Underbart!

Äntligen är sommaren här! Och den verkar stanna iaf nån vecka. Hoppas den stannar ännu längre..typ hela juli :-) Var några år sedan vi hade riktig sommar och då var jag höggravid så man fick inte njuta....

Igår var vi lediga och var ute och njöt. Idag efter dagis och jobb var vi in en snabbis och fixade mat, sen åt vi den ute i gräset, sedan var vi i lekparken ett tag.

Nu går Elvira bara på dagis imorgon och på måndag sen är hon ledig, skönt för nu är det inga "riktiga" fröknar där.. efter semestern får hon två "nya" fröknar, som kommer från hennes gamla avdelning, så då kanske det blir ordning där och de kommer ihåg vad man har sagt... och vad de gjort om dagarna..

I helgen blir det sol, mys och skansen med Svärmor & Co. OCh vilken tur att vädret (förhoppningsvis) är med oss :-).

Imorgon skall vi ha möte på jobbet som förhoppningsvis leder till något positivt...Håll tummarna!

Elvira vägrar sova... hon har sovit två timmar på dagis idag... och då brukar hon vara svår att lägga... jag vill inte att hon sover..men det örat lyssnade de väl inte på ;-).
Hon sover i vår säng nu då hennes madrass är blöt, tvättade den i lördags då den luktade unk, och den var nästan torr då i torkskåpet, men det sista vill inte torka ute fast det är så varmt och blåser så jag måste lägga den i torskåpet igen imorgon och hoppas den torkar... sen måste vi köpa en extra madrass för ibland kan man behöva tvätta madrassen och hon kan väl inte sova en vecka eller mer i vår säng varje gång...

Nu ska jag gå och göra ett försök me madamen... kanske blöjan skall bytas vad det verkar som...har bara blöja på natten och när hon "gör Nr2".... ibland är blöjan tom på morgonen, eller bara nån gång..men snart kanske vi kan sluta med den oxå... och det andra då? Ja när hon är redo....när det nu blir...

/J

Trevlig midsommar!!

ja det önskar jag er alla och hoppas att någon har bättre väder än vad vi har här, men dans runt stången blir det väl iallafall, sen får man äta inne.

Så trevlig midsommar återigen!

Pippi & Co

Jag kollade på bilder och såg några jag glömt lägga ut, och här kommer några av dem.

Elvira provar mina glasögon, notera figurerna i hennes fickor.. detta var då hon fått dem, samma dag, pippi ser ni i ena bakfickan..


Den här bilden tog jag för att lägga ut här, men glömde...den är hysteriskt rolig tycker jag...(klicka för att få bilden större)

Sökes

Snart är det dags för renovering och jag söker för fullt efter fina saker... det jag nu är ute efter är en skänk eller sideboard till vårt matrum, letar efter 50-60 tals aktiga saker, billiga, det gör inget om färg flagnat etc eftersom den iaf skall målas, så har du något som liknar detta hör av dig. Får kosta max 800:-.
Det skall vara lås som fungerar, kan vara lägre men längre, dock inte högre än 130cm helst. och inte längre än 2m.



Bilden lånad från blocket.se

dagens namngivning

Idag har det varit stora namngivardagen vad det verkar som.. Elvira har två dockor som bara hetat bebben, men idag har båda fått namn (även fast ena är borta..men Elvira tror att hon givit varsin "bebbe" ett namn... så det får vara så) imorse sa hon till ena dockan "hon heter Le.......ona .." sen blev det Ilona (låter mer som ijona på Elvira..) Och den andra dockan fick ikväll namnet Mariana? (Elvira säger : Marirana) ... riktigt roligt..ingen aning om var hon fått de namnen från ....
Imorse var det Ilona hit och Ilona dit... jag råkade kast Ilona när jag blev arg för hon slog oss med henne.. och då blev hon super ledsen och jätte grät och sa : lilla Ilona är ledsen.. osv med tårarna rinnande nerför kinderna..Jag och Andreas trodde vi skulle skratta ihjäl oss... hon var så rolig där...
Och ikväll har hon kört omkring och sagt "marirana" hit och dit.....

Vi har haft en mysdag idag jag och E, eftersom A har jobbat, han har bröllop idag...
Vi  har gjort pärlhalsband, vi har fått ett var hela familjen... och pärlplattor, bakat och sett på TV. Det har varit så tråkigt väder..bara regnat och regnat... men mysigt har vi haft det. Och nu på kvällen fick hon sitta uppe med mig i soffan så mös vi och käkade chips och kladdkake muffins, och såg på "mammaprogram" (sommarkrysset) sen fick hon somna med mig i soffan. Mysigt mysigt och hon älskar det :-)

Nu skall jag surfa lite, sen se om det är något bra på TV:n..troligen inte.. imorgon när jag inte är ensam då blir det bra tv.. såklart.

