Söndag

Nu funkar bilen iaf... var bara en kabel som satt löst, skönt så slipper vi skicka den på verkstan imorgon... kan vi använda den istället...

Vi var och köpte en ny stol till Elvira idag, en Tripp Trapp stol, Limegrön blev det :-) Roligare än svart, blev lite livligare i köket :-) Elvira gillade den mycket.

Jag blev sjuk igen i fredagskväll/natt... fick feber och superont i halsen, men halsen hade gått över på morgonen och framåt eftermiddagen igår gick febern över, nu är det bara hostan kvar, och lite nästäppa, men hostar gör jag mest för att det är retligt i halsen.. sjukt irriterande må jag säga.. när ska detta gå över?!

Besök fick vi idag med :-) Monica hade promenixat hit och Elvira fick en så fin klänning! Tusen tack Monica! Hon provade den ikväll och den satt så fint på henne.

E ville inte sova ikväll, hon pysslade med annat, typ äta "modo" och sätta på sig mina strumpor och när hon hade satt på sig strumporna sa hon "fint de blir" :-) Söt fisen lilla!
Andreas köpte en pall på Ikea här i veckan och den är Elviras favorit, hon kan flytta den så bra i köket så hon hänger med vad man än gör..om jag flyttar mig till en annan bänk (om jag bakar/lagar mat) så puttar hon bara pallen dit :-D Hon skall hjälpa till hela tiden. De senaste kvällarna har hon och jag "diksat"...

Nu ska jag hosta mig ut i soffan. Imorgon får jag sovmorgon iaf..skönt ska det bli om jag kan sova för hostandet!

/Jenny

Kaka

Här tänkte jag dela med mig av ett recept jag hittade på en annan blogg igår.
Det såg så gott ut och var så lätt så jag var tvungen att svänga ihop den direkt :-)

Hallon (frukt) kaka

175g smör
3 ägg
2dl socker
2,5 dl vetemjöl
frukt/bär

Smält smöret och låt det svalna. Vispa sedan ägg och socker pösigt.
Vispa i mjöl och smör till en slöt smet. Jag tillsatte lite vaniljsocker här oxå.
Smöra en springform (löstagabara kanter) här "bröade" jag formen med kokosflingor oxå för en extra
god smak.

Töm smeten i formen, strö över valfria frukter/bär, jag använde hallon men man kan tex ha rabarber, vinbär osv...
Grädda 175 grader ca 40 min.

Avnut sedan med vaniljsås eller som vi med vispad grädde med vaniljsocker i.

Lycka till

Trevlig helg!

Elvira blev tyvärr inte bättre, hon har fått feber oxå! Hostan är faktiskt bättre beroende på vad hon äter, till lunch ville hon inte äta något då var hon ganska dålig och påverkad av febern trots ipren, chokladpudding var det enda hon ville äta! Tyvärr så hostade hon ganska mycket av den så inget mer sånt idag.. hon åt en youghurt till mellis före oxå..Sovit 2 ggr idag, efter andra gången när hon vaknade så var hon pigg som en lärka och det har hållit i sig hela kvällen mer eller mindre även fast febern varit 38 grader med ipren i kroppen.. hon har hjälpt mig att "diksat" och tvättat potatis.
Jag fick till och med köket städat, och diskat klart allt..det trodde jag inte när hon var så dålig innan..så nu kan jag till och med gå in i köket ikväll..

Nå städa blev det inte idag, ville inte göra det när hon inte mådde bra även fast Andreas var hemma på förmiddagen, ingen idé heller lika bra att vänta till söndag då alla är mer friska kanske.. eftersom jag skall byta lakan denna gång..
dammsög lite på kvällen iaf, var så skräpigt.

När jag skulle åka och handla idag så startade inte bilen! Den som gått så bra sen vi bytte batteri, men det är troligtvis inte det denna gång enl Andreas... Skall till verkstan på måndag, typiskt! Behöver iofs inte bilen förrän tisd då jag jobbar..

Vi hade tänkt att åka till Kungens kurva och köpa en Tripp Trapp stol till Elvira, för hon vill inte sitta i sin barnstol ibland! Så det är väl dags för en annan stol nu.

