Missar brittan!

Jahapp, så har vi återigen varit på Närakuten med prinsessan.. denna gången hosta (IGEN) men denna gång oxå påtagligt andfådd (falsk krupp)fick en tid måndag kväll kl 20, kl 22 är vi hemma och har duschat! ca 1½ timme spenderade vi där, först fick vi vänta lite sen enfter underökning var det andas (medicin) sedan vänta 15 min andas igen, vänta , dricka kortison sedan vänta på doktorn...
Diskuterade lite med en sköterska, väldigt gullig, hon hade två döttrar varav den ena fick som E varje gång hon blev förkyld så nu tror vi oss veta att varje gång hon blir förkyld får vår prinsessa falsk krupp :-( enl sköterskan kan man få det och det kan sedan utveckla sig till förkylnings astma. Jag vet inte om det var tack vare sköterskan eller om det avr doktons initiativ men han skrev iaf ut 2 st inhalations sprayer som hon kan ta när hon får dessa symptom (sköterskan sa att de inte kan skriva ut sånt på akuten, man måste göra en utredning först..) tänk att det ska ta så lång tid och så många doktorer innan man får rätt hjälp, och detta på en närakut! För denna har fungerat, hostade bara som värst ½ dygn.. annars brukar det vara betydligt mer.. Skönt.

Idag läser jag det som jag väntat på lääääänge (jag och A) att Britney (Spears) kommer till sverige med sin Cirkus Tour, detta var inte inbokat i början men nu när det gått så bra för den så kommer hon hit! Yey! MEN läser då vilket datum hon kommer och vad läsar jag inte då, jo hon kommer samma dag som vi åker till Gotland! Japp så är det! Och avboka kan man inte göra, för då förlorar vi alla pengar för stugan. Blääää. Andreas ville nästan ställa in resan ;-) Ja vi gillar Brittan båda två.. två vuxna människor :-D.

Vi har för övrigt bokat en härlig stuga 50 m från havet med havsutsikt och uteplats mot havet. 9 km från Visby..
Så nu kan E få åka och se Pippis hus som hon längtar efter det ska ni veta. 

Igår fick hon en pippdocka (liten) som dagis glömt i parken och som hon skall ta med på lördag, och ända sen igår så har den följt med överallt och då menar jag överallt!!! Så idag på lunchen gick jag ner till BR leksaker i Kista och köpte ne egen till henne och med i paketet följde Tommy och Annika så nu har hon alla tre med överallt :-)
Ibland presenterar hon sig som Elvira Z Victualia Krysmynta Rullgardina Pippi :-). 

Nu skall vi städa leksaker sen hoppa  i duschen.

/Jenny

Rådjur

Härligt nu är våren här igen :-) Med solsken och värme. Idag premiär åt vi på balkongen, det är något Elvira gillar vädigt mycket.

Igår var jag in till stora staden igen och hämtade ut nya glasögonen, dock var bara de vanliga klara.. MEN 2 timmar senare när jag precis landat på jobbet så ringer ett samtal och då finns de andra att hämta oxå.. som jag frågade efter när jag var där ! GAH!

På min promenad igår kväll mötte jag ett rådjur som vanligt när jag går på kvällen, men denna gång på ett annat ställe än jag brukar och nu bara ca 10 m från mig. Inte det minsta rädd heller.

Idag så har jag sköljt håret med rosmarin vatten, för minsann så fick jag idag se att på dagis har de haft några fall med de läskiga små hårdjuren! Så om ni tänkt komma på besök nu så håll er borta tills vi vet att vi klarat oss. Blää... rosmarin skulle hålla de små otäckingarna borta, vi får väl se.

Imorgon skall E & A åka till på MPH mässa, fina lyxiga bilar och annat.. själv ska jag gräva några rabatter på baksidan under/snett under vår balkong så det blir lite fint där eftersom vi brukar hålla till på baksidan på sommaren och bada pool och sola.