Fortsatt trevlig helg.

Skivor på posten

Idag kom det några skivor jag beställde i heögen.. var åratal sedan jag köpte skivor men nu finns det EN skiva jag velat ha ett tag och för Elvira kan det vara roligt med barnlåtar.
Dessa kom. Härligt härligt.






Så nu poppar vi i varsitt rum :-) Ska gå in och dansa med Elvira :-)


Föresten, igår åt vi sill lunch och Elvira ville ha en stor sill bit, och eftersom hon inte har ätit speciellt mycket av det förr tänkte jag att ja vi får väl se, men hon åt upp hela på en gång och ville ha en till! Det du mamma, Elvira älskar sill ;-)!!!

Spikmattan

Hur bra är spikmattan då? Ja det vet jag inte ännu, men det känns skönt och lätt i ryggen när man legat på den, än så länge har jag inte legat längre än 10 min, man ska ligga 20-30 min om dagen men jag börjar lite lätt.
Nu är detta inte en "mesig" shakti matta med små korta piggar, nej detta är en matta med långa tjocka spikar i plast (ja inte riktigt spetsiga som spikar) så är man lite "mesig" ;-) Så skall man välja Shakti mattan.

Visst det gör j-ligt on, men det är bara de första minuterna, sen känns det inte utan blir mer som en värme bara. Men som vissa säger att man somnar på den har jag inte märkt ännu...




Men jag tycker att man skall ge mattan en chans, vilken sort du än väljer.
Prova vettja.


Nationaldagsfirande

I helgen har vi gjort en del.

I fredags jobbade jag sen var det städdags, sen tog vi det bara lugnt.

Igår lördag, oxå nationaldagen fick jag sovmorgon och sedan bjöds det på frukost, äggröra och nybakt bröd (tur man är gift med en kock). Sedan tog vi det lugnt en stund och sen bar det av in till stan, först köpa spikmatta, sedan en sväng på Lagerhaus (mycket fint där..) sen blev vi hundriga så vi gick ner till Kungsträdgården  där SMaka på Stockholm pågick. Och åt mycket god mat, iaf tyckte jag och Elvira det.
Sedan promenerade vi upp till slottet där det var öppethus, men pga för mycket folk i kö så gick vi itne in utan blev kvar ute på inre borggården, där div aktiviteter pågick, emn ganska snabbt begav vi oss hemmåt.

Väl hemma, ta det lugnt, äta middag sedan prommenerade vi ner mot Golfängarna ocn Nationaldagsfirandet. Vi gick en sväng runt tivoli och spel, provade lyckan på "gripklon" där jag lyckades plocka åt mig en vinst! Har väl aldrig hänt förr på en sån grej.. Elvira blev lycklig iaf.. Sen fick hon popcorn innan vi begav oss mot scenen där musikoch dansskole elever hade uppträdanden, och sedan Cheerleaders, Elvira som satt på Andreas axlar kännde sig väldigt våghalsig och tyckte att pappa skulle kasta henne "som tjejerna" . Sen blev det kvällens höjdpunkt: Lili & Susie!! Mycket bra för ett par "gamla tanter" ;-) ... Förmodligen nästan lika bra som på Pärsmässan. Väldigt kallt var det men vi var klädda för det till skillnad mot för många andra. Och Elvira dansade och sprang sig varm som en tok.

Idag har vi varit på Ikea, kunde vi lika gärna varit utan.. ombyggnad, rörigt, rea, och Elvira ville bara springa runt runt runt och absolut inte lyssna över huvud taget. Fick inte med oss många saker otroligt nog!
På coop senare gick det bättre med det(elvira dvs), då var hon väldigt duktig, men så skulle hon få korv efteråt med ;-)

Ikväll har vi grillat ute för första gångne i år på vår utegrill. Mycket gott, men kallt att äta ute.. blir det varmare snart?
Var ute på min kvällprommenad och undrar finns det klädregler i motionsspåret? Det går bra med vit/grått/svart blandat eller helvitt, svart eller grått. Men om man som jag idag hade helrosa så skall man bli uttittad och nästan utskrattad, känndes som att nån hade lust med det... jag hade mitt helrosa mysställ (orkade inte byta om och gillar att provocera med helrosa ;-) ) och tom mina rosa skor :-D... Om jag skulle haft helblått skulle ingen reagerat.... det är väl fri klädsel, bara man har nåt på sig ;-)

