Inte mycket

Fortfarande sjuka här hemma.. har därför inte hänt nånting här... jag längtar verkligen efter att komma ut! Gå ut och gå en prommenad så man blir svettig... å får en massa luft. Idag skulle vi göra en liten tur, kasta sopor och gå med katten här ute.. men efter soporna var kastade så började E hosta så hon nästan kräktes vilket hon gjorde sen när vi kom in... så då var det slut på luft för vår del...Innan vi gick ut hade jag bestämmt att hon skulle vara hemma från dagis imorgon, för hon hostar en del fortfarande och är trött och äter inte så mycket...

Nu har jag två intervjuer inbokade inom den närmsta framtiden.. hoppas det går bra och att konkurensen är mindre hård.. har gått och funderat på vad jag ska säga för att sälja in mig mer :-) ...

Idag är jag så trött så jag hoppas i säng med E ikväll. När jag skulle sova idag så: hostade jag, kunde inte somna och en av ggrna ringde de från Proffice för intervju... och jag som behövde sömn idag.

Imorgon ska jag jobba.. behöver det känner jag, varit här hemma en vecka nu.. även fast jag inte är helt bra, men man måste komma iväg... fast ett nytt jobb skulle vara trevligt ;-), inte så givande att jobba 2 dagar i veckan, man hänger liksom inte med, och man får inget ansvar för något...

Satt igår och letade igenom alla kurser och utbildningar på Stockholms universitet, men jag hittade inte mycket intressant.. det som var aningen intressant var möjligtvis Tolk, men vill jag det? Tål att tänkas på...
Fast helst av allt vill jag öppna eget, nåt mysigt Café eller nåt, med sånt jag tycker borde finnas på caféer.. som inte finns eller är dåligt... ja vem vet vad framtiden har att utvisa.

Så nu har jag skrivit ett långt inlägg om ingenting i princip... som vanligt. Men det är skönt att skriva lite bara..orkar man inte läsa så gör man inte det ;-)

Trevlig tisdag

Nya ordförrådet

I helgen har E använt vissa meningar flitigt: "jag kan sjävl", "inte kan sjävl" och idag har det varit mycket: "jag betämmer"

Idag när vi var på affären fick E sin första tidning, Spindelmannen, där man fick en pistol med som skjuter en boll! Mamma tyckte Puh var lämpligt.. där fick man en sån där "skallra/klappa" man kan spela med..
Så nu läser de Spindelmannen som godnattsaga.. är det lämpligt för en två åring.. som tur är så kommer Puh boken efter...
Vi köpte ett sparkskydd till bilen som det var spindelmannen på och sedan dess har hon storgillat honom... 

Här hemma är det fortfarande sjukstuga.. alla sjuka :-( Förkylning. 

/Jenny 

Ingen bra dag

Nej det är det inte...
Först jobbade jag några timmar igår kväll.. helt ok, tog en Ipren och åkte. Är förkyld typ..
Sen när jag kom hem så ville Elvira inte sova.. sen sov hon dåligt några timmar pga att hon har hosta sen innan kl 5 hostade hon jättemycket så vi satte oss i soffan och såg på tv så hon kunde sitta upp.. sen kräktes hon vatten och slem några ggr.. vid 6 somnade vi i soffan och sov till strax efter 7, jag somnade visst om en stund och när jag vaknade hade hon rullat ut hela hushållspappers rullen som en vänlig själ ställt dit tidigare på morgonen :-) ... så det var papper över hela vardagsrummet och hon sprang och skrek "brädor".. ojojoj.. ;-)

Nu har vi dushat lite för att vakna.. är så tung i huvudet och trött, konstig i halsen.. Elvira hostar som en tok och dricker honungsvatten, vill inte ha mat.. jo hamburgare bara.. men jag sa att det får bli lunch isånnafall.
Vi får väl ta och överleva den här dagen oxå till pappi kommer hem.. men han är nog oxå trött eftersom han oxå sovit dåligt, men bättre än oss iaf och lite sjuk han med...

Undrar om Svärmor vill komma hit i helgen ;-) Jag får väl sanera imorgon innan de kommer :-D

Nu ska jag äta min risifrutti

Ha en trevlig fredag.


