Hål i väggen

Japp, det har vi äntligen, att hål/öppning/ dörr i väggen in till "nya delen" av lägenheten.

Igår kom en kille och gjorde en öppning. Tog ca 1½ timme för honom och Andreas.. desto mer för Andreas att göra sedan.. att ta reda på allt. Jag ver med Elvira ute hela dagen pga det fruktansvärda dammet som blev...så jag kunde inte hjälpa honom :-( Så tråkigt att han får göra alla tunga saker själv. men jag målar ju och tapetserar så lite bidrar jag med oxå.
Eg skulle vi haft en firma som kom och gjorde öppning, satte gips, spackla, och målade..me pga att den firma som var här och kollade inte har återkommit med någon offert orkade vi inte leta igen så då gör vi allt utom öppningen själ. Vilket iofs är bra för då sparar vi pengar som kan gå till annat.. en ny dörr, en säkerhets dörr så man slipper höra allt i trapphuset och grannen där uppe som hostar som en idiot och högt som attan varje morgon. Och de slipper höra oss.

Fu bubblan vad det va jobbigt att städa bort dammet, och fortfarande kryper det ju fram damm... känns på golven. Tog nog 2 timmar att städa här igår.

Idag lägger Andreas grundgolvet i E´s rum och sen skall jag måla dörrar och tapetsera och kanske vi hinner med att lägga det slutliga golvet. Såg att jag glömt fönstret därinne.. men det får bli sen..skall göra i v-rummet oxå.

Elvira och jag har varit och handlat lite tårtprylar idag.. jag hade slut på en del grejer men nu är förrådet fyllt igen :-).
Var in på Lidl mittemot oxå och köpte en ny träningsboll då min gamla var trasig, bra att använda till magövningar och sånt. Insåg i veckan att semester, snask och lathet inte är bra alls för figuren ;-) 2 kilo mer stod vågen på!! På två veckor blev det bara 3 dagars prommenad (på Gotland).  men nu är jag igång igen, dessutom arbetar man ju hårt nästan varje dag  med :-)

Fortsatt trevlig onsdag.

Nacken...

Nu händer det lite grejer med lägenheten.. köket är borta, röris har varit här och fixat, lämnat lite till A... A har varit och handlat reglar, gipsskivor och annat... så till veckan kanske vi är klara med grunderna i rummet...

Själv har man drabbats av nackspärr... har ALDRIG nackspärr så varför nu?! Lägligt liksom...
Kom igår när jag och prinsessan var påväg på egen tur till Jula, Mio osv.. fixade lite grejer, jobbigt var det med nackspärr å allt!
Tapeterna till hennes sängvägg är beställda, jag tror vi alla blir nöjda.
Sen gick vi förbi Stadsmissionen och skulle köpa två tallrikar jag såg dagen innan, då hade det kommit in lite till fint så det blev totalt 4 tallrikar och min samling med fina gamla tallrikar börjar växa :-) Nu saknas mest stora tallrikar och efter det kanske även skålar och djuptallrikar.. men en sak i taget.
Nere på "Loppiskällaren" i sumpan fanns det mycket! Säkert något fint om man inte hade en 3-åring med som ville känna på allt... får ta en närmare titt senare...
Men nu är det möbler som är aktuellt... skänk/sideboard, soffbord, matbord och stolar vi får väl se vad som hittas och var..vi letar överallt!

Nu vila nacken.

Trevlig kväll.

Long time no see....

Nu var det ett tag sedan jag skrev, jag har varken haft lust eller tid...

Vi har semester nu.. har haft två veckor redan, vi började semestern med att renovera hallen, skitsnyggt blev det!
Sen åkte vi upp till Hälsingland lite drygt en halv vecka för att sedan åka hem tvätta och packa om för att ta båten dagen efter till Gotland därifrån kom vi hem i lördags. Vi hade en underbar vistelse där trots att det var "Stockholmsveckan"... bara man inte är inne i Visby innerstad eller hamnenoch ev oxå Tofta strand så slipper man dem...men nästa gång vi åker skall vi inte åka v.29!
Vi har badat, ätit underbar mat, besökt världens mysigaste stenungs bageri och bara haft det skönt!
Vi bodde i en stuga som låg 50 m från have med havsutsikt och en underbar solnedgång!! Helt fantastiskt var det.
Elvira tyckte det allra roligaste på hela resan var att hoppa hoppborg i Kneippbyn, sen träffa Pippi och se hennes hus.
Studsa studsmatta var ocå en höjdare.. det fanns 3 studsmattor (stora)  där vi bodde och mycket annat roligt för barn att leka med.

Idag har vi fått tillgång till den andra lägenheten, så nu är köket utrivet, skall bara ta hit en rörmokare innan vi kan fortsätta, så skall vi ha tag på en byggfirma som kan göra arbetet i v-rum och matrum..resten gör vi själv.
Mamma kom ner och var barnvakt, Tack så mycket! Väldigt snällt!!

Så nu vet vi vad vi har att göra resten av semestern... en hel del projekt har vi att stå i... men det blir roligt när det blir klart.

Fick nya HM katalogen idag och jisses vad mycket fint det finns, både kläder och hemavdelningen! Önskar man vore lite rikare nu... Men lite fina saker skall man nog kosta på sig tror jag :-)

Nu skall jag nog fortsätta min blocket spaning.

Trevlig kväll, sommar  och semester för vissa.


RSS 2.0