Hösten är här

Nyss på min morgonpromenad, den första på en vecka då jag varit förkyld, så kännde man i luften att nu är hösten här. Härligt! Jag gillar alla årstider nuförtiden.. på hösten vill jag bara köpa en massa gosiga koftor & filtar och härligt te i mängder.

För Elviras del så innebär hösten dans, för jag har sagt att¨när det blir höst börjar dansen och det minns hon väldigt väl.
På söndag börjar det..även om vi åkte iväg i söndags.. jag vet inte vad jag tänkte med, visste vilket datum dansen började och vilket datum det var i söndags..men ändå trodde jag att dansen började då.. kopplade inte ihop att det var fel dag. Ojojoj inte så bra, för E ville inte åka ifrån Balettakademien utan att ha dansat..men en glass och en chokladbit som muta ;-) Och sedan på vägen hem så pratade vi om att det var sommar och dansen börjar ju på hösten tyckte hon så då var det helt OK.

Med lägenheten går det sakta men säkert framåt, tv-möbel/modulen är snart klar, skall slipas, spacklas,slipas och målas, tv:n skall upp el skall dras osv, sen kan vi flytta in i-rummet och sedan ge oss på matrummet.
Vi beställde soffa häromdagen, en från Mio 6v leveranstid, men vi ville ha bara den soffan och det var ett bra pris+ att de har 1000:- rabatt på soffor där nu.
Igår var vi och köpte fina stolar till matrummet, men eftersom de är från 1800-talet vill vi inte måla dem, så vi får se om de står vi matbordet eller blir extra stolar bredvid.. sitsen skall iaf kläs om.

På onsdag börjar min praktik och det verkar mycket spännande, iaf som personalchefen har beskrivit det, jag kommer att lära mig en massa iaf och det är det som jag vill. Jag skall vara på personal avd och hjälpa till med div uppgifter, kanske marknadsavd behöver hjälp, vd-assistenten osv. Vi får se om nån vecka vad jag tycker, men det är ett steg i rätt riktning iaf, mot att kanske få ett annat/heltidsjobb för det behövs snart, hur mycket jag än gillar att jobba 50%. Det är lite mer roligt att få lön för 100% än 50% ;-).

Nu tror jag att jag skall fortsätta med min bok. Det är så härligt att kunna ligga i sängen på kvällarna och läsa bok nu när E har eget rum. Jag läser hellre än ser på tv på kvällarna nu (nu är det iofs inte kväll)... eftersom det är på kvällarna blir det oxå bara "chiclit" böcker, inga deckare eller så.. då kan man ju inte somna sen ;-).

Det går bra för E att sova i rummet, bara 1g har hon kissat i sängen och om hon vaknar på natten/morgonen så kommer hon in till oss och lägger sig och somnar om.. så det är helt OK :-)

Ha en bra dag.


Vi har...

0-2d8b4523f6fadbe85eb275fc2ae88493.png

Vi har målat tavlor idag jag och Elvira. Detta är min, om det skulle råda några tvivel.


Morgonpromenad.

195644cba9b9a54c81dc902f0d3d2919.png

Morgonpromenad.


Elviras lördag.

0-118fa0d1572e01f72ad5a19b663c1cb9.png

Elviras lördag. Glass och friidrott, vad ska det bli av tjejen? Vi som inte gillar sport på tv. Hon har i allafall inte fått det av oss.


Sängen är...

-d8fc6e42c7588ab0e8eaf23a3181842.png

Sängen är inflyttad och någon är väldigt glad över sin prinsess säng.


på jobbet...

296b39b229fcf2cca3d2fafee925dca3.png

på jobbet


Tapetsering på...

0-50f6085af282272f9b2fc86665e3748c.png

Tapetsering på G


83.Testar mobil...

4b63b326fb110d120a703f0f02d8edf4.png

83.Testar mobil Blogg


Telefonen

Det blev telefonen nedan, den var så fin och det jag läste om den verkade så bra.. allt som jag ville ha.
Pappa: Den är rosa :-) .
Såklart.. tycker det är så tråkigt med svarta telefoner.... fast om den varit lila skulle jag oxå köpte den :-)

Mamma: Ja tyvärr så blir det väl ingen rosa soffa ;-) ..Andreas får väl bestämma som vanligt :-D .

Nu skall jag tapetsera igen, höll på flera timmar igår kväll och nu skall jag ge mig på en våd eller två innan jag går ut på promenad, sen lite till när jag är tillbaks och efter jobbet omdet finns något kvar. VI håller på att sätter upp renoveringstapet i nya v-rummet innan vi skall måla, för att slippa bredspackla.

Tjing så länge.

Telefonkris!

Min mobil är trasig :-(... Den la av för att det var dåligt batteri och nu vill den inte vara med trots laddning. 
Så idag måste jag införskaffa en ny efter jobbet. Tror jag har hittat den jag skall ha. Vi får se när jag är på elgiganten. 

 Samsung U600 EVO
(bilden lånad från elgiganten.se)

Denna blir det kanske. Det var ett väldigt bra pris på denna.

Höstbröllop

Soffjakt håller vi på med nu då vårt nya vardagsrum börjar se slutet typ... måste bara tapetsera måla och göra tv-möbel men ja inom kort så borde det vara klart och då vill vi ha en soffa, en stooor soffa skall det vara med minst en divan. Jag har hittat några kandidater som vi båda gillar, vi får väl se vilken som är skönast och finast.

Här är iaf två alternativ. Den första kan man få i mörk knallrosa oxå, men det är visst inget A gillar ;-).


(Bilden lånad från en annons på blocket. )

Den sista bilden gick visst inte att ladda upp, men här är den iaf:
http://www.stalands.se/soffor/basic-09__2604


Idag fick vi ännu en underbar kunganyhet! Prinsessan Madeleine och Jonas har förlovat sig :-) Det betyder ännu ett kungabröllop nästa år! Hur ska jag hinna med alla fester , Å vad ska jag ha på mig...  ;-) .