Fin fin

Var till kista en sväng nu på em/kvällen, skulle köpa mig en filofax eftersom min kalender har gått sönder.
Och jag hade lite pengar kvar från mams och paps födelsedagspresent, då jag fick rabatt på stövlarna (som jag för övrigt älskar!) och då fick det bli en filofax. Hade kollat ut en i förväg, men när jag kom in i butiken så hade de rea på några filofaxar och precis en sån som jag tittat på men tyckte var på tok för dyr.. nu kostade den halva priset!! Lite större än jag tänkt mig men vad gör väl det när den är såååå fin!
(lite ljusare än vad som bilden visar)



Bilden är från www.filofax.se

Nu tror jag att jag ska skriva lite (vad? ) i min nya filofax ;-)

Trevlig kväll.

Onsdag

Idag har vi en lugn dag jag och lilla fröken. Har bara varit ut på en prommenad så vi skulle få lite luft och mamma motion.
Nu sover E.. men vaknar nog snart. lillebror ringde precis och ville komma förbi, hade tid över och han gå ju i skolan inte långt härifrån.

E blev sämre igår... bara gnällde och var febrig. Vi satt mest i soffan och såg på tv. En sån dag är det perfekt med alla tv-kanaler vi har nu.
Idag är hon bättre iaf.. typ ingen feber, lite tröttare än vanligt bara... men ganska full fart iaf.

Gick en promenad med katten igår med..men inte lika lång, nu gick hon själv nästan hela vägen.. mysigt att gå ut på kvällen oxå.

Några bilder. Söndagsfrukost, och en sjuk Elvira.

         

Trevlig onsdag.

Fiskgryta

Igår gjorde jag en fiskgryta som blev jättegod som jag tänkte dela med mig av receptet.

Fisk (valfri, men jag använde änglamarks torsk) ca 400g
4 potatisar
1 morot
½ Fänkål
½ broccoli
1 vitlöksklyfta
En näve sockerärtor
Tomater
ca 0,5 dl röda linser (glömde dessa när jag publiserade inlägget...) om du inte gillar linser, strunta i dem.
½-1 paket saffran
ca ½-1dl Grädde
(grönsakerna är valfri men detta var vad jag använde)

Dela grönsakerna(utom sockerärtor och tomater) i lagom stora bitar, fräs de sedan i smör eller olja eller båda. Töm på vatten så att det täcker och lite till, ta sedan i grädden och saffranet. Låt detta koka en stund lägg sedan i fisken och linserna, när fisken nästan är klar lägg i tomater och sockerärtor, låt det koka en stund. Servera och njut.
Jag kan tänka mig att man kanske kan servera grytan med en klick creme fraiche (har inte testat) och lite bröd till.


Idag blev det inge jobba... När jag steg upp var Elvira jättetäppt i näsan hörde jag, men det har hon varit förr i helgen oxå...
Men sen precis innan jag skulle åka vaknade hon så jag tog upp henne och kännde att hon var supervarm hela hon, kollade och hon hade 38,5.. väntade ett tag men den gick inte ner.... så jag fick glatt (?) stanna hemma, eftersom A tydligen hade mycket på jobbet.. och han skulle oxå börja tidigt (?) kl 8... så jag fick det ångestfyllda uppdraget att ringa till jobbet 45 min innan jag börjar och säga att jag blir hemma, jag hatar det för jag vet hur svårt det är att få in nån så tidigt på morgonen.. hoppas det löste sig iaf.

Så idag ska vi mysa och ha det bra. Tänkte nog baka lite matbröd eftersom jag har en massa mjöl och jäst.. vi får se hur det blir med det.

Har redan kokat sylt iaf, till min egen risifrutti/ris a la malta. Och potatisen till middagen. Prinsessan ligger nu i soffan och ser på Svambob under sin svampbob filt.

Trevlig tisdag

Lat katt

Haft en lugn och trevlig helg.
Skulle ha målat lister igår (andreas..) men vi saknade maskeringstejp och orkade inte köpa det.. så det får bli en annan gång. Då fick vi en lugn? dag.. hade tvätt tid. Hade nå ofantligt med tvätt! När vi samlade ihop allt växte högen bara.. våra normala påsar räckte inte till så vi fick leta andra väskor att ha tvätten i ner till tvättstugan!

Jag gjorde en mysig söndagsfrukost igår åt mina två sötisar. Dinkelmuffins med Svartavinbär, små amerikanska pannkakor med äpple och kanel kompott, äggröra och till kaffet (fick han göra själv ;-) ) fick han chocolate chip cookies, de blev snabbt Elviras favorit! jag gjorde bara en halv sats och nu är det slut!

