Mataffären

Såg nu ikväll att Coop har börjat med Internet handel för oss som bor i sthlms området. Fick då ett infall att jag skulle hadla där nu ikväll istället för att ika iväg till Coop imorgon bitti, men si det gick inte för de var fullbokade till imorgon!
Lämpligt annars, beställ innan kl 24, bestäm mellan vilka tider du vill ha leverans och betala när de kommer med varorna som de bär in i hallen! Leveransen är 85:- men om man bara gör det nån gång skadar det ju inte..men i det långa loppet, om man gör det jämt så blir det ju superdyrt..

Jaja. Natti natti

Mitt och ditt

De senaste dagarna har vi inte gjort något speciellt.. lekt i parken, jagat på gräsmattan,spelat super kicka match (fotboll)
myst, inga långa turer..bara till affären och så..
Jo vi tog bort stygnen på E.. lika roligt som att få dit de... dessutom var det öppen mottagning till Distriktssköterksan.. *gah* kan jag slippa det hädanefter, iaf med Elvira.. fick vänta 1 timma... inte så roligt med en liten tjej med aldeles för mycket energi.. Men nu är de borta iaf.. skönt. Hon fick lite rekationer på nånting.. plåstert kanske för hon fick en massa rickar under där plåster tejpen satt och de spred sig ite uppåt.. men nu är de borta nästan helt..

Idag är jag sååå trött.. har sovit bara 4 timmar inatt pga av nån idiot som inte förstår vad mitt och ditt är!! (de försökte sno våra fälgar på ena av bilarna.. lyckades få med sig 1!! Vad ska de med den till?! Kunde de inte lämnat den då.. Ska det vara såhär när man har en helt vanlig bil? Nu har iaf A skaffat låsbultar till de andra däcken.. men vi måste iaf ha nya om han inte får tag på ett likadant som de andra.. *typiskt* ). Så jag pratade med polisen ett tag och sen var det svårt att somna om.. och E hade såklart inte tänkta ta sovmorgon idag inte :-)


Men inte kunde man ta det lugnt iaf.. har tvättat, rensat garderoben och lite annat, men vid middagen slog det till och jag blev super trött, kom då på att man kanskle skulle lugnat sig när man sovit så dåligt.. så det blev inge trapphus städ, augusti var vår månad.. det är super skitigt så jag får väl göra det imorgon, fast grannen har september, men han lär ju aldrig städa... och inte tjejen som har månaden efter heller.. så imorgon gör jag det :-)

Nä nu ska jag lägga kull mig i soffan en kortis och sen hopp i säng.

/Jenny


Storfot!

Igår skulle A iväg och klippa sig i Kista så jag och E passade på att följa med eftersom hon var tvungen att fylla garderoben lite.. hade inga långbyxor utom 1 par jeans och nästan inga långärmade tröjor och strumpor..
Vi fyndade en del iallafall..temat denna gång verkade bli rosa och brunt :-)

Så skulle vi köpa nya jympa skor då de gamla verkade små.. hittade ett par fina som vi skulle köpa och passade fint tyckte vi.. tills vi mätte fot och skor i kassan! Vi trodde hon hade strl 23.. men icke! Visade sig att hon  har 24-25.. jisses.. ser jätteroligt ut när hon har skorna på :-) Min lilla storfot :-p Men nu har hon iallafall skor som passar.

Hon härmar oss oxå.. om vi sitter vid matbordet tex så kan hon börja göra exakt likadant som nån av oss.. studerar hur gi gör och gör likadant med tex arm eller hand, byter vi position gör hon likadant. Jag skrattar så jag kiknar nästan , så gulligt.

Idag har jag jobbat efter semestern..gick väl sådär, kännde mig ganska ringrostig men det får man ta.. glömde säkert hälften jag borde gjort...

Elvira har varit på dagis, hon har längtat sedan igår då vi var dit och berättade att hon skulle komma idag.. så imorse när hon vaknade var det verkligen full fart sa Andreas.. dagis blabla bla  sa hon..
Sen på dagis hade hon tydligen  varit helt speedad och knappt kunnat sova enligt fröken :-)
MEN nu har hon blvit snorig! Jättesnorig.. j´la dagis... att det alltid blir nåt!

