IGEN!

Jaha, då var man sjuk igen! *grrr* Förkyld för 3:e gången på 1 månad tror jag.. varför då?! Har inte  varit sjuk såhär mycket sen jag var gravid (och det är jag definitivt inte nu) .. är väl dagis fel.. en av fröknarna var sjuk nu i veckan när jag hämtade Elvira.

Igår tog jag kontakt med min matte lärare iaf å la matten på is. Jag får fortsätta från där jag nu slutade om/när jag vill börja igen. Skönt det iaf..Så nu ska jag och Elvira ha en härlig sommar.

Idag var vi in till stan fast jag inte mådde bra.. men en kortis klarar man iaf..
Ganska snart började E prata om glass och vi begav oss till Ben & Jerry´s "huset" där de har sån kulglass.. mmmm vad gott vi alla tyckte det var, synd att vi inte hade någon kamera med :-D
Sen köpte vi det vi skulle: Ett par Converse dojjor till Elvira och lite mer sommar kläder till henne.. hon har ju växt ur allt i strl 86 å det lilla vi har köpt nytt räcker inte mella tvättningarna ..
Jag fick några plagg oxå...

När vi sedan var och hadlade i em så köpte vi frukt eftersom vi gör mycket juice i Juicern .. gissa hur mycket?........12,5 kilo :-0 .. räcker ett tag.. men eftersom Elvira vill ha juice ca 15 ggr per dag (får max 3ggr) så går det åt lite.

Nu skall jag bege mig till Tv:n igen, Andreas har laddat upp med chips för nu är det Amerikanska Choppers.

Kram på er.

Sluta?

Jag funderar starkt på att lägga ner matten. Denna tanke kom idag när jag kommer till ett mycket svårt parti i detta kapitel.. och jag har så lite tid på mig innan läraren skall på semester. Jag har aldrig inte avslutat något förr.. skall detta bli första gången? Annars måste jag fortsätta med matten i höst.. Jag ska inte använda den till något längre...inte nu iaf.. Kanske bättre att ta upp den sen när man har någon som kan hjälpa en hemma i sverige( Emma..) eftersom denna lärare inte ger så mycket.. de genomgångar jag haft med henne har varit sådär, vissa saker jag frågat har hon inte kunnat svara på och så har hon gjort fel under genomgången! ..

Dessutom skulle Elvira få vara hemma med mig mer nu när det blir sommar.. iofs trivs hon på dagis, men mamma skulle få vara med med Elvira..om vi vänder det så då :-D

Sen hoppas jag ju få ett nytt jobb i höst och då läsa matte oxå.. nja inte om det jobbet är heltid..

Hmm får se skall fundera ikväll..

Snart dags att hämta hem prinsessan i detta underbara väder.
Ikväll har vi gårdsstädning och målining av nya boden... dessutom vårmarknad inne i Sundbyberg, får se om vi hinner på marknad innan städningen.

Onsdag

Idag har jag ändrat min detox... klarade inte av att äta bara frukt och grönt när jag jobbar, om jag är bara hemma så funkar det, men inte om jag skall orka jobba..köra, tvätta buss osv.. då måste man ha mer enrgi, jag blev alldeles svimfärdig vid lunch och var tvungen att äta en smörgås (mörk) och 1 glas mjölk till maten...
Annars har det gått förvånansvärt bra faktiskt.. inte så sugen på sånt jag inte får äta konstigt nog :-o .. men det är väl för att jag vet jag mår bättre..har faktiskt mått bättre även fast man ätit så "lite".. Men nu kommer jag att lägga till lite i kosten, tex lite fisk, kyckling å sånt..då blir det nog perfekt när man jobbar oxå.. även fast jag gick ner några hekto varje dag med denna kost..

