Doppresenter

Elvira provade sina doppresenter i förra veckan. Ville aldrig ta av sig smyckena.. tyckte hon var så fin!
Lite bilder på det + annat:

Jättefin klänning från julklapp från faster, gillades tyvärr ej :-( ..kanske den höga kragen?





Skall följa med mormor och morfar (gubben) hem.. tycker hon iaf.


Mmmm mumsiga mini cupcakes.



Nu har jag beställt ett Canal Digital Familjepaket.. passade våra behov bäst, och med detta fick man 3 mån gratis + fri startavgift...

Nu skall jag gå och titta på den nya serien färjan.. och se vad det är för tok. Gillar inte Idol nu när Auditionsen är slut.

/Jenny

Vad i...?!

Var på Ikea i helgen och köpte sängen till E (som hon är mycket stolt över..) + lite annat. När vi kommer till kassorna, vad ser vi inte där ... jo JULSAKER!! Va?! i September!! Herregud... var ska detta sluta.. lika bra de börjar med de i juli så folk hinner köpa.. 

Och nu får jag ett mail från HM om att man kan beställa vårkatalogen! Va sjutton, hösten är ju inte ens slut.. vi har en lååååång vinter framför oss innan man kan se fram emot våren! Ja jisses.. allt går ut på att vi ska spendera så mycket pengar som möjligt här i livet.. 

Elvira har hostat i helgen.. och igår var det hemskt.. och feber fick hon på eftermiddagen.. men idag verkar det bra än så länge... hostan är mycket bättre.

Gjorde små princesstårtsbakelser och en GI chokladtårta/kaka igår/lördags och gud så gott det var! Skulle ha bjudit lillebror med sambo men de fick förhinder så vi fick äta de själva :-) .. Jag har aldrig gjort princess tårta men det blev himla bra.. smakade supergott faktiskt!
Chokladtårtan är ganska stark men med en klick grädde blir det perfekt... smaskens!

Elvira vaknade precis av hosta.. hann bara sova 10 min.. nu ska vi mysa i soffan.

/Jenny 

Önskelista

Snart fyller jag ju år och sedan blir det jul så här är en önskelista om nån känner sig extra generös ;-)

* Större lägenhet
* Ett hus gärna här i vårt område
* En katt som är tyst om natten

-------------------------------------------------------------------

Imorgon blir det en tripp till Ikea för att införskaffa lite nya saker.. ja vi har ju inte fyllt denna två helt ännu ;-) Liiite till får nog plats! iaf ska E få en fin säng med får på :-)

Jag har sagt upp vårt Boxer (tv) abonemang och skall nu ha något nytt genom stadsnätet med bredbands tv.. men vet inte om vi skall ta Viasat eller Canal Digital (lutar åt det sistnämnda..) Nån som har någon erfarenhet av någotdera?

Idag har vi haft en trevlig dag, först lite städning såklart! Det är ju fredag.. Eftersom E bestämde sig för att sova middag redan kl 8.30 så har vi haft många timmar på dagen att spendera... så sedan var vi ut, först till dagis för att hämta utebyxor som jag upptäckte ej var hemma... vi stannade och lekte på gården där sen hem till vår park. Sen har vi bakat bröd, hämtat mat på MAX, ja och sen bara haft fredagsmys i soffan. Härlig dag ute idag trots att det inte var nån sol... kyligt i luften, fina löv och en massa av dem på marken, det var sååå härligt. Vi plockade kastanjer, löv och ekollon i lekparken som vi gjort fina höst arrangemang av jag och E. Hon tyckte det var jätteroligt att var med och plocka och sedan lägga i burkar :-).

Nu har jag en mysig fredagskväll för mig själv. Skall väl spenderas vid tv:n och datorn som vanligt ;-) Lite nybakt bröd och te blir det nog snart oxå.

Trevlig helg!

Halleluja!