Blir nog IKEA imorron oxå, nytt sofföverdrag då vårat vita e prickigt som en leopard( lila sådann) och vita gardiner till v-rummet (de jag fick idag från Laredoute var för korta, skall skickas tillbaks).  

Nu ska jag nog läsa lite tidningar, har plötsligt en massa...

Trevlig solig helg.

Veckomatsedel

En kómpis och några andra bloggare har börjat med veckomeny, och eftersom jag ändå gör en meny för varje vecka kan jag lika gärna lägga ut den här.

Måndag: Lax med snabbwookade grönsaker och citronsås
Tisdag: Köttbullar (hemmagjorda)med guacamole och grönsallad
Onsdag: Kyckling wook
Torsdag: Stekt torsk med skirat smör och sallad
Fredag: Fläskfilé med ugnsstekta grönsaker
Lördag och söndag är inte bestämt än.

A& E får potatis, ris eller pasta till maten oxå.

Idag och igår har jag ätit något väldigt gott till lunch, idag var E hemma oxå och det blev väldigt populärt hos henne, åt upp precis allt på tallriken.
Kokade ett ägg och skär det i bitar, i med räkor (ca 2 dl) någon matsked majonäs, lite pressad citron, kanske dill, lite salt och peppar och blanda ihop detta. Servera i små mini baby sallads blad (eller vanliga salladsblad) idag blev det även avokado till, igår var det gurka.


Nya glasögon

Idag var jag in till stan för att skaffa mig slipade solglasögon, behöver verkligen det när jag kör bil tex.. jobbigt att inte kunna ha solglasögon då för man måste ha vanliga glasögonen.
Svägerskan hade varit till en optiker i stan som var väldigt billig Smart Eyes, så jag bokade en tid där idag.
Det visade sig att de hade ett erbjudande tom som var att man fick ett par solglasögon och ett par vanliga för 1695 (bara solglasögonen skulle gått på 1295!) så då blev det ett par vanliga med, de kommer om ca 2 v.
Det tråkiga var bara att jag har så litet huvud och tätt mellan ögonen (?) så jag kunde inte ha de två glasögonen jag tittat ut, tex ett par större solbrillor då de inte har så stora glas för mina ögon :-( Men jag hittade några snygga efter ett tag iaf.

Sen blev det lite snabb shopping på stan, började eg kl 12 men jag flexade lite, har några timmar att ta ut, så jag kom senare..
På vägen köpte jag 3! lådor jordgubbar på hötorget oxå, väldigt goda var de! Eftersom jag inte åker till stan så ofta så fyllde jag på mitt hudvårdsförråd på LUSH oxå.  Och en härlig nöt smoothie till lunch från mitt nyttiga favorit ställe Blueberry.

Om jag har tur så kommer jag att få en del förändringar på jobbfronten i framtiden.

Vad tråkigt att det blev kallare...men det har ju blivit grönt iaf, gräsmattorna är snart helt gröna och träden knoppar, vissa buskar börjar bli ganska gröna. Härligt härligt, snart är sommaren här!

Nu ska jag gå och njuta lite jordgubbar med min prinsessa.

Trevlig kväll.

Våren har kommit!

I söndags när vi kom hem så var det något A sa som gjorde att E förstod att våren är här, hon blev så glad att hon gick ut på balkongen och hurrade och sjöng : Hurra nu har våren kommit (från små eninsteins), osv...
Vi har pratat mycket om våren och väntat på den :-)

Igår när jag var ute på prommenad så såg jag vitsippor som precis har kommit upp ur marken och börjat slå ut :-) Härligt!

Pratade med en granne idag och vi båda har planer på att börja springa, hon har oxå lika (nästan iaf) dålig kondis som jag och båda behöver bli av med några graviditetskilon möjligen.. iaf så föreslog jag att vi kanske skulle kunna springa tillsammans, är ju roligare att ha nån att springa med.. så vi får se hur det blir. Så fort jag blir helt kry ska jag ocå börja cykla.. känner fortfarande av i halsen, svullna halsmandlar :-( .. hoppas det blir helt bra snart.