Å så gott det är med färskpressad juice av alla sorters frukt! Elvira har oxå lärt sig att man får färsk juice :-)  " gö rus" (göra juice ..) säger hon.. sen beställer hon smak oxå :-) Helst "lon å apsin" (melon och apelsin) .. söt tösen lilla. 
Som jag sagt förr: Hon e såå rolig nu å pratar så man får nästan skavsår i öronen :-D
Men hon tycker om att jävlas oxå.. gör nåt som hon inte får å så hånflinar hon.. Skitunge!

Nu e jag baksugen! Tittade såklart på Leila bakar, så nu e jag baksugen.. vad ska jag baka imorgon då? Hmm.. får ta en funderare på det..om det blir någe bak alls..  

Nu e  skorna designade och beställda! Så roligt med egna skor som ingen annan har. Har gjort egna på NikeId.com. Himla rolig sajt.

Sååå trött nu.

Natti natti.

Tårtan

Den här tårtan bjöd jag på i lördags, man kan säga att det var en slags morsdagstårta fast vi åt den en dag tidigare.
Sockerkaksbotten, lemoncurd och färska jordgubbar. En syrlig och söt tårta. Perfekt!

  

Sardinen i bilder.

Välkomna!

image18


          Bidé ett mycket roligt påhitt enligt Elvira (blää enl mamma)

       Elvira och pappa i vattnet första gången.

         

                               

                   Första glassen!

 Fotomodellen utanför restaurangen La Pergola

 Bra ställe att sova middag på?

 Åker tåg (rälsbuss)

            

Sista restaurang besöket, kl 19.30 ca.. "stora tjejen"

    

Godnatt.

Morsdag

Idag var det min andra morsdag, iår fick jag till och men en present :-)
En Juicer( råsafts centrifug) som jag så gärna ville ha. Jag blev så glad! Tack älsklingarna :-).
Sen behövs för imorgon börjar min detox, och det blir roligare om man kan göra färsk juice.

Ja detox: Jag skall äta mest Rawfood, men även tillagad (kokt och ugnslagad) mat, lite bönor, chevre sen bara grönsaker, bär och frukt. Jag ska först börja försöka en vecka så får vi se hur det går... å går det bra fortsätter jag men max 2 veckor.
Hoppas på detta vis går ner några kilon till... sen är jag nöjd..om magen blir mindre dvs.. det är mest den jag vill ha bort men det är svårt...

Imorgon skall E gå på dagis igen efter 3 veckors ledighet.. det behövde för nu är hon helt frisk.. sen 1 vecka tillbaks så varken hostar eller snorar hon.. men det börjar väl igen efter nån dag på dagis.. Men roligt för henne att börja igen, jag tror hon saknar fröknar å kompisar. Sen så kanske hon kommer tillbaks i sin dygnsrytmn.. nu är hon på medelhavs tid..somnar sent..
Igår var mamma, pappa, Fredrikå Sofie här så då gjorde det inget, vi grillade och åt tårta sent eftersom de varit på Elitloppet innan. Då somnade hon ca 21.30 tror jag.. å idag somnade hon vid 21... Skönt om hon somnar som vanligt vid 20 så man hinner slappna av själv innan man ska sova.

För övrigt så är hon jätterolig nu, pratar å pratar å joxar hela tiden.. förutom när hon inte lyssnar på en å bara skrattar när man säger åt henne om hon gör något dumt.. då blir man galen (och det händer ofta i den lilla madamsens bus..)

Nä nu skall jag hoppa i säng. Skall upp 05.00 imorgon.

Natti

Sardinien

Så var vi hemma (ja sen i onsdags..).
Resan gick bra, gick bättre än jag trodde att flyga med Elvira.. inte superbra..men det gick..hon var ju såklart grinig, skrikig å spring i benen en aning då men det hör till. Det var vi några barnfamiljer å en massa pensionärer som åkte på den resan :-D, var väl den tiden antar jag..

Vädret var OK.. regnade lördag, måndag och tisdag men annars var det som här en sommar dag, sol & moln ca 23 grader varmt.. men eftersom vi åkte med E så låg vi inte på stranden hela dagarna.. ville ju se lite oxå.. och behövde göra en del annat, sen sov E middag mitt på dagen efter lunch så så var vi tyvärr tvugna att vara inne ibland när hon inte sov ute på vift.