Elvira ville ligga i sin sägn igårkväll efter vi läst sagan, så jag lyfte i henne och sa godnatt så låg både jag och A i vår säng. Efter en stund lämnar E bort vattenflaskan sen ligger hon en stund och somnar!!! Har inte somnat själv i sin säng sedan hon var 4 mån! Hoppas hon vill fortsätta. Och i helgen ska hon få en egen stor säng.

Hon leker olika djur här hemma... nyckelpiga, lejon, dinosaurie m.m... jätteroligt :-) Och sjunger för oss.


Man skulle kunna tro jag har fått nya hobbies, tvätta och städa. De två gågna veckorna har jag tvättat var tredje dag och dammsuger gör jag minst varannan dag, det blir ju så satans skitigt här...
Dessutom städade jag receptionen ordentligt igår på jobbet och de dagar man kör transport så får man dammsuga i frukosten för hon som jobbar där är gravid och har jobbigt med dammsugningen då...
Ja herregud...

Nu har jag anmält mig till extrajobb på två bemanningsföretag, får se om det blir något...bra med erfarenhet..

Ikväll ska jag lägga mig med E..har sovitså dåligt inatt så jag är helt slut nu..och skall jobba imorgon med, börjar 04.45!!!

/Jenny

Klippt

Idag var jag till frisören, behövde toppa håret.. har funderat på att göra något annorlunda så jag klippte lugg....
Mamma och pappa tyckte jag var fin men A tyckte inte det.. Jag vet inte va
d jag tycker.. måste vänja mig först..men inte så bra som jag hoppats på är det iaf... oh well, håret växer väl ut iaf.

E vill inte sova, uppspelt då mamma och pappa varit här.. åkte precis med A för att checka in på hotellet.
Så nu ska jag och E åka in till stan för att träffa de igen. Vi måste komma ut lite...


nu får jag hjälp att skriva ..så jkag slutar




Fredag igen

Så var det fredag igen och i vanlig ordning har det städats! Plockade även bort lite skor och av Elviras skor blev det två kvar! Ett par stövlar som troligtvis är för små snart..och ett par jympadojjor, vilket betyder att sötnosen behöver fler skor.

Var på affären en sväng idag och då fick hon ett par tofflor, gissar att de kommer att sitta på dagarna i ända.
Köpte oxå en microtrasa till fönster så det blir lätt att torka av fönstren emellanåt, kanske provar den sen.. om mor och far kommer på besök måste det väl se ordentligt ut ;-) ..
Dessvärre inte hunnit måla några väggar än, bläää ser så fult ut här med alla fläckar!

När E vaknat tänkte jag vi skulle gå ut en stund. Det är ju så fint höstväder idag.

Skulle alldeles ha bakat oxå, men jag vet inte.. saknar några ingredienser.. så det blir nog inget idag iaf..Vi ska bara fredagsmysa jag och pinglan.

Ha en trevlig helg.

Trött

Jag är så trött nu!! Vaknade ev E imorse/natt 02.45!! Min klocka stod på 03.35!! Somnade knappt innan min klocka ringde för E sov oroligt...
Sen jobbat för fullt hela dagen. Dagis stängt idag så A fick komma senare till jobbet så direkt när jag kom åkte han och då skall man vara pigg och leka med E och laga mat osv.. känns aningen jobbigt faktiskt... men snart får man duscha, lägga henne och ligga i soffan och se Idol :-) Om jag inte somnar med henne ;-) ...

E tittar på något mycket intressant barnprogram. Annars har vi lekt "cilkus "(hon såg det på tv en gång och det var mycket roligt..) bakat med play dough och tittat på bobbis.

Funderar på om jag skall söka jobb på manpower ändå.. hittat ett intressant jobb på uthyrning men på lång tid... eller kanske jobba extra vid behov och få erfarenhet... hmm ja svårt det där..kanske det blir det sistnämnda, för då får man ju prova på oxå, men ändå ha kvar mitt gamla jobb ett tag oxå som trygghet.