Intervjun jag var på gav inget som det verkar.. har inte hört något än och då är det väl negativt.. som vanligt :-(

Nu skall jag sova för imorgon är det en ny dag med jobb..

/Jenny

Hemma från London

Resan givk fin fint. Gick mycket bättre att flyga denna gång, troligtvis för att hon hade en egen stol och slapp sitta i knä. Vi hade tom två saker kvar att underhålla med när resan var slut! Förmodligen för att det var nästan bara affärsresenärer och flygvärdarna (äldre män och kvinnor) var så snälla och gav henne massa leksaker (speciellt en man :-) ), ville väl att hon skulle vara tyst hela resan ;-) .

Väl framme i London tog vi tåget in till city sen åkte vi taxi, sån där svart taxi, så fiffiga de var då! Bara att köra in vagnen i taxin med Elvira sittandes i den.. och det fanns nästan bara sånna taxis oxå..såg nästan ingen annan!

Vi besökte en marknad (camden market) som var mycket rolig, speciell, fanns allt för alla tom Goth folk och sånt!
Den var vi faktiskt till 2 ggr! Sen har vi varit på Harrods, Harvey Nichols, Picadilly Circus, Trafalgar Square, Buckingham palace, Notting Hill (Tror vi såg den blå dörren från filmen, men de har målat den nu..) osv..
hann dessvärre inte med Themsen och sevärdheterna där nere.... får bli en annan gång.
Madamme Tussauds är man dum om man går! Herregud vilken kö! Orka stå i den.. ett helt kvarter lång kö åt båda hållen..jesus amalia.

När vi skulle åka från ett ställe till ett annat så insåg vi att det bästa för oss alla var att ta en taxi.. var ju faktiskt inte så dyrt. Det mesta vi betalade för en resan var 12 pund... och då var det kö i trafiken, det var inte farligt alls om man delar på tre, och tänk sedan på smidigheten, och man såg ju en del när man åkte.. gör man inte med tunnelbana och det går fortare än buss.. man slipper släpa vagnen i trappor osv..

Vi åkte inte taxi hela tiden.. bara om vi skulle åka en lång sträcka, vi gick massvis varje dag! Vi var helt slut i ben och kropp varje dag allihopa!
Dåligt med mat hade de iallafall... men mycket smörgåsar ;-) och sallader, många kedjor med sånt färdigmat i kyl fanns det..

Men jag och Andreas var till Fifteen (Jamie Olivers restaurang) och åt en kväll, och det var mycket gott utom huvudrätten, men det andra blev man iallafall mycket mätt på, med 2 små extra rätter som de bjöd på så blev det 7 rätter!
Tog tom en fördrink i baren innan, vi var tidiga så vi fick sitta där och vänta...
Vår servitris var en trevlig tjej från Umeå :-) Efter hon presenterat menyn och sånt på engelska hörde hon sedan att vi var svenskar så då fortlöpte kvällen på svenska.
Om ni är i London och vill gå på denna restaurang rekomenderar jag att ni äter en eller två rätter (förrätt och pasta tex..)
i Trattorian och inte som vi avsmakningsmenyn i Dining Room.

Elvira fick leka i en lekpark i Hyde Park i fredags, efter att vi avnjutit en picknick i gräset med tex Macaroons från Laduree på Harrods. Det tyckte hon var så roligt, har säkert kunna fortsatt hela dagen. Det var en bra park oxå.

Appropå Laduree, jag har velat gå på den butiken länge, men eftersom vi varit i Paris för inte så länge sen så kommer vi inte att åka dit snart så jag trodde itne jag skulle på det.. MEN så visade det sig att de har en butik i Harrods oxå!

Det var jätteroligt att strosa på Harrods, titta på saker och ting, härliga bakelser, massa choklad, fina saker, En djuradelning med dyra hundar och katter och alla de möjliga saker och kläder till dem..