Varmt och skönt var det idag tom! Fick ju gå till affären, skulle cykla men hittade ej cykel nyckeln...
Tänkte ta bussen hem med 2 kassar och en full ryggsäck, men den gick tidigare än jag trodde så när jag var ca 20 m från busshållplatsen kom bussen, jag sprang och vinkade som en galning men han tittade bara rakt fram och körde! Så jag fick gå hem, gick ju bra iaf men hade ont i axlarna när jag var hemma men motion fick jag tur det för annars har vi bara suttit inne idag, oftast framför tv:n... hon orkade inte göra så mycket annat, jo läsa lite bok..

Nu skall jag väl förkovra mig i fredagstidningarna..

Trevlig helg!

/Jenny

Pottan

Så har alla varit/är sjuka. Elvira började hosta imorse, så hon har hostat ganska mycket idag till och från, jag är hes och hostig, till och med Andreas är sjuk, eller iaf snorig, tror han e ganska bra nu iaf.

Igår kissade Elvira ¨på pottan! Hon gick utan blöja och plötsligt sa hon kissa pottan, vilket hon har gjort förr, och sprang till pottan och i vanlig ordning trodde jag hon skulle resa sig upp och säga klar på en gång, men icke, hon kissade en hel del! Sen skulle hon ha papper, hon har koll på hur man gör ;-) . Sen tror jag hon kissade en gång till senare, hon var på pottan iaf och jag hörde hur hon "tömde" den i toastolen, och det var blött på kanten så jag tror faktiskt hon kissade :-)
Men inget idag.... man måste ju vara på humör...

Idag bakade jag till p-mötet, tårtan nedan och sen så blev det espresso mördegskakor och rosmarin och citron mördegskakor. Det blev uppskattat.

Elvira skulle ha gått på dagis och tackat av sina kompisar idag om hon inte hade sån hosta, sov middag så dåligt så jag tror hon inte skulle vara så rolig där de timmar hon skulle varit där när jag var på möte, så hon fick följa med istället...

Snart är det semester, skönt att slippa ha Elvira på dagis och jobba, då kanske vi e friska några veckor iaf!

/Jenny

Lite bilder

Först kommer lite bilder från dagen.


Tårta till personalmötet idag



Vad finns i påsen?






Elvira hade lite roligt och lekte med en Ikea påse, efter den sista bilden rev hon sönder påsen :-)

Känslor

Nu verkar det som att det är Elviras tur att bli sjuk igen! Här byts sjukdomarna bara ut verkar det som... frisk ett tag sen på´t igen! Andreas märker man inget på eftersom han går omkring och är snorig mest hela tiden pga allergin..

Elvira har börjat uttrycka känslor nu, rolig, ledsen och mysigt säger hon. Igår när vi åkte bil så gjorde Elvira något och då sa jag "Är du ledsen nu" bara på skoj och då sa hon "Via lesse" och så började hon låtsas gråta :-D.. så nu har hon koll på det oxå ...

Vi köpte en cykel, ja en trehjuling till henne igår, jättefin prinsess cykel. Vi sa att vi skulle åka och köpa cykel och det förstod hon och sa hela tiden när vi åkte "köpa cyk" sen sa Andreas att vi skulle köpa en rosa cykel, då blev det "köpa rosa cyk" och hon skulle minsann ha "flalla" (flagga) på sin cyk.. det har hon ju sett på cyklarna som står utanför dagis och skolan. Hon ser de varje gång och skall alltid fram och titta på cyklarna och flaggorna :-)
Cykeln tyckte hon var intressant, men eftersom det finns en stång som mamma och pappa kan skjuta på med så var det mycket bekvämare att bara sitta än att cykla själv... kommer väl snart det med antar jag.

Sen fick hon en käpphäst oxå, som har galopp ljud, gnägg och frust (heter det så) , den tycker hon jättemycket om.
 
                  

/Jenny

Midsommar

Trevlig misommar i efterskott!

Vi hade en trevlig dag. Först jobbade jag och var hemma kl 14, svidade om och så gick vi ut och dansade lite grodor och annat skoj :-) Elvira tyckte det var jättekul att dansa. Pappa hade berättat för henne under dagen att man skulle dansa grodor senare så det visste hon "dansa groda" skulle hon göra då :-)

Sen gick vi in och gjorde sillmiddag som vi åt på balkongen medans de lekte lekar och åt picnic på gräset, härligt!
Solen var framme hela dagen, när det var färdig dansat och lekt å allt annat så kom regnet.. men då var det ju nästan kväll iaf.