Elvira är så duktig, hon har allt som oftast utan blöja om dagarn när vi är hemma. Har bara blöja ute och när hon sover. 
Dessutom tycker hon inte om kläder...har bara trosor eller badräkt (ja en riktig) på sig eller helt naken! Jag som tycker det är så kallt här hemma.

Nu ska jag sätta mig i soffan med E.

/Jenny


Framtiden?

Ja hur skall vi ha det i framtiden?
Vad skall jag göra? Ska jag jobba som receptionist resten av livet? Även fast jobbsökandet inte verkar gå så bra..ganska så hård konkurens tyvärr... jag saknar en del meriter som andra har. Jag har inte så stor lust att jobba på ett bemanningsföretag på uthyrning... men verkar som att det snart är enda alternativet.
Nån skola är jag då inte sugen på.. och vad skulle jag läsa isånnafall?

Var ska vi bo? I en tvåa kan man inte bo i all evighet. Så småningom behöver E eget rum oxå...

Ja allt löser sig väl tillslut antar jag.. men man har funderingar ibland...

Inställt

Skulle ju ha gått en kurs i modellering i lördags men tyvärr blev den inställd pga för några deltagare ( tror det saknades en...) får anmäla mig till kursen sen i vår och hoppas den blir av. Jag behöver den kursen eftersom min figurmodellering inte är så bra.. vet inte riktigt hur man skall göra det bra.. blommor kan jag iallafall.. ja några bara men alltid något :-)

Skall faktiskt träna spritsning nu när jag ser på tv.

Idag var E på dagis för att baka på fm, de köpte jäst i fredags som de skulle baka med idag så de ville att hon skulle komma. Skönt att vara ensam men tråkigt ändå... roligt för henne iaf. JAg fick vara med en stund för när jag skulle hämta var de inte riktigt klar.
Sen var hon elak och puttade en liten tjej innan vi skulle gå hem... fick kramas och säga förlåt och så.

Jag har oxå bakat här hemma idag, drömtårta på fm och nu ikväll rågsiktsbröd (recept finns på rågsiktspaketets baksida) i långpanna. Luktar jättegott här nu.

Nu spritsning!

Natti natti

Lite mer

E berättar för sin nallar som hon radat upp att de ska se "Nickelodi"


Dodoken. Hon har klätt sig själv!!
 

Bra leksak?


Mor och dotter


Evira knäppa koooort.


Coolt va?!                                                  Tittar på "bobbis" med bobbis filt :-) Myys
                       

Lite skansen
   

Nya leksaker

Idag var vi en tur till Kista. Vi hade några saker vi behövde byta... men vi kom hem med mycket mer än det vi bytte.. och en massa leksaker, leksaks affären var inte ens med på listan ;-)

Elvira fick iallafall fingervantar och fler trosor. Från leksaks affären fick hon en haj med en dykare! Japps pappa tyckte det var en praktisk leksak.. och ett doktors set, har tänkt köpa länge iofs... så hon kan leka dodoc på riktigt. Sen blev det en rockring och ett hopprep, så vi kan kombinera lek och träning för mamma ;-) 
Alla sakerna var iallafall mcyket uppskattade.. har lekt med alla hela dagen! Till och med så hon inte ville sova middag... och somnade inte éns i soffan senare... 

Nu när hon skulle sova ville hon ha med dykaren (gubben) i sängen!! Jag fick ta bort den när hon somnat. 

Jag skulle göra ett försök att titta på det nya programmet "hål i väggen" men jag missade det.. Knäppte över på ensam mamma söker men det verkade så tråkigt så jag bytte.. hittade mitt favorit lördags program "American chopper" på Discovery som jag somnade ifrån igår, vilken tur då fick jag se slutet. 

