Sämre

Efter en orolig natt inatt, E har gråtit/gnällt ofta så blev det en bra morgon efter ett tag.. hon var ganska pigg när jag steg upp kl 8 men fick en ipren för hon var fortf lite varm.
Efter frukost så var hon så pigg så vi åkte till Vallentuna på tårtutställning för jag behövde köpa lite grejer till kommande tårtor. På vägen hem bleb hon ganska trött och somnade i bilen vi bar i henne och sen somande hon om i sängen med mig, efter hon sovit en timme så när hon vaknade var hon kokhet och väldigt trött och låga bara i soffan, hade då 40 graders feber!! Inte ens när A kom hem med Max mat ville hon stiga upp och åt inget... brukar alltid äta pommes iaf! Tillslut kunde vi iaf ge henne Ipren och efter en stund så ville hon både äta och leka...
När det sedan var dags att äta, varma mackor och te så började Iprenen sluta verka och hon ville inte äta och var trött...
Sen har hon sovit en stund och nyss fick hon en panodil.. hon satt och käkade ostbågar nyss och då utbrast hon: Nu kan man leka "parater", nu är detr mörkt.
Hon och A brukar leka pirater och han säger att man får leka det när det är mörkt...
Konstigt hur det kan svänga så, ena stunden ingen ork och sen är det full fart...

Själv är jag oxå helt slut idag.. ögonen är bara halvöppna, har eg ingen ork med nåt, vill bara ligga i sängen med släckta lampor.. men några saker har vi åstadkommit idag iaf...
A mår ganska bra tror jag.. han e väl oxå trött kanske, men inte sjuk iaf.

Snart dags att släcka lampor osv.. för Earth hour... A säger att vi måste...skönt för mig iofs..

Trevlig lördag kväll.

Det går runt runt

Japp jag e förkyld IGEN(3:e ggn på 2 mån!)!!! Jag tror jag blir galen! Vad ska man göra för att hålla sig frisk? Jag hade precis börjat motionera igen efter min senaste förkylning och frukt äter jag i massor, börjar dagen med ett glas färskpressad juice.
MEN jag vet hur jag blir sjuk, tror jag.. E släpar med sig bacillerna hem sen på natten när hon kommer över i vår säng så vill hon hålla armen om min hals och ligger då med ansiktet bara några cm från mig, så nu när hon varit sjuk så är det ju klart att jag får hennes baciller oxå.
JAg tror inte vi kommer att få henne sova i sin säng så länge vi sover i samma rum så det är väl bara att gilla läget ett tag till. Och längta tills det blir riktig vår och sommar och mindre bacillusker.

Fredag idag och därmed städdag, men då jag har feber och allmänt hängig skall detta skippas.. ev bara dammsuga skräpet. Får städa skinande sen när vi e friska.

Har iaf bakat minimuffins med apelsin smak. Jättegoda! Fredag och jag e snask sugen men kan inte äta choklad nu då det "river" i halsen så muffins känndes perfekt! Lena och goda :-)

Trevlig helg och hoppas ni e friska.

Solen är åter

Vilken natt! Har sovit lite här och där bara fram till ca 4.30 eller så..E har skrikit och gråtit hela natten, ingen Ipren ville hon ha och när jag skulle ge henne den iaf så somnade jag innan jag hann upp.. men sen vid 4.30 ca så fick vi i henne en och sen somnade hon och sov till kl 8.10. Hon klagade på att hon hade ont i öronen inatt. OCh feber hade hon.
Så jag ringde till vc imorse och vi fick en tid och där såg de att hon hade en aning öroninflamation dvs lite röd, men ville inte ge antibiotika om det inte var lika inatt, då skulle vi ringa imorron och få utskrivet. En jättebra läkare fick vi, trodde nästan de var utrotade på var vc.
Så fick hon ett klistermärke hos doktorn, vilken lycka för flickan :-) . Vi pratar om tandläkaren och att om man är duktig där får man klistermärke, så får hon ett hos doktorn :-) ... Hon var så glad.

Nu sover hon igen, det är så man märker att vår prinsessa är sjuk oxå.. hon somnar kl 12.15 även om hon vaknade 8.. annars skulle hon inte sova något föränn ikväll.