Idag har vi bara varit till Kista och lämnat en tröja på Gina och lämnat ett paket som skulle skickas. Fyndade oxå två tröjor på HM till E, rosa såklart, en t-shirt och en kofta, totalsumman blev 112:-!! Först var det rea och sedan fick jag 10% med hm kortet.. bra jobbat där!

Nu på kvällen ville jag gå en sväng och (tjocka) katten behövde luftas och få motion så jag slog två flugor i en smäll.. tog med mig katten på en tur runt i området. Sur var hon kan jag lova... gick ibland och ibland tvärnitade hon så jag var tvungen att bära... då morrade hon :-) jag hade roligt iaf... blev asrädd för en lastbil... inte så konstigt när hon skiter på sig av fotgängare.... sen höll hon på missa att vi var hemma... var sur och gick bara..
Eftersom det var mörkt ute så ville jag inte gå i motionsspåren så vi gick en lång vända på bostadsområdet...

Jag har hittat en perfekt lägenhet för oss! Varför nu?! En trea som man kan göra till en fyra, med två toaletter. En balkong och uteplats! Och nybyggd, några minuter från där vi bor nu! Till bra pris.Vaaaaarföööööör?! Ingen vill ju låna mer pengar till oss nu och kommer nog blir svårt att sälja denna...jaja... Hoppas nån annan vill sälja sin likadana senare ;-)

Igår när vi var på väg till affären frågade jag E om hon ville ha en lillasyster , "mmm måtte köpa på fären" sa hon då :-) Sötnosen... så jag skrev upp på shoppinglistan, men det var tomt på den hyllan igår :-D ..hahhahahha

Nu är det dags för Matakuten, kanske skall äta min hemmagjorda risifrutti utan konstiga E-nummer och annat trams ;-)
Jag blev så äcklad förra veckan så nu kollar jag alltid innehållförteckningarna och köper det som innehåller minst eller inget konstigt i.. gör det mesta själv, köper ekologiskt för då har det oftast inga konstigheter i.. hittade tom en korv utan trams... Scans ekologiska. Mycket god, åt den till lunch idag.  

Trevlig vecka.

Trevlig helg!

Idag har vi haft en härlig lördag tillsammans hela familjen.

Började mindre bra eftersom E vaknade 05.15! Men så var det A som skulle stiga upp med henne ;-) .. men efter lite mjölk i sängen så var klockan nästan 6 och då ville hon stiga upp så jag satte henne i soffan och väckte A.
Sen sov jag till 8.30, när jag vaknade så var det så tyst och när jag kom ut så såg jag båda två däckade i soffan :-)
Så jag smög och hämtade "Klick" (Aftonbladets fredagbilaga) och gick och la mig si sängen och läste. När jag var klar så hade de sovit lääänge och E vaknade ganska snart.
Sen var det gemensam frukost, sen åkte A och tränade, vi pysslade och gick sedan ut.

Det enda vi gjort idag är att A satt upp en kabellist och dragit kabeln för digitalboxen från var bredbandsbox.
Maten idag blev Tacos (rester från igår) till lunch och pizza till middag. Jag var sugen på pizza.. konstigt för jag vet hur jag blir efter den.. alldeles proppmätt och illamående, kan inte äta på hela kvällen... ja jag får skylla mig själv.

Igår var det fredag och städdag ;-) , tänkte ta det idag, men eftersom katten hade bestämt sig för att kräkas i hela sovrummet i torsdags så var det tvunget att städa igår... känndes äckligt även fast vi städat efter henne..

I torsdag var jag ut med jobbet på Golden Hits Schlager bar, där de hade 80-tals show. Det var verkligen roligt! Kan verkligen rekomendera den showen. Maten var ok.
Fick så sablans ont i magen bara.. hade en ny superfin pennkjol som tydligen satt för tight och tryckte in i magen när man satt så det gjorde så ont i magen hela kvällen och natten.. och lite igår.. men men vill man vara fin får man lida pin ;-) Eller så skulle jag ståt hela kvällen..för då satt den perfekt :-D

Elvira är en skön liten tjej. Hon är så rolig nästan hela dagarna..( ja för ibland så gör hon som hon vill och lyssnar inte), härmar nåt hon hör eller ser och det kan bli hur roligt som helst!

Snart är det dags för Stjärnor på Is, sen skall jag zappa järnet ur vår nya fungerande fjärrkontroll! Vi har ju hela Canal Digitals utbud i två veckor!! KAnske tom hittar nån bra film... igår somnade jag när jag skulle se film :-)

Om ni vill ha ett gott recept till frukosten imorgon eller till nåt annat.. kolla in i bakbloggen.