På kvällen myste vi bara, fanns absolut inget på tv:n, bara en massa knasiga program! Så tillslut la jag mig.

Vaknade idag med halsont, tung i huvudet och trött till tusen, alla är förkylda på jobbet *tack* !
Så då blev det inte många knop idag, ett besök i lekparken bara.
Vi åt oxfilé, rostad färskpotatis och örtsmör med vitlök och drack ett fint "blubbavatt" till det, som middag idag.
Skulle köpa lite vin när jag var till Apoteket i Kista idag, men allt annat var stängt!
blubbavatt= bubbelvatten, ramlösa/loka,( kan oxå vara läsk.. )

Imorgon om vädret är fint blir det en tur nånstans och köpa glass tror vi.. annars då? Mulle meck? Eller vad skall man hitta på?

Bilder från Midsommar firande+ ev lite annat.

Spanar ut över folket som börjar komma till "ängen"


Dans pågår :-)
            

Äter "chippa" hon fått av tanterna (två av våra granntanter)


Midsommar tårtor x2 
                                    Hemma                                                     Jobbet
                  

Två slappare



Dricker morgon "kass" med pappa (Elvira fick skummad mjölk)



Over and out

/Jenny

Skorna har kommit!

Nyss kom våra skor från NikeID. Vi har designat de själva. Snygga va?! Och ingen som har likadana..troligtvis iaf!







www.nikeid.com   där kan man designa sina egna skor :-)

Ny lekpark

Idag har vi varit till Mulle Mecks lekpark, en ny lekpark de byggt i Järvastaden (en ny stadsdel som byggs i Solna/Sundbyberg). Elvira tyckte det var jätteroligt, det första hon såg var ett plan/raket som det var en rutschkana i den skulle hon åka några gånger :-) , Sen sprang hon runt överallt och tittade och lekte med de saker som jag tyckte var anpassade för 2-åringar. Sen började det åska och regna, då åkte vi hem till Monica, en släkting på Andreas sida och tittade på deras nya lägenhet, mycket fin måste jag säga trots all flytt röra ;-) , vilken härlig uteplats! Ojojoj så skulle man ha.

Sen när A hade kommit hem och vi ätit var han tvungen att åka och köpa en ny micro för vår gamla var trasig, började skjuta blixtar i den! Så vi fick en fin vit liten micro, tar mindre plats än den gamla, mycket bra när man har så lite plats!

Ja just det, idag bakade jag Lion bars. Såg reklamen för Leilas program som kommer imorgon och blev så sugen på de så jag var tvungen att baka de idag, (även fast jag vet att jag bara kan äta lite för att inte få ont i magen.. men gud så goda de var!) kommer ihåg från nån vecka sen att recepten ligger ute på nätet innan programmen går ;-)

Ikväll ska jag nog bara slappa eftersom jag skall upp och jobba imorgon, annar brukar jag försöka göra något tex sugarpaste blommor som igår, gjorde en hel tallrik med Frangipani blommor, jag hade beställt en form från E-bay och gud så fina de är! Har älskat de blommorna sen vi var i Australien men de finns bara i exotiska länder annars har jag haft de på bröllopet!

Nu blir det surfa sen tv kväll.

/Jenn

Lite bilder

Här kommer bilder från helgen

Lördagsfika på kvällen


Elvira och sin trumma :-D           "bom bom trumma"
                        

I full färd med att kl ut sig med alla sina mössor och dylikt, såklart är trumman med.
           

Här är hon påväg ut för att åka motorcykel :-D Men "hjälmen" (hinken) hann hon ta av sig innan kortet..
"hejdå, å mocy " sa hon och gick till dörren.. Sen skulle hon gå hem till Frida (dagis fröken), man kan ju ändra sig snabbt.."hemma frida"


Nu e hon sjuk igen, har feber och vi tror att hon har ont i halsen eller så är det magen.. vill knappt äta, hoppas det blir bättre snart.