Fick igår hem min nya vår jacka, använde den idag och kännde mig så fin, det gör man inte direkt i en svart jacka. Har en svart kappa från förra våren redan men ville ha en med färg och såg denna redan i dec i HM:s vårkatalog så nu slog jag till :-) Inte så dyr heller. Köper man en annan färg än rosa kostar den 298 :-( Men min kostade en hundring till. Typiskt.

(www.hm.com)

Ha en fortsatt trevlig vecka.

Glad Påsk

Nu åker vi uppöver för någon dag, vi ses där :-) (Nästan alla iaf )

/Jenny m familj

Påskgodis

I söndags när vi handlade köpte vi lösgodis för att göra påsk ägg till E och oss, igår skulle jag smaka några bitar, men jag spottade ut mina bitar, det var inte gott´, smakade bara sött och socker, vilket framsteg för mig som åt massor av lösgodis förr! Dock har jag inte ätit det på evigheter, förutom när mamma var här ;-) ... köper bara malaco truly eller Ekorrens ekologiska i påse.. men helst äter jag något jag bakat själv.
Så OM du nu tänkt köpa påskägg till mig (inte troligt så jag tydligen är för "vuxen" för påskägg) så fyll det med present checkar på nya blommor eller nåt annat roligt :-) .

Usha, här behövs verkligen städas oxå! Började ju förra veckan, men sen stannade det av då vi förblev sjuka. HAr inte ens dammsugit och torkat golven ordentligt på snart 3v.. bara snabb dammsugit och torkat förra tisdagen! Måste nog göra det ikväll med... och efter påsk skall det storstädas, bytas gardiner, blommor, kuddar i sovrummet osv... och förhoppningsvis senare i vår måla hallen och kanske i sommar i v-rummet, om maken medtycker.

Nu skall jag leta förrymd katt.


Äntligen kom den :-)

Ännu en dag med underbart väder.. tänkte nog gå ut och sätta mig på bron och läsa medans E sover. Kanske äta lite glass :-).

E gillar verkligen Pippi, sitter helt still och kollar nogrant, lär sig någon/några nya fraser som hon sedan kör med flera ggr per dag :-)

Nu vill jag verkligen bli frisk, orkar inte längre. Jag vill ut och röra mig, springa, flåsa, svettas. Ut med skiten bara! Tror att jag haft öroninflammation oxå nu de senaste dagarna..
Men jag är bättre nu, känner mig snart helt frisk... bara rethosta, snor och lite på örat kvar...
Hoppas jag blir helt bra nu under påsk så jag kan börja cykla till jobbet! JApp ni hörde rätt, JAG ska cykla... har faktiskt längtat efter det flera månader, och när det äntligen blir väder för det är jag sjuk. MEN när jag väl ska cykla kommer jag säkert att ha ångest, kommer ju att vara jobbigt de första gångerna..innan man fått upp kondisen, för nu ligger den verkligen i botten efter dessa sjuka tider!
Tänkte jag skulle börja promenera idag iaf... få röra mig lite, är välbehövligt.

Nyss kom deklarationen oxå.. fantastisk läsning :-) Och förhoppningsvis kan jag dra av lite för resor förra året oxå...om de kommer över 8.000 iaf..

Nu skall jag sätta mig ute en stund.

Ha en fantastisk dag!

Avundsjuka

Igår hade vi "photoshoot" här, vi fotade de gamla brudklännignarna och festklänningarna jag och mamma aldrig använde till bröllopet. Elvira blev imponerad av sin fina klänning hon hade och ville gärna ha den på men den var på tok för liten, och när jag satte på mig den första klänningen så ville även hon ha sin iaf.. men det gick ju inte så vi försökte med en av hennes vanliga fina klänningar men de dög ju inte då! Hon blev så arg och avundsjuk och speciellt då hon iten fick vara med på bild oxå så hon grät och var så förbannad, hon fick låna en av mina vanliga klänninga/linnen och det gick fint ett tag.. när vi var klara fick iaf hon prova en brudklänning och de två festklänningarna så knäppte vi kort på henne och då var hon så lycklig minsann.
När jag satte på mig den första bröllopsklänningen sa E att jag såg ut som askungen :-) . "Oooooo ser ut som askungen". Hon som älskar prinsessor och fina klänningar :-) . 

