Ledig?

Jag vänjer mig aldrig vid dessa kontors tider.. Imorgon är det fredag och nu går vi på sommartid på fredagar from Maj dvs vi slutar kl 16 och eftersom jag börjar kl 13 varannan fredag så blir det ju inte många timmar, och imorgon slutar vi tydligen redan kl 15! För det är dag innan pingsafton.. så då jobbar jag 2! hela timmar imorgon.. hur ska jag orka?

Har inte varit så mycket på jobbet nu, så då har jag hunnit surfa en del, sepciellt igår då jag jobbade ensam från 8-17 ganska tråkigt så man måste ju sysselsätta sig med något... Nu skulle jag behöva bli rik för det finns så mycket fint som jag skulle vilja handla till lägenheten! Men man kan inte få allt eller hur?! På Blåelefant har de jättemycket fina barnsaker, speciellt de till rosa barnrum. Elvira vill nämligen ha ett prinsess rum i rosa ;-). Det gillar mamma väldigt mycket :-D

Nu måste jag nog gå och ägna tid åt lite modellering.. har en beställningstårta till måndag och det är lite pill med modelleringen... *puh* Blir en hel del bak nu från helgen och en vecka framöver. Men det är bara roligt. Kommer väl inte finnas tid till det i sommar.

Trevlig kväll.

Nostalgi..

Igår när jag åkte till frisören så hörde jag på radion en låt som fick mig att tänka tillbaks på gymnasiet, jag och en kompis fick nästan, bara nästan åka på BSB konsert.. hade ingen skjuts ner..men biljetter!

Så jag youtubade lite igår kväll....

Vinnare!!!

Idag var det en dag på stan med kompisen och hennes son, en trevlig dag trots mycket regn och väldigt dåliga nyheter :-(.
 
När jag kom hem igen så hade jag en paket avi med rek brev... vad i**** kan det vara undrade jag, och åkte direkt och hämtade, när jag öppnade paketet var jag om än mer förbryllad tills jag såg en av etiketterna "Odd Molly" stod det!! Jippie jippie yey! JAg hade vunnit en tävling med Odd Molly kläder!!! Till ett värde av ca 3600 kr!!! Nu är detta väldigt dyra kläder och jag fick en lång kjol, en tunika, en väska och en bandana (?!) ... tyvärr så är tunikan för liten :-( Måste säljas, den som var sååååå fin!!  Men, jag som aldrig vinner stora dyra saker har vunnit!!! Om jag vinner så är det bara mini små saker... Skoj skoj. Något roligt fick man idag iaf.

Många kramar!!!!!

Hem igen?

När jag har tråkigt sitter jag och surfar på Hemnet och kollar lägenheter och hus, ibland när jag har väldigt mycket tid så kollar jag även på vad vi skulle kunna få om vi skulle ha flyttat "hem" igen... och det är inte mycket jag hittat som passar, men detta hus skulle jag kunna tänka mig att flytta tillbaks för, synd bara att man måste ha jobb.. sen är det så mycket man vant sig vid här som inte finns där..så det är nog säkrast att bo kvar här ;-)

Snart skall jag och Elvira åka in till stan och möta ännu en "gammal" vän, en tjej från gymnasie tiden, det var många år sedan jag träffade henne, och har aldrig sett hennes son och hon har aldrig sett Elvira. Det ska bli mycket skoj. Elvira längtar såååå för vi skall till Ben & jerrys glassbar i Gamla Stan hade jag tänkt mig!!

Mycket som händer nu dessa helger, roligt :-) För annars ör det ganska händelselöst.

Dessutom har jag fått några tillfällen att baka oxå :-) Ser verkligen fram emot det!! Slutet av maj och början av Juni kommer att gå i bakningen tecken :-) .. har redan börjat , fast till oss här hemma :-) Igår blev det bullar och cookies. Måste ju ha något att bjuda svägerskan på ;-) ..

Det är så härligt ute nu, luktar gräs och blommor, syrenerna blommar, liljekonvaljerna har börjat och igår såg jag midsommarblomster.

Snart är det semester dags oxå, insåg imorse att vi inte bokat färjan till Gotland.. dax att göra det snart så vi inte behöver ta färjan kl 03 från Nynäshamn!