Vi kom hem sent igå kväll/natt så idag har vi varit trötta men har ändå stått i.. Andreas har hämtat Selma, vi har städat hela lägenheten (behövdes, har bara sammsugit de senaste två veckorna..) och tvättat, tom täcken och kuddar. Men på förmiddagen så var jag och E ut och lekte i lekparken innan lunch.

Nu skall jag läsa lite tidningar och kataloger tror jag.

/Jenny

Sticka

Har varit hemma i Hälsingland nu, ätit god mat, umgåtts med mor och far och svärmor som vanligt :-)
Och sen var tiden slut...hade hoppats på mer tid nu när vi var uppe, men pga bilköet tidigare så missade vi ju en vecka och tiden som jag ville träffa kompisar på försvann...

Idag har Elvira varit på Astrid Lindgrens barnsjukhus, hon fick en sticka ovanför rumpan förra veckan och vi har int efått ut hela trots otaliga försök och nu hade det blivit inflamerat :-( Så det var bara att åka in.. ensam som vanligt, då Andreas och Emma skulle till Norrköping och lämna Selma och ha bouppteckning...
Men det gick bra iallafall, sprutan var det svåraste..då var hon vettskrämd stackarn..sen var hon lugn men ledsen och rädd...Usha hemskt för en mamma att vara med när ens dotter är så rädd men man själv vet att det är bara för hennes bästa.

Nu håller vi på att förbereda inför imorgon då vi åker till London.. snart dags att hoppa i säng då klockan ringer kl 05!

/Jenny


Vilket väder!

Ja det kan man säga.. ombytligt så det förslår! Ena stunden strålande sol för att helt plötsligt bli helt svart med regn och åska.. så har vi haft det hela dagen!

Imorse åkte vi med fiaten till verkstan (skulle byta avgassystem), på vägen hem stannade på McD och köpte frukost (nej inte nyttigt jag vet...) Sen blev det slappa hela förmiddagen, sen tvätta bil(audin), städa invändigt med sätestvätt och allt.. känns skönt när bilen är ny.. nu skall vi bara köpa sparkskydd till Elvira..
Sen lugn och ro en stund sen tog det hus i helvete.. hämtade fiaten sen så har jag städat kylskåpet så det ser ut som nytt! dammsugat, snabbtorkat golven och toaletten så nu jävlar är det fint här en stund iallafall...

Elvira har börjat kalla mig morsan.. tack vare kära Andreas... så nu heter jag mamma, jenny och morsan!
När vi var ute och fixade med bilen så kastade A lite pil med E och hon tyckte det var jätteroligt, även fast hon inte kastade..stod bakom honom, men det såg väl roligt ut antar jag..

Imorgon är det lugn och ro, kanske ett besök på Mulle Meck, sa det till Elvira idag och hon började genast prata om "ri kan" och sånt.. så bara vädert tillåter...
Föresten så har E börjat trotsa ännu mer! Kan man det.. jo tydligen... jag blir galen! Hoppas verkligen detta går över å inte fortsätter i all evighet..om inte så sparkar väl grannarna ut oss ;-) För allt liv vi för när vi gormar här! Eller nåt sånt.. jo livat är det här emellanåt ska ni veta...Men oftast är E faktiskt världens underbaraste lilla tös.
Hon leker så fint med sina nya saker som hon fick i present! Var verkligen välbehövligt som det verkar..
hon står i köket och ger en Coca cola, ägg, citronvatten osv :-) , bäddar ner dockan i vagnen ja sånna saker, hon pratar för sig själv, sätter sig och läser bok. Ja det är så underbart att bara iakta faktiskt :-)

På onsdag fm skall jag på en "gruppintervju", och om jag går vidare där blir det en personlig intervju..vi får hålla alla tummar och tår, men så många som sökt och säkert många som har bättre meriter än jag. Men jag skall minsann göra mitt allra bästa och lite till!! Vill ha detta jobb! Företaget verkar bra...har nämligen tänkt när jag åker förbi där att " där skulle jag vilja jobba" för det ligger ganska nära..