På lördagen när det regande åkte vi till en större stad - Sassari och kollade, men blev inte så impade. Hittade en liten frukt och grönt marknad med underbara apelsiner, jorgubbar å tomater. Handlade lunch å annat på en supermarket innan vi åkte hem med rälsbussen igen (de kallade det tåg ) å Elvira sov.

Promenerat en massa.. minst 1 timme om dagen, eftersom hotellet låg utanför själva "centrum" i Alghero så blev det så.. och bort till gamla stan som vi var 2 ggr så var det ca 30 min promenad. Och sedan gick vi ju där nån timme.

Elvira älskade att "simma" dvs vara vid stranden och gå i vattenbrynet å hoppa i vågorna.. hon simmade aldrig på riktigt.. blev super rädd när hon ramlade i vattnet ...Hon lekte med hink å spade å ritade med pinnar i sanden.. det kunde hon göra flera timmar! Underbart var det iaf.. Stranden var superfin, bakom en pinjeskog med turkosblått vatten å långgrundt.

Hotellet var OK, fullt av furu å kalt och kallt. Eftersom vi var första charter gänget för i år aå var rummet kallt när vi kom dit men blev bättre..fortfarande kallt dock, AC:n som vi betalt x-tra för användes för att värma upp stället istället för att kyla :-D värmen gick ända upp till 30 grader.

Hemredan var lite jobbit.. 10 timmar tog det allt som allt.. pga förseningar med flyg och bagage.. så vi var ganska trötta när vi kom hem.. jaga E 10 timmar på flyg å flygplatser tar ut sin rätt antar jag.. så Emma: vi kommer inte till Australien i år ;-) ...Tar ett tag innan vi kommer att åka på längre resor tror jag.

Selma trivdes som fisken i vattet i Norrköping. De fick klappa på henne och allt. Sicken tur. Hon var till och med välkommen tillbaks.

Over and out.

Imorgon smäller det!

Oj vad vi har haft att göra idag.. jag som helst legat i soffan hela dagen.. sjuk, feber,ont i huvudet..blabla bla.. IGEN!! Jisses. Men på förmiddagen när A var hemma slapp jag faktiskt göra något.. han tvättade å grejade. Jo jag packade lite men det är inte ansträngade. Sen åkte han på möte på jobbet å då fick vi ta sista vändan till tvättstugan, laga mat, jag dammsög oxå..var så skitigt. Å packa lite mer, ta reda på tvätt ja allt som behöver göras inför resan.. men med Ipren i kroppen så orkar man..
Men vilket krig jag och E har haft emellanåt.. hon är nästan frisk å vill göra en massa bus å mamma e trött å dålig och orkar eg ingenting.. men nu sover hon iaf..
Hon åt en hel portion mat i em oxå.. skönt att hon äter! Å lite glass å annat smått, hon älskar mörk choklad :-D "mede gla" säger hon..

Har kollat vädret på Sardinien hela tiden de senaste dagarna å det kommer att vara moln den närmaste  veckan    :-( .. har hela tiden hoppat på en förändring men icke.. Men men.. ganska varmt iaf. Får hoppas på bättre väder de sista dagarna då.. Men bada kan man ju göra iaf.

Mamma å pappa hade det bra på Rhodos när jag pratade med de igår. Hade precis badat i poolen.

Nu måste jag äta något.. sen kolla att allt är med sen är det nog dags att sova om vi skall upp 03.30. Skulle ha sovit på hotellet inatt men eftersom A var tvungen att åka sent med Selma till Norrköping så blev det inte så.
Hoppas hon är snäll mot de i N-köping.

Ha en trevlig vecka.

Hörs på Onsdag 21/5.

