... kunde hon inte gå på andra sidan på trottoaren... men hon kanske ville leva farligt, ha en adrenalin kick...
Men det är ofta folk går på andra sidan där det itne finns trotoarer..speciellt här i vårt område.. gör kanske inte så mycket här men på större vägar (som hon ovan)..

Nu har jag dammsugit IGEN, dock bara svischat av... grus och havregryn var ganska irriterande att ha under fötterna.. nu saknar jag vår gamla Ergo rapido dammsugare... skulle gärna ha en rosa/lila (julklappstips!).. är ganska jobbigt att släpa fram stora dammsugaren bara för lite småskräp.

Nu ska jag gå och sätta mig och se på Händige Manny med E (var slingerland när inlägget påbörjades).
Sedan blir det Stjärnor på Is och Vi föräldrar tidningen under täcke i soffan.
Kanske zappar över till det där dansbands programmet för lite humor.. om det är några lika roliga killar som förra gången.. de med magtröjor!! 



(www.larzkristerz.com)



(www.elgiganten.com)

RSS 2.0