God Fortsättning

Ja och God Jul till och med! Har inte blivit många rader här på ett tag... Lite mycket innan jul kanske :-/

Nu är vi hemma iallafall efter en härlig tripp uppöver skogarna. Inte för kallt och härligt väder.
God mat och härliga klappar och fina människor :-) En härlig jultur allt som allt. Tack allihopa.
Dock blev det inga vännbesök denna gång heller ... pga en nedrans förkylning som ville komma på besök lagom över jul. Då orkar man inte allt för mycket. Får hoppas att sommatrippen ger mer tid.. om vi kommer till påsk är väl alla så himla upptagna ändå?

Vi fick iallafall plats i bilen hem igen.. med nöd och näppe.. vi hade en extra passagerare med oss oxå..+ hennes bagage, men det gick :-) Lite trång om saligheten med 3 vuxna, ett barn och en katt i bur.

Imorgon måste vi ta tag i att packa upp det sista av E´s klappar..de ligger i påsen fortfarande..men plats måste ju beredas och det är den jobbiga biten. Men imorgon får det vara nog. Det nya året skall väl komma när det är ordning och reda ;-)

A är ledig till 7 jan, men jag har jobbat 2 dagar, superlugnt på jobbet! Många är lediga.
Jag fick iallafall det där jobbet jag pratade om förr. Så tom feb har jag 3 tjänster! 50% i repan, 20 som marknadsassitent och 30 på utbildningssidan. sen försvinner marknadsjobbet och jag får 40 på utbildningen.
Så det blir 90% totalt efter feb. Det är ju nästan 100%... så det blir toppen. Skönt att få mer tid och roligt att få prova något nytt. Det skall bli spännande.

Imorgon är det nyårsafton och det skall firas med en riktigt "klassisk" middag. Skagen, smördegsinbakad fläskfilé med hasselbacks potatis och katarellsås och Chokladkaka med hallon. Hoppas det blir lika gott som mammas plankstek i lördags :-) . Sen skall vi bara vänta på fyrverkerienra.

Idag efter en bytes/shoppingrunda i Kista kom A hem med en handväska till mig :-) Han tyckte jag behövde en sån (det gjorde jag oxå iofs). Hur snällt var inte det, såhär efter jul då det inte sparade på klapparna heller!
Han sa att det var en muta för att slippa byta kattsand :-D .. då kan jag göra det oftare. :-D :-D

Nu skall jag fortsätta att sticka. Jag fick en bok i julklapp, mycket bra eftersom jag glömt hur man gör (mamma har visat flera ggr... lärde även på syslöjden) men nu har jag en bok då ska jag väl inte glömma...
Elvira har beställt en halsduk och en tröja ..det där första klarar jag väl, men en tröja dröjer nog ;-) ... kanske kudden som min faster önskat klaras av innan nästa år är slut oxå .. vem vet?!

Gott nytt år!!!!!

Hej mitt vinterland

Här pågår julförberedelserna för fullt! Gjorde julkorten idag, skrev klart de.. för att upptäcka när kuverten skulle skrivas att det jag trodde var kuvert var ännu mer kort.. hur ouppmärksam kan man vara när man handlar! Blir arg på mig själv! Då får man inte iväg de innan imorgon, så då får det bli vanliga frimärken :-(.

Elviras julklappar från gammelmormor & gammelmorfar är inköpta, ej inslagna...

Måste göra julgodis, skinka, slå in klappar m.m.

Har redan köpt julmat så i helgen blir det nog julkäk här hemma, får se om skinkan tillagas då...

På jobbet går det sisådär, har skrivit kontrakt på 20% extra tom feb, men sen är det samma 50% som gäller... skall ha ett möte på torsdag får se om det ger något... jag blir galen på allt lovande snart.

Ingen mer dans är bokad för Elvira... glömde att boka innan sista ombokningsdatumet och nu är de bra tiderna fullbokade...
Först skulle hon gå på "pianodans" dvs balett men sen ville hon spela fotboll sen dans igen..och nu blir det inget bara för att vi glömde... eller så blir det 9.45 på lördagmornar! Vi får se....

Snö har det kommit oxå! Helt underbart. Är det vinter kan det väl ändå vara snö..och nu har jag faktiskt längtat den senaste tiden.
Igår kom det lite, sen på kvällen började det snöa igen och imorse vaknade man till ett snötäckt landskap. När jag hämtade E på dagis så var det strax över 10 cm ca.. och det snöar hela tiden nu.. undrar hur mycket det skall komma?
Vi stannade ute och lekte i snön efter dagis. ingen hade varit i parken på hela dagen så det var ett härligt snötäcke därinne och rutscbanan gick fort som bara den. Jag åkte oxå många ggr... vi lekte som bara den hon och jag :-) Ibland måste även mammor få leka så :-D

Lägenheten då? Jo köket är SNART klart.. bara en hylla och några lampor kvar.. tror jag.. men lådor och skåp är på plats och fyllda, de andra skåpen omorganiserade och städade. Lovely. Det blir SÅ bra ska ni veta!!

Sen är det faktiskt bara hyllor i klädkammaren och lampor som saknas här hemma!
Så skulle jag vilja måla om sovrummet och tapetsera en fondtapet.. men det får bli sen.. efter detta vill vi nog vila lite :-)

Det skall jag göra nu oxå..

/J


Till tomten

I år önskar jag mig tex detta:

Kokboksställ från : House of hedda


Förkläde från Signerat.se





Eller varför inte en dammsugare i rosa så det är lätt att dammsuga upp smulor efter vår stökiga prinsessa :-)


Eller Martha Stewarts böcker (bild lånad från www.adlibris.se)
                  

Eller andra härliga bak/dekorationsböcker.

Ja det tomten var några tips från mig.


Kom med mig

I förrgår när jag vikte tvätt hörde jag misstänksamma ljud från frökens del av lägenheten... dunsar på toalock och andra ljud.. sen hörde jag: Kom med mig nu.. ? Så jag gick dit för att titta.
Då har hon dragit ett band runt Selma och anväder som koppel och skall gå runt med henne i lägenhete.. efter en stund så säger hon: då lämnar jag dig här om du inte vill gå med mig (i köket) .. skönt tyckte nog Selma :-D
Dock så drog hon runt bandet igen en stund senare... men då sa hon: Selma får gå preciiiiis var hon vill.
Jo säkert när hon e fastbunden ;-)







Det var inte så hemskt som det ser ut för katten. Ingen katt kom till skada. Hon tyckte bara att det var mindre roligt.

Vad tycker ni föresten om prinsessans utstyrsel? Självvald var den dagen till ära.


RSS 2.0