Var på Coop och handlade idag, där har de sånna där bilvagnar, ni vet en shopping vagn som sitter bak på en bil, Elvira vill gärna åka de, "rory bila" säger hon, Ett nytt favorit program (som jag inte trodde hon gillade) som heter Rorri Racerbil och går på måndagar på Bolibompa. Så jag har köpt en liten racerbil åt henne med :-)
Iaf så åkte hon den bilen när vi var på Coop idag, hon rattade så in i tusan och tutade .. Det är så roligt med Elvira nuförtiden! Nästan hela dagarna iaf.. såklart blir hon ju grinig och då är det mindre kul.. men men..

Helgen känndes så kort, bara för att jag jobbade igår, tur man e ledig mån och tis oxå.. jobbar onsd och fredag (midsommarafton! men bara till 13.30)

Nu är det väl dags att hoppa i säng snart..
Andreas skall upp tidigt imorgon han med, jobbar dag och börjar kl 08...

/Jenny

Einstein?

Idag har Elvira varit på dagis och lekt. Kul för henne.

Igår när vi lagade mat så fick hon tvätta potatisen, plötsligt hör jag "van , to" (one ,two) :-o  och så lägger hon samma potatis 2 ggr på bänken! Flickan kan räkna till två på engelska! Hon gjorde det fler ggr igår och har gjort idag med sa Andreas.. jisses.. lite för mycket Dora kanske ;-) Har ju knappt lärt sig på svenska.. kan bara tå tre..
Ja där ser man.

Nu skall vi kasta sopor (en favorit syssla för E) sen blir det lek innan Bolibompa.

/Jenny & Elvira

Glömde Jordgubbsbilden



Ser lite slög ut ;-) Njuter i fulla drag av sin gubbe :-)

Igår

Detta gjorde vi (eller Elvira..) igår.. två ggr till och med :-)



Hon tycker det är superroligt att simma :-) Så en pool är perfekt åt henne..man kanske inte vill åka iväg varje dag och bada.. men nu skall det ju bli regn en vecka eller så enligt väderleksprognosen.

Sen fick hon lite av sin favorit frukt: Jordgubbar... hon säger hela tiden "mera go"  skulle kunna äta hur mycket som helst.

Så var vi i Kista och fikade och handlade en snabbis, men hon blev så rastlös så vi åkte hem och badade istället.

Idag har jag varit i stan på en egen dag. Sen har vi handlat mer frukt! Många kilo blev det..men ca 4-5 kilo vatten melon och 2 annanas (eller som Elvira säger: bobbob hem. Svampbob bor ju i en annanas :-D )
Nu har jag betsämmt att det blir mest Ekologiskt frukt och grönt här hemma. Känns fräschast, man känner skillnaden när man gör Juice.. inte besprutat med en massa gifter.

Tidningsläsningsdax

/Jenny

En bild

Jag hittade en gammal bild på Elvira, tyckte den var så söt så jag lägger upp den här :-)


Idag har vi:

Vår dag efter att Elvira sovit (innan var i i lekparken)

       

Sen har vi köpt en liten pool till Elvira som vi hoppas att få prova imorgon.. vi får se vad vädret säger.

Köpte de första svenska jordgubbarna idag, de har en annorlunda smak än de utländska.. en "svensk " smak. Mycket gott! Tycker Elvira oxå.. skulle kunna äta hur mycket som helst..

/Jenny

Glömde...

Glömde ju att visa hur det såg ut idag när jag städade.. fick så fin hjälp (eller nåt.. ;-) ) av en liten madam på sin gåbil/flygplan...
Hon åkte omkring med sop och skyffel och ropade "simma simma" .. varför vet jag inte, men roligt var det!

     

Om ni undrar vad hon har på magen så har hon ritat..
Igår kväll så ritade hon och helt plötsligt satt hon och ritade "blommor" på magen, benen och en arm..
"rita blomma" och "fin de blomma" säger hon..  :-)

Nationaldagen

Hoppas alla haft en trevlig nationaldag. Det har vi.

Vi har städat och bytt gardiner, skönt att få det somrigt. Jag ändrade i sovrummet med.. gjorde en annan lösning åt mörkläggningen.