Kram

Helgen

I helgen har vi inte gjort sådär supermycket.. vilat oss. Var till Kista en sväng igår för att inhandla grejer till resan å äta lunch.
Elvira har matvägrat i helgen, började i fredags, hon åt inte ens korv..petar bara i maten men hon dricker iaf vatten, men igår kväll och idag har hon ätit lite mer.. totalt idag har hon ätit kanske 1 portion mat.. alltid något. Hon överlever ju.. om det fortsätter så får vi väl se.. men det har nog med förkylningen att göra..

Trodde ett tag att det var pollenallergi, men många faktorer pekar på förkylning och att både jag och A är dåliga ..jag IGEN!! Har ont i halsen å nu börjat känna mig hängig å huvudvärk.. nu när E börjar bli bra.. förutom maten har det varit full fart på henne idag, var ut med pappa på em.

Var till Arlandastad å åt lunch med mamma och pappa innan de skulle till Rhodos dit de är på väg nu.
E fick en ny Svampbob tröja å en söt klänning.

Andreas har semester 2v nu så skönt!! Ha han hemma på kvällarna :-) Blir så tråkigt annars..

Imorgon skall jag ha en ego dag. Först har jag sminkkurs bokad på FACE i Kista (presentkort från A) och sedan skall jag in till stan och vaxa benen till semestern. Härlig å smärtsam dag ;-)

Ha en mycket trevlig dag/kväll mina vänner.

Härligt:-)

Så härligt det är med barn! Man får höra så roliga saker tex.. Elvira säger mycket roliga saker, hon säger vad hon tror vi säger :-) Som tex häromdagen när jag kom hem så klättrade hon i soffan å så säger hon: klätterfitta :-o .. vi brukar säga :klätterfia till henne :-) Men hon har hört något annat.. Idag åt vi pumpa som på hennes språk blev puppa...
Vi satt och kollade på tv då vi såg en uggla och Andreas härmade en sån, sen efter en stund sa hon :ola, hooo (och plutade med munnen och upp med huvudet) ..sååå skön var hon då, båda började skratta.

När hon hade druckit klart sin välling så gav hon mig flaskan, klev ner från soffa, tog min hand och gick in till sovrummet, sötnosen :-p. Att hon sedan steg upp å inte ahde lust att sova är en annan historia ;-)

Ja sen är det ju jobbigt såklart när hon är sjuk..som nu.. fast nu på kvällen kom hon in i en andra andning å fick lite energi. Men hon har ltie feber å rosslig i halsen, men bättre än igår iaf.. Igår kväll /nattvar det katastrof, skrek å gnällde hela tiden när hon inte drack vatten.. vi tror hon hade ont i halsen. Men nu är det bättre men trött å lite grinig fortfarande...
Imorgon skall jag vara hemma, A måste jobba nån dag iaf..JAg har ju haft jour dessa dagar när kollegorna varit i Florens så då har det varit svårt att vara hemma.. men imorgon får det gå iaf...

Läskigt det där med Burma. E & E är ju ute och reser..men senaste vi hörde var att de var i Laos, en bit ifrån Burma iaf.. å ni hade väl inte tänkt åka dit heller hoppas jag.. ?!

Så nu är vi lediga 2 veckor (A jobbar imorgon men sen han med..) å E blir hemma från dagis nästan 3 veckor..skönt så kanske hon slipper vara sjuk efter denna omgång..

Nä nu e jag sååå trött.

Godnatt

Hosta igen!

Nu har stackars Elvira hosta igen.. men man kunde väl ana det eftersom hon varit snorig ett tag å då brukar hostan komma sen.. Vi fick hämta från dagis, de ringde å sa att hon inte mådde bra, hostade å sa mamma.. lilla prinsessan.. Då känndes det hårt att själv inte kunna åka, Andreas fick åka pga att alla mina kollegor då var på väg till Florens å de enda som kunde jobba jobbar redan.. Men men A åkte iaf.. hon mådde iofs som hon gjort de senaste dagarna dvs lite grinig fast med mycket mer hosta..
Nu när hon drack "välling" (vatten med liiite välling pulver) så började hon hosta tills hon kräktes 2ggr nu sover hon iaf.. hostade innan hon somnade men inte lika mycket slem som innan kräk.. hoppas hon slipper hosta inatt. Och att det är som de tidigare gångerna så borde hon bli bättre efter detta.. dvs mindre hosta imorgon osv...ja vi får se.