Fortsatt trevlig lördag.

Citat

Idag såg jag ett citat: Warning, Don´´t drive faster than the angels fly.
jag tyckte det var ganska roligt.

Jag fick en fråga idag: Är det så nyttigt för barn att äta så mycket bönor och sånt (typ linser, quinoa osv..) ja varför skulle det vara onyttigt? Det är ju inte direkt så att jag matar E med bara det.. typ 1-3 ggr i veckan i eller till maten.
Inte konstigt att folk tror att barn äterr bara korv och köttbullar.... här hemma äter E samma mat som oss, hon äter såklart inte allt men hon får själv välja vad hon tycker om och inte. Alla kan ju inte tycka om allt liksom.


Idag kom äntligen vårt Canal digital abonemang med box. Mycket roligt.. måste bara köpa en kabel så vi slipper dela kabel till tv och internet.. kan inte surfa och se på tv samtidigt.
7 barn kanaler har vi nu! Elviras favoriter är Playhouse Disney och Nickelodeon. Den förstnämnda riktar sig ju till barn 2-5 år tror jag det är.. mycket praktiskt en dag som denna då hon är trött efter dagis.

Ikväll blir det tidigt i säng, måste vara pigg imorgon då jag börjar kl 05 och sedan hem laga mat, vila, svira om och kl 18.30 befinna mig i stan för då skall vi på show på Golden Hits och äta god mat.

Trevlig onsdag.

Födelsedagen

Igår var jag och mamma på Chokladfestivalen. Den är alltid på eller om kring min födelsedag, i år det förstnämnda.
Var många år sedan jag var dit då min make tycker det är onödigt att trängas med folk som bara vill äta gratis choklad :-D
Jag själv tycker att det är ett ypperligt tillfälle att smaka/köpa choklad på nya ställen som jag aldrig varit med kanska kan komma att besöka om de ha den bästa chokladen. I år så kom jag fram till samma slutsats som förra gången, jag måste åka och besöka Gunnarsons special konditori eftersom jag köpte de bästa bitarna där i år oxå!

Efter festivalen var vi tvugna att bege oss hem, blev inget fika på Bästa fiket i stan.. eftersom kära maken skulle jobba.
 När vi kom hem möttes vi av E med ett stort paket med blommor i, som kommit när vi var borta. Vackra härliga höstblommor fick jag :-) .

På morgonen fick jag fina presenter (ja jag fick inte alla då, får/fått köpa de i eftehand men de är himla fina iaf :-) ) och sedan en smaskig tårta som maken själv bakat.

På em åkte vi till Kista och åt mat och köpte ett par stövlar(present), superfina sådanna!

Idag har vi bara varit ute och tagit det lugnt.
Nä vi skjutsat mamma till bussen gick jag E ut i lekparken igen för hon ville det.. var ledsen för att hon inte fick följa med mormor hem med bussen och hälsa på "gubben" (morfar)...

Sen har hon plockar lövar "en masse" som vanligt.. favorit sysselsättningen nu för tiden, och att springa och sparka i löven. Plockar även med sig in emellanåt och skall stoppa i burken vi har på köksbordet.

Bilder från helgen:

Paradiset?
  

Makens alster :-)


Höst i parken
    

Fortsatt trevlig söndag.


Här

Nu kommer lite bilder

Elvira sjunger                                       Visar upp sina nya kläder (skorna+ SB tröjan)
          

Köket före och efter

  

Armband jag gjort åt mig själv.. syns dåligt men det är ett hjärtlås. Blev sugen på att göra armband, var några månader sedan.


Förskottspresent av lillebror med sambo, väldigt fin!



Snart ska vi åka och hämta mamma vid bussen.

Trevlig helg!

Klart!

Så har vi äntligen målat klart köket iaf! Snyggt blev det.
Så idag har jag typ storstädat... städat nästan allt. Putsat fönster, kylskåp osv.. Behövde verkligen då jag inte städat ordentligt på två veckor... Har hållt på hela dagen.. fram till 18 från 8 imorse.. dessutom har jag tvättat. Men nu är det fin fint här.

Mamma kommer imorgon, sen ska vi gå på chokladfestivalen på lördag, mmmmmm.

Ska lägga mig snart, är supertrött efter denna dag.

Skulle lägga upp lite bilder, men måste ladda kameran så det blir nån annan dag...