Elvira har blivit så duktig med att gå på toaletten, hon gör det alldeles själv nu för tiden, hon vill inte ha hjälp, ja detta gäller kissning alltså..det andra går fortfarande inte på toaletten. Hon har nästan bara trosor nu, beroende på hur länge vi blir borta så har hon ibland blöja..men snart ska den bort med.. hon klarar det ju, bara vi som är lata. På dagis sover hon utan blöja, här hemma ska hon ju inte sova längre, men somnar hon är det med trosor.. på natten blir det blöja ett tag till iaf.

Ja föresten, här i sundbyberg så har de diverse firanden, tex vårmarknad, nationaldagsfirande, midsommar osv.. vi brukar aldrig gå på något av detta, MEN i år MÅSTE vi gå på nationaldagsfirandet, för då kommer LIli & Susie!!! Jag har inte sett de sedan Pärsmässan nån gång på 1800-talet!!!!! Och jag tror att de skall ha karusell där så Elvira får något roligt :-) .. Vad jag skall locka Andreas med vet jag inte. Ses vi där eller?

Trevlig helg på er!!!


Lille katt

Ett tag sedan nu.. inte hänt sådär super mycket....

Magen känns bättre, men har känningar emellanåt..vet inte vad det beror på heller.
Var till doktorn idag för att kolla mina halsmandlar och örat, örat får jag nog leva med för det var inget fel på det.. likaså mina  halsmandlar var fina, bara ganska stora.. men har jag inga problem med de vilket jag inte har så behöver man inte ta bort dem, tur!!! Så bara magen känns bra så är det OK att träna, känndes inget bra häromdagen när jag promenerade.. men skall ut på lätta prommisar och sen kanske jag kan springa snart. Skönt!!

Elvira fick en sparkcykel förra veckan på tisdagen och det var väldigt uppskattat, sparkade på den hela kvällen och morgonen efter, nu åker hon på den tilldagis och hem ibland. Tar längre tid än att gå men snart så går det nog fort :-).
Hon fick även en hjälm och den satt på hela kvällen med.. tom när hon åt. Flera dagar senare ville hon gärna ha den på hemma när hon åt oxå..

I torsdags fick jag hem en ny bakbok jag beställt, Systrarna Eisen man som skrivit de bästa bakböcker jag haft har gjort en ny som heter "Sommarens söta" , så den torsdagen ville jag eg bara vara hemma och baka för det var en helt underbar bok och jag vill bara ställa till med ett STORT kakkalas, så säg till om du vill komma ;-) ..
Jag bakade två kakor på fredagen. Och en laktosfri på lördagen ;-)

På lördagen kom en vän som jag inte träffat på 10 år!! Det var väldigt trevligt! Hon hade med sig sin lilla bebis, stora pojken var hemma. Vi spenderade flera timmar ute i lekparken i solen, hade med fika (ovanstånde laktosfria chokladbrownie) och bara hade det mysigt. Elvira lekte och lekte, och lärde sig lite hyss av stora barnen ;-) .. 

Nyss satt jag och Elvira och tittade på Youtube på lite klipp, olika barnsånger, björnes magasin osv.. men den sång som fastnade på henne var Lille katt som Ida i Emil i Lönneberga sjunger... hon sitter och leker med sitt häst lego och sjunger den nu :-)
En annan låt som fastnat på henne är "Miss kiss kiss bang" från Eurovision, (som vi för övrigt tycker är en av de bästa som var med annars var det mesta dåliga låtar, bara några bra..) men hon sjunger "miss kiss kiss bajs " :-D Hahahhaha.... 
 
Imorron jobbar vi båda, sen är vi lediga 4 dagar. Skönt! Ska nog ta och göra något åt rabatten jag grävt på baksidan, köpa jord och blommor så jag och Elvira kan plantera.

Nu när vi är lediga så försöker jag att Elvira inte skall sova middag för hon har varit så svår att söva på kvällarna ett tag, så vi ska se om det är "problemet" , hon kanske inte behöver sin middagssömn längre när hon är hemma...

Nu tror jag vi ska ut och spela fotboll.
 