Torsdagens polisexamens firande gick fin fint, dock väldigt kallt att vänta alla timmar men vi överlevde ju :-) OCh när vi hade firat klart i Stadshuset bland alla poliser (varför så många poliser där ;-) ) Så fick vi god mat och fika här hemma. Mycket trevlig dag, trots kylan... *brrrrr*

Snart en ny vecka, som för vår del börjar med några lediga dagar... imorgon skall jag nog rensa bland Elviras leksaker, skönast att ha det gjort innan flytten.

Sitter ofta och surfar bland inredningssidor på nätet och jisses vad mycket fint det finns!

Nu är det alldeles för sent måste nog gå och lägga mig..

XOXO

Läppstift

Så då har man bakat ännu en gång :-) Men allt är inte klart för imorgon, har bakat 2,5 grej och lika mycket kvar imorgon...

Idag mitt i middagen, helt från ingenstans sa Elvira: Vi måste köpa en skivspelare till mig så att jag kan dansa, såhär (och så ställde hon sig på stolen och visade :-) ) .. så mamma rusade till datorn (ja efter att hon kommit ner från stolen) och kollade vad en sådan skulle kunna tänkas kosta, och hittade en superfin rosa på Elgiganten för bara 499:-!

Och igår oxå helt ur det blå säger hon: Jag måste ha läppstift! .. Va?! Jag har inte lärt henne säga läppstift.. men tydligen så var det pappa som lärt henne ;-) ... ojojoj så roligt vi kommer att få när hon blir större med alla hennes krav ;-)

Så skönt, nu är vi lediga tom onsdag, eller Andreas börjar på tisdag och jag jobbar på fredag , men jag jobbar bara 8-12 så det känns nästan som ingenting.. fast jag är iofs helt ensam, men det brukar ju gå annars...

Funderar på att åka in på Smaka på Stockholm, trist att det är så dåligt väder bara... och såklart måste vi ju se Lili & Susie på Golfängarna på lördag kväll! Hela familjen skall dit :-)

Elvira och jag satt och kollade på saker jag sett ut åt henne tidigare och allt fick MVG :-) Det var ju rosa, prisessor och fjärillar. Hon säger hela tiden att hon skall ha ett rosa rum :-) , fast det blir nog bara en rosa vägg och resten vita av något slag och sedan rosa saker i rummet, förutom det vita hon har och det vita bordet och stolarna vi skall köpa från Ikea. Men allt kan ju inte gå i rosa... hur skulle det bli ;-) ...Men det kommer nog bli så fint så fint.

Elviras rum är i stort sett klart, men så har vi matrummet och v-rummet, där är bara möblerna klara... men resten då... det blir ju tråkigt med bara bord och stolar.... Får nog köpa en inredningstidning eller två i helgen.

Nu skall jag se Grand Designs på 9:an.

Trevlig kväll.

Klart!

Så skönt, då har vi äntligen skrivit kontrakt efter lite turer.. Men nu är det klart! Vi skall få större boende yta utan att flytta.. Härligt, dock en del renovering men men så är det...Skönt att Elvira skall få eget rum så vi slipper ha hennes saker i v-rummet och få ett matrum så vi kan ev utöka förvaringen i köket. OCH ett till badrum så vi kan ha en tvättmaskin. Det blir en del att stå i till semestern... men härligt :-)

I helgen var mor och far på sedvanligt Elitlopps besök :-). Och vilka härliga dagar det blev med sol och allt, så middagen till kvällen åt vi ute. Medan de var på solvalla och trängdes låg jag på gräsmattan och solade :-)

Elvira fick en Pippi dräkt av mormor, vilken lycka! Hon skulle gärna vilja ha den på hela dagarna varje dag.. men eftersom den satt på hela lördagen tom i lekparken (peruken oxå!) så blev den ganska smutsig och ligger nu i tvätt tunnan, så jag tror hon glömt bort den ;-)... för en stund iaf.

Tråkigt att det härliga vädret tog slut ... hoppas det kommer åter snart! Men först ska det tydligen bli kallare! Burr...

/J

Så fin

Titta vad fin! En sån vill Elvira ha i 3-års present :-)

Bild från Houseofhedda.com

RSS 2.0