Mat

Idag har det gått segt... ja herregud! Efter E somnat igår så började jag och A tapetsera upp täck tapet, så vi skulle slippa bredspackla hela väggen.. det blev faktiskt ganska bra, jag trodde inte så mcyket på den från Rusta.. men den var ju bra.
Så nu skall det målas förhoppningsvis på onsdag och jag skall börja plocka bort grejer imorgon.

Annars har jag och E inte gjort så mycket idag... var en sväng till Solna C för att köpa en fleece tröja till E  som hon behöver under sin skaljacka...känns som man handlar ofta! Men det blir ju så i början av varje säsong.. hon har ju växt ur de saker hon använde året innan.

Har precis kollat på Matakuten. Stackars skolbarn! Maten är katastrofal på en del ställen. På E skola/dagis så får de iaf lite bättre, visst får de halvfabrikat oxå men sallader och sånt är ganska bra iaf! De lagar allt själva, inget levereras från något centralkök. Dessutom får E bra mat hemma, men det är inte alla barn som får det, de får lika mat hemma som på skolan.. hur skall de klara sig näringsmässigt. Ja jag förstår inte hur den/de som planerar matsedeln tänker.. äter de maten själva eller har de mat med sig? Man kan göra billig OCH nyttig mat.. man måste inte använda alla hel/halvfabrikat med en massa E-nummer och annat krafs... självkalart kan man väl äta sånt oxå emellanåt men inte jämt varje dag!
Spännande och se sen hur E tycker om skolmaten.. sen när hon utrycker sig om sådanna saker... nu äter hon ju bara ;-)

Ja jag har suttit i soffan och myst, nerbäddad under ett täcke, sett på TV och läst. Hur mysigt som helst.. måste ju ta igen sen igår då jag arbetade hela kvällen :-D ...

Imorgon ska jag nog slipa lite lister i hallen, förbereda för målning där oxå.. men det blir nog inte än på ett tag.. men man kan väl förbereda iaf!

Nu ska jag surfa vidare sen hopp i säng, är ju som sagt ganska trött.

Lördag

Härlig slapp lördag.
Har bara varit på Rusta och handlat målar grejer eftersom jag och E rev tapeter igår.. tröttnat på att det aldrig händer nåt.. så nu är de nere iaf.. skall fixa lite imorgon så kanske det blir målat i veckan om vi har tur!

Jag och E har suttit och youtubat som lördagsnöje nyss :-)

Dessa tyckte vi var extra roliga (speciellt den sista):

http://www.youtube.com/watch?v=A4Vv3GPlm94&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=aKBIhK-ZLBo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=1JynBEX_kg8&feature=related

Ha en trevlig lördag.


Egen tid

Igår fick jag egen tid! jag åkte till Kista och shoppade lite igår kväll. A åkte på f-möte för E eftersom vi inte hade barnvakt så kunde bara en åka.. synd vore roligt att åka båda två på första mötet.. men när han kom hem så fick jag åka iväg...,
E behövde nya gummistövlar och en mössa. Råkade köpa 3 par byxor, tag 3 betala för 2 på Lindex och en superfin tröja med ugglor på från Cubus. De hade riktigt fina kläder där!!
Inget till mig :-(  Men jag hittade precis en sådan tröja som jag letat, en tickad längre och denna var sååå mjuk sticktes inte alls, perfekt altså! Men de hade den inte i min storlek! Men jag har kontaktat en *spion* som skall kolla om den finns i uppsala :-)

Idag har vi varit ut en sväng, Elvira hittade en kompis i parken.
Då hon var kinkig, hostig å  väldans grinig igår blev hon hemma från dagis idag.. skulle ha gått från 7-16 och jag tror
inte hon skulle orkat med det.. men imorogn får hon nog gå.

Länge sov vi idag, ända till 7.40!! Hände rinte ofta... men jag tror hon var super trött, vaknar dessutom å hostar på nätterna.. Hoppas hon sover bättre inatt, eftersom jag skall upp 03.30! Då orkar man inte vakna tusen ggr.
Tur att det bara blir en dags jobb denna vecka då iaf ;-)

Det som skall bli tråkigt om man får ett nytt jobb på heltid är ju den tid man har med Elvira nu.. då blir det bara nån timme på morgon och kväll och sedan helgerna ... det är ju alldeles ypperligt nu.. men men så är det väl.

Nu är det svårt att skriva då katten ligger på halva tangent bordet..

/Jenny

RSS 2.0