Ingen promenad idag... inte bra. A har jobbat och direkt efter middagen drog han igång med att bygga på öppningen.. men snart är det klart, imorgon troligtvis. Skönt..för det dammar och skräpar av det hela tiden...har damm överallt oavsett hur mycket vi städar.

Senare i höst/vinter skulle jag vilja måla om i sovrummet och tapetsera lite..har en drömtapet dit..vi får se hur mycket man vill måla senare i höst efter alla rum som nu skall målas :-).

Från och med nu i slutet av Augusti och resten av året kommer jag att "praktisera" på annan avdelning på jobbet.. detta pga vi får en praktikant i repan och 4 pers är alldeles för många, så vår chef frågade om nån av oss var intresserade av att se sig om på företaget och det visade sig att det vara bara jag av oss tre så jag får ta hela tiden själv :-) Och vem vet, om jag hamnar på något bra ställe kanske jag blir kvar...
Jag vet ännu inte vad jag får göra, det kan vara allt från att sortera papper! till ja vad som helst...Vi får se, skönt med ombyte iallafall.

Nu är jag lite hungrig.

Trevlig kväll.


Renovering...

Jodå visst blev det en cykeltur till och från jobbet igår och jisses vad jobbigt! Jag har inte cyklat på miljoner år..så när jag nu skulle cykla trodde jag benen skulle gå av... men efter några gånger så skall det väl bli bra :-) Dessutom var det ju dödens varmt...var röd som en tomat i ansiktet när jag kom fram :-D.

Här är några bilder från renovering och kalas. Efersom bara E´s rum är någorlunda klart finns det bara "mellan" bilder därifrån..de andra är före bilder :-)

Elviras rum,                                        smakprov på tapet vid säng.         Vid fönstret.

                                 




Vid öppningen.
                         



Kalas 

    

Motionera mera

Idag gick jag hem från jobbet.. japp och jag längtade efter promenaden hela dagen.. här händer det grejer minsann :-) Så härligt att kommit till det stadiet att man längtar efter en promenad! Förr drog man sig för att gå ut.. men nu längtar jag efter mina promenader.
Igår och i förrgår så gick jag 5 km, dubbelt så mycket som förr alltså. Jag har inte vågat gå 5 km spåren förr.. tyckre det är läskigt att gå ensam ut i skogen här.. vem vet vem som lurar i buskarna.
Jag har gått morgon promenader och på kvällarna har jag velat gå en liten prommis till.. men sakta i backarna, man får väl ta det lugnt nu. Senare kanske man kan ta två.
Imorgon är det meningen att jag skall cykla till jobbet, cykle kedjan är oljad och cykeln testad..lite ranglig och dan men nog kan man cykla lite.. bara en broms funkar med.... om det håller i sig med cyklandet så kanske man kan köpa en ny.

Idag har A fixat med öppningen och väggen.. nu är det bara lite kvar på öppningen ..eller en del kanske..
Sen skall jag sätta renoveringstapet och så ska vi måla i båda rummen. Sen hallen och när allt är klart där så ger vi oss på köket antar jag.. mer förvaring och bänkyta! Skönt..jag är så trött på att det är fullt i alla skåp, så det trillar ur saker när man öppnar... nu orkar man inte ens bry sig att städa där.
Jag längtar till det är klart så man slipper allt damm, damm, damm överallt!! Vi städar flera ggr i veckan nu och ändå är det inte rent... för hela tiden gör man en ny sak som dammar till tusen!

Elvira skall börja på dansskola i höst, på Balettakademien minsann. Fint ska det vara ..bara det allra bästa åt en prinsessa ;-) ... Nädå.. bara det jag hittat för småtjejer och hon älskar ju att dansa iaf hemma, får se om hon gillar det sen, men mamma är ju med så då kanske det går bra.

Nu en kopp med rött te.

/J

Prinsessan 3 år!

Idag har vi haft kalas. Prinsessan tyckte det ytterst (eller som hon själv skulle sagt: superastiskt) att fylla år.. för det brukar hon göra nästan varje dag annars ;-) Men nu var det på riktigt och man fick massor med presenter...fast hon ville ha mer :-D Jag tyckte det räckte gott och väl! Hon fick en massa fina saker!! Tack allihopa.

Nästa år har vi mer plats och det behövs kanske, om hon vill ha ett barnkalas... pust.. hoppas inte ;-) Jag blev rejält trött av detta kalas ju... tänk då att oxå fixa barnkalas... ojojoj. Då måste man göra ännu mer fina söta saker som barn gillar ;-). Jag hade nog med att göra sakerna som Elvira beställ till detta kalas. För det har hon minsann gjort..och önskat presenter med.

Hon är så duktig nu, använder bara blöja på natten och inte ens det vill hon göra.. men vi sätter på henne blöja när hon somnat fortfarande för hon kissar ibland, när blöjan varit torr en vecka i sträck får hon sova utan hela natten.
Skönt iaf att slippa byta "snusk" blöja! Hoppas det håller i sig.

Sitter och letar badkar på blocket.. vill gärna ha ett. Får se om jag hittar ett med våra mått och att A godkänner badkar ;-) för han vill helst inte ha ett..men sen kan han ju duscha i det andra badrummet när det är fräscht där.

Elviras rum är iaf klart, skall bara till IKEA imorron och köpa förvaring och ev bord och stolar. Så kan vi sortera upp där.

Nu skall jag sätta mig i soffan med maken (när E somnat..) och äta ostbågar och se på Sommarkrysset (eller nåt annat..)

Trevlig helg.

RSS 2.0