Tyvärr är det underbart väder idag! Sol och ganska vindstilla. Om E kunde var lugn ute så kunde vi gått ut en stund, men då ska hon väl leka järnet och det funkar inte om man e sjuk.
Så tyvärr får vi njuta av det fina vädret innifrån. Inte ens en prommenad blir det idag. A bör jade kl 8 imorse och slutar inte förrän kl 21 ca.. tråkigt för både mig och honom.

Hoppas ni har sol idag och får njuta av den.

Hungrig katt

Jag som tyckte Selma var jobbig när hon är hungrig.. kolla in denna stackare :-D


Fredag

Samtalet idag gick bra. Hon är en duktig liten tjej. Mogen för sin ålder och verbal tydligen :-) .

Blev ingen prommis efter då jag glömde mössa ochhalsduk och det blåste kallt nå in i bomben. Däremot blev det städat idag... kunde inte låta bli, jag gör ju det varje fredag. Tycker om att sätta mig på fredag kväll och mysa och känna att det är rent och fräscht.
Tyvärr såg jag en del saker som måste fixas här hemma.
1. Putsa fönster
2. Måla vardagsrummet och hallen + dörrar i hallen. Ganska slitet och märken överallt.
3. Nya gardiner och kuddar i sovrum + v-rum
4. Nya fräscha blommor el gröna växter. Har tröttnat på de som vi har nu.. har haft de i 2-3 år.
Säkert finns det andra saker med men dessa har jag tänkt på ett tag..

Idag börjar jag inte förrän 13 så jag har fortfarande någon timmes lugn och ro. Skönt. Hoppas A hämtar E från dagis och att maten är påbörjad när jag kommer hem, men detta beror på när han slutar.

Måste åka och handla lite ikväll så jag kan baka och laga mat till mamma och pappa imorron (vad vill ni ha?).

Trevlig helg.

Duktig tjej!

När jag kom till dagis idag så var de ute, de få som var kvar (kl17.30), härligt väder solen sken och var på väg ner. Jag blev så glad för att de var ute, brukar annars vara inne så mycket. Skönt att vara ute när vädret är fint.
Jag bytte från overall till jacka på E och eftersom hon var ute så tänkte jag inte på att känna efter blöja. Sen när vi kom hem efter vi varit på tur så märkte jag att hon iten hade någon blöja. Så detta var första gången hon var utan när vi åkte nån stans med blien. Var borta ca 45 min. När vi klätt av oss och skulle dushca då var hon kissnödig sa hon.

När jag slutar kl 17 så brukar jag laga mat innan jag åker till jobbet för att annars blir det för sent innan vi kommit hem och duschat och sen laga mat.. men idag varken hann eller orkade jag laga mat så då blev det Mc D efter dagis och E fick bestämma om vi skulle äta där eller ta hem, det blev där. Så härligt att se när hon sitter och pysslar med maten :-).
Var nog säkert 6 mån sen vi åt på McD ..gillar inte deras äckliga hamburgare, ser snuskig ut. Äter hellre på MAX men det ligger längre bort. Oftast gör vi egna hamburgare hemma, det är bäst. Men idag skulle det vara nära.
Så köpte vi glass med hem som åts i soffan efter duschen.

Nu sover prinsessan så gott. Somnar lätt efter en dag på dagis. Varje dag är hon prinsessa på dagis. Alltid en prinsessklänning, ibland krona och coola skor, idag var det Cowboy boots(vuxen storlek!)... detta sprang hon och hämtade så fort vi kom dit.

Imorgon är det utvecklingssamtal. Hoppas de säger bara snälla saker om min prinsessa.

Imorgon är det fredag och därmed städdag, men jag är så urbenat trött så jag tänkte ev strunta i att städa och ta det på lördag fm eller kanske söndag när A & E är hemma och kan hjälpa till. Och imrogon efter dagis gå en prommis och sen dushca och lägga mig och försöka sova en stund. Skönt när man e ensam hemma, var ett tag sedan jag var det för om A jobbar kväll e ju han hemma och ibland behöver man vara ensam och ta det lugnt. Och imorgon blir det ev så.

Nu ska jag nog sluta babbla en massa strunt som ingen orkar läsa och lägga mig i soffan.

Kram


Nostalgi



Kolla på detta, nostalgi eller vad?!