Jag har haft en myskväll med mina små fröknar (A är på p-fest). Även fast E var såå trött så har hon inte varit sur och grinig utan bara mysig å härligt busig så jag kunde faktiskt se "One tree hill" medans vi lekte.. det händer väldigt sällan. Vi började kolla på madicken men hon tröttnade efter 5 min... och lekt istället, hel härligt har vi haft det!
När E somnat så kom Selma och myste med mig i sängen en stund.  Och nu sitter jag här som vanligt så babblar en massa gojja.... dax att sluta.

/Jenny

Ajajaj

Jisses vilken klantskalle! Igår på jobbet så skulle jag öppna bussdörren(förardörren)  som vanligt och man brukar öppna dörren ganska nära kroppen så den liksom svischar förbi men förstår ni inte denna gången! Nädå..nu svishca ingetning förbi utan det smackade in i huvudet! Så *** ont det gjorde..trodde glasögonen krachade..men blev bara smutsiga. Gästerna i bussen frågade " men hur gick det där då" .. ojojoj vad klantig jag e.. hade mycket ont ganska länge och nu gör det ont om man tar i pannan...

Nu e bilen såld! Skönt.. så man slipper ha 3 att betala på..

Idag har vi haft en trevlig familjedag på Biltema i Haninge... A tyckte att det var ett ypperligt lördags äventyr, inte jag direkt.. men ändå var det jag och E som handlade mest saker... och lite snask på Ica maxi mittemot.

A jobbar några timmar nu så jag har egen lördagskväll... myser med snask. Nu ska jag nog strypa katten(skriker så förfärligt) och sen bänka mig i soffan.
Imorgon har något så lyxigt som sovmorgon!!!

Trevlig helg.

Leverans

Nu är jag frisk.. antar jag? Inget ont i halsen längre... det mesta försvann natten till igår och det sista är nu borta. Igår var jag bara så förbaskeme trött... tur att de ville ha E på dagis ändå så jag fick vara hemma själv och vila, tvätta kudden och lakan och få bort alla äckliga bassilusker.
Dessutom är det gott att äta riktigt mat, inte bara soppa på potatis och blomkål.. fast det är gott det med..

Nu är jag så glad att man kan göra saker igen. Sen skansen i lördags har jag inte gjort ett jota...Jag hatar att sitta still och bara titta på skräp smuts och annat... vill ha bort och rent. Så gott det går iaf.

Sen sa de på dagis att de gärna vill ha E där nästan varje dag... vill inte jag :-( Men hon kan få gå nån dag extra ibland iaf..
skulle behövas då vi vill måla om här, så då kan jag ju göra det om hon är på dagis :-) Vilken idé!
Kanske dags att börja riva tapeter i köket snart :-). Villså gärna få fräscht här.

Idag kom en levernas hem, inte vilken levernas som helst utan Mat!! Japp hade beställt från Mataffären. Hur praktiskt som helst. Beställde i tisdag för levernans idag. Eftersom A jobbar till ca 17 denna vecka och sen komma hem och åka och handla när han hellre umgås med E så då bestämmde vi att prova en gång.. var nog lite dyrare på varorna men nån enstaka gång kan man ju ha det som reserv.. eftersom jag var sjuk och A hade annat och göra i söndags så hanns det aldrig med då.. Men så himla praktiskt måste jag säga, plingar på dörren man betalar de bär in varorna i hallen sen är det bara att plocka in.

Sen fick man frysvarorna packade med kolsyreis :-) Coolt. Så nu har jag stått och haft rök i min slask :-) Elvira tyckte det var jätteroligt.

Usha, tittade in en sväng i v-rummet.. ser ut som ett sjörövar slag, E och jag har lekt med ALLA saker hon har i sina lådor.. så nu är allt på golvet. Roligt att leka men mindre roligt sen när man ska städa.. bäst jag sitter kvar här inne i "kontoret" när hon sover :-) så jag slipper se skiten.