Sen var jag och Elvira ut och fikade efter hon sovit middag, sen gick vi till parken. Där var grannarna, och hon kallade hela tiden Markus (Franks pappa) för pappa.. och jag sa att Nej det där är Franks pappa..men hon envisades :-D .. Ända tills vi kom hem, då sa hon "pappa flan" .. ja jisses. 
Vi har bara myst idag jag och Elvira, Andreas jobbar som vanligt. Men jisses så varmt det varit! Var inte ute så länge.. när vi kom in så satte jag och parasollet på balkongen och så satt vi där och lekte med hästarna och luftade rumpan (dvs utan blöja ;-) ) på fröken Elvira, lite potträning alltså.. men lyckades inte så bra eftersom hon inte kissade på pottan (ingen annastans heller iofs).

Sen blev det mat från MAX (lite för mycket hamburgare på sistonne..) eftersom jag inte orkade handla, gjorde det igår ju men glömde en ingrediens till alla rätter jag tänkt ut för helgen! Så imorgon måste nån handla dessa. Tänkte även köpa an lite plaskpool till Elvira som vi kan leka med i helgen, det tror jag hon tycker e roligt.

Idag är det verkligen inget bra på tv:n.. skall nog sätta mig och läsa dagens tidningsbilagor istället mellan surfandet .

Kram på er (som ev läser detta..)

/Jenny

Idag

Jag köpte nya underlägg till köksbordet  igår. Andreas blev förskräckt! Jag förstod att han inte skulle gilla dem.. han tycker inte om blommigt.. det gör jag ibland, dessa tyckte jag var söta och passar i rätt "miljö" dvs om man har lite "modernare" som vi har? Jag tyckte det blev somrigt och fint iaf. 

  

Idag satte jag upp gardinerna iaf...Är inte säker på om jag skall ha det mörka bakom eller om jag skall göra en annan lösning åt det. Måste ha det iaf när vi sover så det blir mörkare även fast vi har mörkblå persienner så blir det inte tillräckligt mörkt...



Fast idag vaknade Elvira faktiskt kl 06!! Tur det iaf.. inte så roligt att stiga upp kl 04 varje dag!

Jag och Elvira är ledig tom tisdag! Vilken semester det känns som.. fast lite konstigt att inte jobba på så länge och bara 1 dag denna vecka. Det är skönt att jobba ibland.. att komma ut och göra något.

Tur att vi har sommarväder iaf.. men såhär fint kan det väl inte vara hela sommaren? Nån gång får vi väl regn oxå antar jag.. Härligt är det iaf att vara ute.

Funderar på om jag och Elvira skall åka och fira nationaldagen på Skansen imorgon. Fast jag tror vi skippar det.. behöver städa... är så skitigt här! Även fast vi äter middag på balkongen oftast nu, Elvira vill det, äta kong säger hon.. :-)
Hon tycker ju att det är "skön de pappasoll" :-D = skönt med parasoll.

Idag har vi bakat, bullar (kanel och vanilj) och Cookies. Jag äter nyttig frukost och oftast middag, men bakar kakaor och äter glass.. tror ni det är bra? Då borde man ju inte gå upp mer i vikt ;-) .. hahahahah... skall börja promenera igen nu när jag blivit frisk.. är bara så himla snorig fortfarande.. Men vill verkligen komma ut på långa promenader och kanske tom till gymmet igen.

Så skall väl till soffan snart...

Ha en trevlig nationaldag imorgon.

/Jenny

Egentid

Idag har vi fått ordning på bilen iaf.. Andreas laddade batteriet inatt, fungerade att starta bilen 2 ggr sen var det slut igen! Så det var bara att åka och köpa nytt, nu fungerar det bättre än någonsin!

Samtidigt åkte jag och E in till Sundbyberg och köpte tyg så jag kan göra nya gardiner till sovrummet, köpte ett mörkt tyg(så hon inte vaknar 04!) som jag skall sätta upp med "clips" och ringar, ovanpå det mörkgrå tyget skall jag hänga vår vita spetsgardin, det blir nog fint tror jag..

Nu har jag precis varit i Kista och klippt mig. Gud så skönt att få bort det risiga i topparna.. har glömt att klippa mig på lääänge. Shoppas lite samtidigt.