Nu ligger iaf 3 klännignar ute, 1 kvar och en barnkostym. Lägger ut de ikväll. Om nån är intresserad av bröllopskläder :-)
http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=534487&listtype=0

/Jenny 

Underbara fredag

Vilken underbar dag idag! Jag har tom kunnat njuta av solen. Lämnde E på dagis idag då hon hostade knappt något imorse...dock på vägen dit hostade hon, hoppas att det blev bättre bara.
Sen har jag börjat kolla på en film, men jag ville hellre njuta av solen så jag tog en stol och satte mig mot en vägg utanför huset och solade och läste. Tyckte det var välbehövligt med lite färg i ansiktet så jag inte ser så blek och sjuk ut!

Provsvaret var negativt, alltså inge bihåle inflammtion, SKÖNT! MEn fick ändå antibiotika så jag blir av med den här skiten nån gång. Har fortfarande ont i halsen som nu förhoppnignsvis går över.
Dock verkar Andreas vara sjuk nu :-( Sa att han hade feber igår kväll. Hoppas han slipper vara sjuk så länge..han brukar iaf inte det.

Nu dax för lunch innan jag skall åka till jobbet.

Ha en underbar fredag i solen.

Sötnosen

Elvira har en ny favoritfilm: Pippi Långstrump. Nu för tiden skall det mesta liknas vid pippi, pippi gör si och pippi gör så osv... Dessutom går hon omkring och sjunger pippi sånger , jätte sött är det  :-)

Idag stod hon och höll i ett litet kaffefat mot ett vitt skåp och ropade på mig att hon ville ha en krita, fick inget svar vad hon skulle göra men kunde bara ana, så hon fick ingen krita. Sedan gick vi och hämtade papper och pennor och då la hon fatet på pappret och ritade av.. vilket alltså var vad hon tänkt göra på skåpet! VIlka tokiga ideer.. och att hon trodde jag skulle gå med på det :-D

Ja det är minsann roligt med barn :-)

/J

Sjukstuga

Ja vi är fortfarande sjuka... trodde igår att vi började bli friska, E hostade knappt nåt på kvällen och på dagen kännde jag mig ganska bra förutom dödens trött eftersom jag var uppe med E på natten (hon hostade tills hon kräktes på kvällen och på natten hostade hon massor men kräktes inget)... men idag är det andra bullar E hostar mer igen och jag har feber!! HAr läst på lite och kan ev ha bihåleinflammation, det får testet utvisa. Får förhoppningsvis svar imorron. Nu vill jag att vi ska bli friska jag ORKAR INTE MER!! Till påsk är vi tiptopp har jag bestämmt!
Börjar bli jobbigt att bara gå här hemma nu... var iofs och jobbade igår, det var skönt. Eftersom E började hosta massor så sent så hann jag aldrig sjukanmäla mig och jag öppnade igår så hon fick följa med mig och sedan kom en räddande ängel och skulle vara barnvakt så jag skjutsade hem dem. Skönt att få jobba lite och socialicera sig. Iofs är det jättehärligt att vara med prinsessan men det kunde ju vara under bättre omständigheter...

Det värsta är att jag inte kan baka några tårtor eller göra blommor nu när jag e sjuk :-( Jag som köpt så fina grejer i lördags.
Jag bakade muffins till mig själv igår iaf.. men idag känner jag ingen smak så jag skulle lika gärna kunna äta en skumgummi bit!

Nu ska jag göra vatten till prinsessan. Jag var visst inte välkommen i soffan men vatten ville hon minsann ha..
Ska försöka ta oss ut idag, för igår när vi var ut så blev hon bättre i hostan så jag hoppas på det idag med.

Så då var det färdiggnällt... skönt att få gnälla av sig lite, känns bättre då.

Hoppas ni mår bra och får en härlig torsdag.

RSS 2.0