En rolig sak: När jag kom hem idag så hittade jag ett vaderat kuvert som kommit med posten.. vad är detta tänkte jag.. har inte beställt något vad jag vet.. Öppnade och där stod: "Grattis.. blablabla... " jag hade vunnit en tävling :-D
Enda tävlingen jag varit med i på flera år å så vann jag! Jag tävlade på Tv4 för att vinna blijetter till Let´s dance men vann "bara" typ 2-10 pris eller så.. Smink från Maybelline för 500 :-! Jag som behövde en ny mascara! Å så var det ett puder, 2 ögonskuggor å läppglans! Tusen tack!

I helgen var vi ju upp till mamms å papps å halsade på oxå. Mycket trevligt! Å god mat hade alla lagat åt oss! Tusen tack :-p

Nu är det inte långt kvar till resan! Så skönt det ska bli.
Tur att Elvira skall vara hemma från dagis 4 dagar innan så hon kanske inte blir sjuk tills vi skall åka.. men man kan ju aldrig vara säker eller hur?!

Imorgon tar jag med Matteboken till jobbet , skall försöka räkna lite nu dessa dagar så jag inte ligger efter så mycket...

Nu skall jag titta på lite TV innan jag skall sova..

Natti

Lite bilder

Här kommer lite bilder

Cupcakesen jag bakade för någo helg sedan


Elvira premiär äter på balkongen för säsongen
image10

Mamma & Elvira
       

Dessa bilder tog jag från balkongen nu ikväll, vackert eller hur?! Härlig vår :-)
     

Elvira med sin favorit "bob bob tröj" (och halsbandet hon gjort själv på dagis idag :-) )
Observera att hon "posar" för kameran på sista bilden :-) Sötnosen vår.
     

Godnatt från Sumpan

Skokloster

Idag var vi på Skokloster och som vanligt så blåser det och är ganska kallt!! Även fast solne visade sig emellanåt känndes det mest kallt. Men vi var där en stund iaf.. jag tycker egentligen itne att det är speciellt roligt stt åka på sånna bilträffar men Andreas tycker nog det är roligt när vi är med så vi gör det för honom.. och Elvira tyckte nog att det var roligt att springa runt alla bilar.. farligt farligt!! Några fina var det där iaf..
Såhär går det till när man åker på sånna här saker: Först träffas vi vid Solvalla (alla Alfa bilar från..?) sen åker vi i karavan/kortege till Willys i Bro där vi väntar upp alla Alfa bilar från hela Sverige och sedan åker vi i karavan till Skokloster där står en massa människor och väntar och skall titta på oss som kommer :-D .. känns lite fånigt men men.. Å för att öka på fånigheten så spelade A De tre tenorerna med båda framrutorna nere när vi kom in där.. jag ville bara sjunka ner på golvet, tur att vi har tonade rutor :-)

Sen har vi såklart städat oxå idag.. och tvättat! Gör vi något annat här? Känns inte så..

Har glömt att berätta vad Elvira sa i måndags när vi var i Kista och åt.. Jag skulle äta pasta och A pizza (E äter från båda oss) då säger E: mamma pat , pappa pit !!!  Ja sedär hur det kan gå :-D .. tur att inte någon hörde ;-)
Och när hon skall säga filt så säger hon "fit" .. jisses..

Men hon pratar en massa, härmar allt! Mamma tyckte hon lät som en pappegoja idag när jag pratade med henne i telefon :-)

Imorgon bär det av uppåt om inte E blir sämre i förkylningen.. om det inte är pollen allergi hon har..
Men jag tyckte hon känndes varm idag så jag hoppas på att hon inte blir sjuk!

Ha en trevlig kväll!

RSS 2.0