När E sover (snart hoppas jag) skall jag duscha och sen sätta mig och läsa och äta Ben & jerrys Cookie Dough glass.

/Jenny

Frukten

Föresten.. frukten e nästan slut.. alla 12,5 kilo!!! (detvar iofs 4 kilo vattenmelon oxå.. men ändå)
Måste köpa mer imorgon. Har inte bara gjort juice.. men nästan!
Det är ju såååå gott! Så alla: Skaffa en juicer (råsaftscentrifug).Och mamma & pappa: Använd eran :-D !!

/Jenny

Vad i**

Idag verkade Elviras feber vara som bortblåst.. kanske beror på att hon fick en Ipren igår när jag la mig.. eller så var det bara tillfälligt.. Men hon snorar fortfarande.
Var på dagis idag och verkade pigg när jag hämtade iaf.

När vi skulle åka iväg därifrån med bilen så ville den inte starta! Så vi fick ta sakerna och traska hem, tur att det är nära... Men jag stannar med bilen på vägen från jobbet...men det gör jag inget mer! Nu lämnar jag den hemma....
Vi gick iaf tillbaks efter vi ätit och skulle dona lite med bilen efter tips från coachen (Andreas, som jobbar hela kvällen) men inget funkade så bara att gå hem, leta en granne, gick och ringde på hos Lennart en rar liten farbror, som tog sin bil och hjälpte oss att starta bilen med startkablar. Bilen gick igång direkt.. så då är det batteriet som är slut, skall laddas ikväll sen får vi väl köpa ett nytt ellet nåt.

Iaf så ringde jag till jobbet och bad om ledigt imorgon och det löste de.. skönt! För det blir svårt om bilen inte startar liksom.. och åka taxi kostar ju 500:- nästan! Och buss tar 2 timmar.. börja åka buss kl 05...näää tack.
Så då är alla hemma imorgon, kanske åker in till stan på Smaka på Stockholm ... börjar imorgon. Vi får se..
Fick ju skattepengar idag :-) Så shoppa borde man göra iaf ;-) Behöver sommarkläder har jag märkt nu när värmen kommer....


Nu skall jag se på Desperate Housewifes och äta glass jag köpte av glassbilen tidigare ikväll (i brist på Ben & Jerrys)...

Natti natti

Nästa man!

Vår granne är ju helt knäpp i huvudet! När man kommer ut på balkongen så stänger han sitt fönster som ligger ca 1-2 m från vår balkong.. och detta gör han bara om vi pratar eller om Elvira är ute och "låter" ... Herregud man måste väl få höras i denna värld! Han borde flytta till ett hus i skogen.. Han tycker inte om när nån lagar mat för det kommer os in i hans lägenhet.. "tänk att sånna små kan låte så mycket" sa han om Elvira .. jaja vad ska man göra åt knäppskallar!

Nu är Elvira sjuk... började snora imorse sen har det bara blivit värre... så då är det väl bara att invänta hostan snart.. tur att hon skall gå på dagis bara 2 dagar denna vecka och sen ledig några dagar igen..om hon itne blir sämre så hon måste vara hemma dessa två dagar oxå, ja vi får se. Gumman lilla.

Annars har vi haft det bra i solen idag. Varit ut och gungat, spelat boll på fm innan hon somnade.. vaknade kl 05 idag :-o .. måste nog skaffa mörka gardiner så hon sover bättre...
När hon sov så fick jag gå ut och solan för Andreas..så skönt, det var länge sedan. Dessutom precis när jag skulle gå ut kom posten och med den kom nya Amelia som jag kunde läsa i lugn och ro där ute... Lite mer än en timme var jag ute..sen vaknade prinsessan och A skulle till jobbet.

Nu vaknade E, gnällig och varm.. feber...typiskt, känndes inte så för nästan 1 timme sedan när jag la henne.. hur kan det gå så fort? Hon får vara hemma imorgon då...Lilla gumman, sjuk igen.. snart är det semester och inget dagis.. å snart börjar hon väl att få imun försvar oxå.. framåt tre brukar de få det sa läkaren..
Nu ligger hon i soffan och sover å dricker vatten..tur att hon älskar det.
Skall rusa tillbaks å sätta mig där..mysa med henne och se Outsiders.

/Jenny

RSS 2.0