Sen direkt efter så åker vi norröver hem till Hälsingland. Blir uppe några dagar, åker nog hem på söndag eftersom katten skall lämnas innan vi far till London och har några andra saker att uträtta. 

Snart är det tillbaks till jobbet oxå..tur att det blir en mjukstart :-) Blir ju så när man jobbar bara två dagar i veckan. Iaf ett tag till. 

Godnatt

/Jenny 

Tänk ihåg kissa

Igår var vi på en skogsprommednad jag och Elvira, tog fika med och Elvira tog en tomat :-) (har precis utanför dörren)
så gick vi... Mysigt hade vi, gick på broar och annat kul, de har gjort som en bana i skogen för barn med diverse saker.
Men tillslut så blev E så trött så mamma fick bära hem! *puh*

Angående tomaterna så har hon tittat p¨å de varje gång vi går in och så säger hon "makit de tomat" å smeker sig på magen :-) Så jag lovade att vi skulle plocka igår, så på dagen så jag det, du kan plocka och ta med till skogen och hon höll bara i den till skogen, vägrade äta innan :-)

När Elvira går utan blöja så säger vi: kom ihåg att kissa och tänk på att kissa osv.. och det har hon slagit ihop så plötsligt springer hon och säger "tänk ihåg kissa" :-)

Själv har man kommit igång med träningen igen. Jätteskönt vill jag lova, har promenerat ca 1½ vecka, nästan varje dag, igår gick jag med stavar å jisses vad jobbigt! Så idag gick jag utan en dag, men då sprang jag lite istället :-). Gick nog 3 km igår och 3,5 idag.. imorron blir det nog 5 km om vädret tillåter. Förhoppningsvis kanske gym nån gång i veckan innan vi åker uppöver.

Andreas jobbar sista dagen idag, skönt. Sen semester igen... men nu har vi fullt upp! HAr fortfarande inte varit på Kolmården och inte målat... inte heller har vi varit ut på middag för att fira vår bröllopsdag :-o.. jisses gudarna!

Sitter just nu och pysslar med en grej som A skulle fått på vår 1-års dag, men hanns inte med...får se om det blir något av snart :-)

Har förövrigt anmält mig till 2 tårt dekorationskurser till i höst... Fortsättningskurs 1 och modellering.
Ska bli roligt...Har ju dålig koll på en del saker.. Konstig hobbyverksamhet? Tja nåt ska man väl pyssla med... måste kanske träna lite spritsning innan oktober kursen..fortsätter ju där vi slutade på startkursen så det kan nog vara bra...

En massa svammel som vanligt.. (

Bilder från skogsprommenaden kommer....

/Jenny


Lyssna

På det här..

http://www.youtube.com/watch?v=4jCeRVPkYNw

Ett gott skratt...

Kollade just in de här bloggarna:
www.tjuvlyssnat.se
www.tjuvtittat.se

Gör det du med!! Jisses vad roliga en del är!

Lite grönan oxå..

Några bilder från Grönan kanske



Veteranbilarna med pappa          Karusell med mamma

               

Jag och mitt "blubbavatt"              Veteranbilarna igen, med mamma
           

Dricker Cola för första gången, mycket gott.... men får inte dricka mer för mamma & pappa...





På kvällen hemma, satt på balkongen och pratade och åt glass (jag och A) då kom det stora ballonger väldigt nära, trodde nästan de skulle landa på vår gräsäng....
Man ser ofta ballonger på fina sommarkvällar. (undrar när jag och A skall våga använda vårt presentkort på ballongflygning.. vore häftigt, men vi är såååå fega...)
                   


Bilder

Har inte så många bilder från kalaset... men kan bjuda på nån dålig iaf ...

             

Man kan visst vara sur även när man fyller år.. (hade inte sovit middag så hon var trött)




Nu ska jag nog lägga mig i soffan och njuta av min ensamhet..som jag gjort vi datorn nu ikväll... eftersom A suttit här alla lediga stunder senaste veckan, för att leta bil....

Kommande semester veckor hoppas jag på lugn och ro, utan bil mek osv...och en skön tripp till London och trevlig vistelse hos päronen :-)

Natti

Ny bil!