/Jenny

Soppdiet

Halsfluss har jag.. ja eller typ, testet visade ej det men doktorn sa att det var det, men varför skulle jag annars vara så svullen! Kan knappt svälja. Äter bara flytande.. eftersom sväljandet i sig gör ont så går det inte att äta annat... men man kanske blir smal av detta :-)
Har haft 39 graders feber oxå.. men 38 vanligast..ingen yrsel igår men eftersom halsen blev värre under natten till igår så åkte jag till närakuten där ovan konstaterades...och fick då penicilin så nu hoppas jag att jag blir bättre, verkar redan bättre tror jag om det inte är Iprenen som fortf sitter i.. har ätit Ipren oxå då det lindrat smärtan i halsen och febern..
Jaja, det går väl framåt antar jag... vi får se.

A kom hem från jobbet för en stund sedan så nu tog han ut E till parken en stund så hon får leka när mamma är så tråkig..
Men vi har faktiskt varit upp til OKQ8 en sväng och hämtat ut paket, ett till E och ett till mig.
E fick en Svampbob filt som jag köpt på E-bay, hon blev sååå glad :-). Själv fick jag mitt paket från Buzzador, denna gång var det något tandblekningspaket från Pepsodent som man skall prova, verkar bra.

Nu skall jag återgå till att vika tvätt.

/Jenny

Skansen

Så var vi på skansen idag, trots vädret.. duggregnade till en början men efter halva tiden började det typ spöregna...
VI började med Akvariet, E gillade det verkligen! Sedan Ponnyridning, hon var som i trans, kunde inte ens svara på om det var rroligt... men senare så har hon visat att dcet var roligt.. sedan alla andra djur.
Det roligaste under dagen för oss vuxna var att titta på henne :-) Så underbart att se hur hon lyste upp.

Sedan så fikade vi på vårt favoritfik på djurgården: Fröknarna Helin & Voltaire. Godare kan man leta efter! Om man inte bakar själv dvs ;-) Men av köpemat/café så är det absolut bästa!!!

Själv har man fått världens feber.. ja för mig som har 36,4 i vnaliga fall så är 38,4 som jag har nu (hade 37,9 tidigare) jättehögt! Frossa, yrsel, världens halsont. Men går på Ipren så då blir det bättre.. känndes relativt bra i förmiddags men när vi kom hem så blev det slut...

Ska nog lägga mig i soffan nu.

/Jenny

Sommaren

Här är några bilder från sommaren

Här spelas det superkicka match, då ska man ha ryggsäck på. lika som Dora.


På skogstur.
       


London.                                                                  Utanför Fifteen (jamie Olivers) 
        
Camden Market
    
Dålig bild, men såhär mysigt kan man ha det på planet en lördagkväll :-)



Så det var några sommarbilder..

Lägga sig tidigt ikväll? Nja, blir väl aldrig som man tänker sig.. men jag borde eftersom jag börjar få ont i halsen...har inte tid med det! Imrogon ska vi åka till Skansen så Elvira får rida ponnyridning.. hon vill rida häst säger ho när vi ser hästarna i hagen i skogen. Hon fick klappa en häromdagen, oj vilken lycka :-). Gissar att antingen blir hon jätterädd när hon ska rida eller så vill hon aldrig sluta.

Fotograferingen idag hade gått jättebra sa fröknarna, men de fina toffsarna mamma satte i åkte av på samlingen innan   :-(  Men då hade de redan suttit längre än vanligt..

Trevlig helg.

Harrods

Har glömt att visa den fina väskan jag köpte på Harrods :)


Bilden kommer från Harrods

Snart ska jag gå med Elvira till dagis. Hon skall vara där idag på fm även fast jag är ledig för de har fotografering och jag fick inte vara med. Men då får jag tid att städa ensam. Så skönt det ska bli och få städa i lugn och ro.. kanske man kan ta tag i sånna saker man aldrig hinner annars. Dessutom har jag nu dammsugarpåse :-)

Ha en bra dag.

RSS 2.0