/Tjing


KS

Nu har jag tillbringat två halva dagar på KS. Igår åkte jag in för att kolla upp om det verkligen var blindtarmsinflammation, man blir ju orolig och fick ganska dålig info från närakuten så jag bestämde mig igår morse för att åka in på Karolinska.
Provtagning, väntan och undersökningar 2½ timme tog det och så skulle jag komma tillbaks idag för ytterligare prover så de kunde som om värdena steg eller sjönk.. svårt att veta annars hur kurvan går.
Imorse kom jag in igen, nya prover, vänta sedan ny undersökning , proverna var bra och läkaren (specialläkaren på kirurgen) så att det  var inte blindtarmsinflammation, vad det var visste man inte, men troligen körtlar i magen som svullnat efter förkylning, kunde tydligen göra det på kvinnor? ..
Nu har jag bara lite ont emellanåt, så att det sticker till på vissa ställen i magen, men hoppas det går över med.

Dessvärre missade jag kongressen jag skulle på idag, div föreläsningar och sedan middag med underhållning på kvällen. Det skulle ha varit trevligt att få komma ut lite, det händer ju aldrig annars .. men men... :-( .

Nu skall vi tvätta.

/J


Hemma

Fortfarande hemma.. har än så länge inte behövt åka in... känns liiite bättre. Hoppas det läker ut av sig själv. Vi får se....

Igår var det fredag och städdag, men av förklarliga själ blev det inte så.. men idag är det städat och fint utan att jag lyft ett finger :-D ... min käre make har städat helt utan att jag bett honom. SÅ snällt!!

Idag har jag beställt från lite nätsidor... tex nya kuddfodral till sovrummet och överkast, köpte ju fina gardiner in dit för ett tag sen men har saknat kuddfodral och överkast som passar sängen...Nu blir det nog så fint. Skulle iofs vilja måla om därinne, vitt med rosa fondvägg vid sängen :-) .. men vi får se hur det blir med lägenheten framöver ;-)...

Nu sover Elvira och Andreas tränar, sitter helt ensam nu..skönt. Tom katten har dragit, hörde henne nyss hoppa från balkongen :-) .
Skulle åkt till arlanda idag, men vill vänta en dag till och se om jag fortsätter vara bra... Får se imorron.

Blir en lugn dag idag.. kanske kommer ut en stund och får lite luft.. förutom den som kommer in när balkongdörren och fönster är öppen ;-).

Trevlig helg.

Närakuten

Precis hemkommen från Närakuten, där jag fått veta att jag har blindtarmsinflammation.
 Hade jätteont i magen igår, idag bara lite ont, men prover och där jag har ont tyder på det.... :-(
Så nu har jag fått en remiss till Kirurgakuten och om jag får ondare skall jag åka in direkt!

Bara så ni vet....

Socker?

Denna dag som började underbart, solen sken och det doftade härligt av vår/sommarkyla och grönska, detta utvecklades dock till ösregn lagom till jag slutade :-( Ja eller timmar innan men iaf..
På onsdagar brukar jag försöka gå en prommis innan jag hämtar på dagis då A jobbar hela dagen.. men icke idag... Jag är inte rädd för regn men otrevligt att gå prommenad (och kallt) i ösregn vilket det blev så fort jag kom utanför dörren.

Elvira vägrade att gå från dagis utan galonbyxor, varför förstod jag  när vi kom ut... hon skulle springa runt tunt i varenda vattenpöl :-) ... Finns en hel del.

Undrar om folk är gjorda av socker? För när det rgnade så sprang alla som tokiga och nästan skrek "aaaa" bara för att det regnade , ja ösregnade då.. Och grannkvinnan tog bilen till dagis för att hämta sonen... vi ha då max 500m till dagis, och halva den vägen måste hon iaf gå ute, först till bilen och sen från bilen till dagis .... ja folk e roliga...

Elvira har med sig Pippi, TOmmy Och Annika överallt. Hon kallar de för sina ungar :-) .
Och inte bryr sig hon om att Tommy dockan har mörkbrunt hår och Annika blont (annars e det tvärtom) och har kläder på sig som jag aldrig sett på dem :-) ... Måste vara utländska ... därför de fanns på lagret på leksaksbutiken ;-).

I helgen skall jag nog ta en sväng till mitt gamla jobb.. bjuda på lite fika, jag e sååå sugen på cupcakes nu, men inget får man innan helgen ;-) .

/J

RSS 2.0