Luft

Igår fick vi hem två nya filmer från Lovefilm, en till mig och Elvira fick Törnrosa, den gamla versionen. Vi tittade på den igår och slutet idag, hon gillade den filmen, satt och frågade hela tiden och var intresserad. Idag har vi lekt elaka fen som förtrollar Törnrosa som sover i hundra år sen kommer prinsen och kysser henne så hon vaknar :-). Flera ggr har detta lekts.

Idag har jag äntligen fått mig en Ben & Jerrys Wich glass. Mmmmmm den är så god. Dessvärre om man ätit bara BJ glass på sistone så blir annan glass inte lika god :-( Jag åt en Sandwich Stracciatella (den nya) i onsdags och den smakade bara luft.. inte värd att fuska för alls :-(.

I veckan skall E bara gå på dagis en dag, jag är ledig på måndag för att jag hade en semester dag jag var tvungen att ta ut innan April och sen är A ledig i slutet av veckan innan han börjar sitt nya jobb.
Jag är ledig 4 dagar nu. Skönt. Tänk förr när jag jobbade 2 dagar i veckan och var ledig 1 vecka i streck ibland...då känndes det konstigt att jobba. 

Ikväll blir det Andra chansen och en skön kväll i soffan för mig själv, innan dess mys med Elvira. Hoppas jag slipper vara ensam så många helger framöver.  Är ganska tråkigt att sitta själv så.

Nu är SMå Einsteins slut så det är nog bäst att bege sig ut till v-rummet.

Trevlig helg.

Enformigt

Varje kväll när Elvira skall sova läser vi saga, hon har massor av sago böcker men den enda som duger är en Nalle Puh bok. Denna fick hon i doppresent, och både vi och hon kan den nu utantill :-) Har försköt med nån av de andra bra sagoböckerna men denna har många bilder och ramsor och rim och annat att lära sig av, det är väl det som är bra..
MEN när vi var på Coop för en vecka sen så fick hon välja en ny bok och nu skall den läsas varje kväll, i denna är det bara en saga om en prisessa, så den kan vi snart oxå ;-) ... och efter man läst den skall man läsa en berättelse från Puh oxå.
Inte lite enformigt alltså.

                                   
(www.adlibris.se)


Elvira älskar att säga att hon älskar oss :-) Gör det ofta. Och att hon saknar oss, även fast vi varit med varann hela dagen och jag bara gått in i köket en stund tex.
När jag kommer och hämtar på dagis nuförtiden så har hon alltid saknat mig och några gånger har hon gråtit förtivlat oxå :-( .. för alla andra barn har blivit hämtade av mamma och hon är ensam å då saknar man sin mamma såklart :-(  Min lilla tjej.

Nu skall jag titta på den nya "realitysåpan" Stockholm Arlanda. Intressant när man jobbat däromkring så många år :-)

Glassnyheter

Nu är årets glassnyheter här! Jag har inte smakat de ännu, men jag vet att jag förmodligen gillar ben & Jerrys Wich glass bäst! Förra sommaren kom den och fanns då bara på pressbyrån & 7eleven. Men nu finns den nästan överallt där glass säljs tack vare GB. Underbart. Fantastiskt god glass. Längtar redan till jag får äta en :-)


Snö och snö

Räcker det inte nu? Ja med snö alltså.. nu snöar det igen! Ena stunden är det varmt och tinar och sen blir det kallt, fryser på blir is och sen snöar det igen.. nu är det ju mars, då kan det väl bli vår! Eller?!
Undrar hur sommaren blir, nån som vet?

Äntligen bra i förkylningen oxå, bara nåt litet munsår i mungipan kvar.. Annar prima. Så idag var jag och skaffade gymkort, ville egentligen gå på ett gym i Solna men erbjudandet de hade slutade gälla i lördags och jag orkade inte ta mig dit i veckan, synd för de hade bra gruppklasser där, men nu blev det Friskis istället, och nära jobbet om jag vill träna direkt innan eller efter.
Tog det lugnt idag eftersom jag inte tränat sen okt eller sept på gym, men skönt var det. Har saknat det faktiskt, jag gillar att gå på gym. Och nu är det väl dags för Beach-09 snart så det gäller att sätta fart ;-) ...Nä men har blivit förslappad i kroppen och gått upp lite sen jag började mitt nya stillasittande jobb. Så nu är det promenader efter dagislämning och gym iaf 2 dagar i veckan.  

Annars inget speciellt här..

Nu, kolla in Project Runway en kortis sen sängen för jag är supertrött.

RSS 2.0