Igår var Andreas och Emma iväg och tittade på 2 bilar, men det blev inget av dem.. vi kollade på 2 dagen innan oxå...
Så igårkväll var vi till Barkarby och skulle hämta en sak, och A hade stämt träff med en kille där med en Audi A4, vi gilade den så de skakade hand och idag var vi och köpte den! Så nu är vi Audi ägare! Trodde jag aldrig... att vi skulle ha en "vanlig" bil.. får se hur länge det varar ;-) ..och vad ska vi ha en sån stor bil till?.. jaja..Nu ska vi bara sälja Alfan....

Igår fick Elvira åka till Mulle Meck en kortis.. innan vi körde Emma till tåget, hon har varit här sedan i måndags.

Idag jobbar A..sååå tråkigt att han måste gå och jobba mitt i semestern..men det är bara 4 dagar...

Slutet av nästa vecka bär det nog av upp till Hälsingland troligtvis.. nu har vi ju ny bil att åka i.. tänker inte åka i Fiaten!!

Bakade både igår och förrgår... igår bakade jag cupcakes som jag hittade på en blogg...såg sååå goda ut och så blev det bröd oxå, bakade samma bröd i förrgår men eftersom vi gjorde kantarell toast osv så gick de åt snabbt... så jag fick baka mer :-). Leilas formfranska, så bra recept!!

Snart vaknar nog lilla prinsessan...

/Jenny

2-år!

Igår fyllde lilla prinsessan 2 år!! Oj vad stor hon börjar bli vår lilla tös!

Hon blev så glad på morgonen när hon äntligen fick ta upp sin "pesänter" ur påsarna hon tittat på hela veckan :-)
Och sen innan alla kom fick hon ta på sin "till  kalas", klänningen som vi köpte i veckan och sa "den ska du ha till kalaset" så hon trodde det hette till kalas :-) Så det var vad hon kallade den..
Elvira älskade sin tårta... ville äta armar och ben av Svampbob... och idag med :-)
Det var väl tur det... som jag kämpat med den tårtan! Tog nog ca 5 timmar allt som allt..stod i torsdags kväll och modellerade i nästan 2 timmar och monterade ihop den igår tog kanske 1½ + bakning och lägga ihop den med mousser och allt... hoppas den var god med :-)

Hon fick så mycket fina presenter!! Tack allihopa!
Hon leker med allt! Allt är lika roligt.
Hon fick: ett kök/pentry med massa saker till! (tog ett tag för mamma att bygga ihop ;-) ) En dockvagn med lift och bäddsett till, garage och många bilar och en jättebra bok som heter Sixten och Blixten på dagis, den rekomenderar jag!!
Av oss fick hon en docka, nalle puh pussel, vattenpistol, en bil och tidigare i veckan en Dora ryggsäck, som skall sitta på när man skall spela fotboll :-) Eller Supermatch som hon kallar det :-D
Så roligt att hon har många nya saker att leka med..speciellt nu när det regnar och vi måste vara inne..

Emma och Elon stannade över natten så på eftermiddagen så åkte vi till Kista för de behövde några grejor.
Innan vi åkte hem skulle vi köpa trosor åt Elvira så jag sa det och hon skrek i högan sky: Köpa trosa!! Det är nämligen det roligaste hon vet nu :-)
Hon är ganska duktig med att gå på pottan, men vill oxå ha blöja...

Vi var ju på Gröna Lund oxå, det gillade hon :-) Åkte karusell med nöje.. men inte mamma och pappa... så vi får ta med nån annan nästa gång..
Mamma fick svindel i Lilla parisehjulet ;-) ..
Hon åkte iallafall Veteranbilarna, en sån karusell med massa hstar och annat som går runt runt, hoppla sa Elvira och hoppade på hästen :-).... Och fick äta massa snask..glass, munkar,langos.. ja den dagen var väl paradiset :-)

Kommer bilder från både grönan och kalaset när jag orkar....tårtbilder i andra bloggen finns redan..

Nu skall jag gå och se Sommarkrysset...

/Jenny

RSS 2.0