Två recept

Dessa maträtter går under kategorin "snabbmat" för mig då de sköter sig själv ganska bra och maten är lagad, äten och kanske tom diskad på under en timme.

SaffransFiskgratäng 3 port

1 st torskblock (gärna änglamark)
1 halv broccoli huvud
1 st paprika
4 st tomater
Hackad/pressad vitlök ½ liten klyfta
½ förpackning grädde
1 dl mjölk
salt
peppar
Buljong (helst Renée Voltaires Lantbuljong i pulverform)
½-1 förpackning saffran (5g?) (beror på hur mycket saffranssmak du vill ha)

Lägg fisken i en ugnsform, skärgrönsakerna i önskad storlek, lägg de över och runt fisken (vill man ha mer grönsaker eller andra grönsaker, så är det frittfram).
Vispa ihop vitlök, grädde, mjölk, buljong, saffran salt och peppar, töm detta över fisken och grönsakerna.
In i ugnen på 225grader 15-30 min beroende på ugn och om fisken var tinad/fryst. Man får känna/kolla om fisken är klar.
Servera med pressad potatis, kokt potatis en sallad eller kanske som i vårt fall bulgur & röda linser


Fiskgryta 4 port

1-2 st torkblock
6-8 skalade potatisar
3 morötter
½ blomkålshuvud
½ vitlök hackad
1 paket (5g?) saffran
2 dl grädde
Vatten
Buljong ½ tärning eller 1 msk RV pulver
salt & peppar

Skär potatisen i tärningar, slanta/tärna  morötterna, skär blomkålen i små buketter/bitar
hacka  vitlöken. Lägg grönsaker+ vitlök i en varm gryta med lite smält smör i botten. Fräs grönsakerna tills de blir "svettiga" töm då på vatten så att det täcker grönsakern och 1 cm till, töm sedan på grädde lägg i buljong och saffran sedan lägger du i fisken. koka tills potatis och fisken är klara om fisken är tinad tar detta kanske 10-15 min. Smaka av med salt och peppar.
Även här kan man ju ta andra grönsaker om man vill, jag skriver bara det jag använde.

Lycka till & Smaklig måltid.

(bild kommer senare)

Morsor på stan

I helgen var som sagt min barndomsbästis Anna här. Vi hade mycket trevligt. Jag hämtade henne i stan, där drällde vi omkring en stund, drack smoothies på Blueberry, köpte stövlar, spanade in Lagerhaus & Stockhome tex. Sen hem, vila en stund sedan snygga till oss lite så körde Andreas och Elvira in oss till Le Rouge. Mycket god mat var det! Dock var huvudrätten bäst..de hade inte riktigt lyckats med desserten (enligt min mening). 4 Z får de av mig. Mysigt var det där nere oxå.

Andreas och Elvira var till Biltema och på bilmässa när vi var på stan. Sen fick Elvira sin första Kebab, tror den blev godkännd.  

Monterade badrumskåp, lampa och toarullehållare som vi införskaffade på IKEA i fredags.

Elvira och jag var på vadhuset i fredags..kommer nog att åka en gång i månaden eller så...Elvira älskade det.
På vägen dit matade vi fåglar oxå :-) ..olch åkte buss dit...alla saker Elvira gillar på en och samma dag, varfför sprida ut det när man kan ta allt samtidigt.

Anna ville ha thaimat i söndags..så ännu en helg med thaimat ;-) ..Tur mamma kommer i helgen så vi slipper smaska thaimat igen. Eller kanske mamma vill ha det ;-)

Nu: TV:n. Andreas har målat golvet på kontoret igen så datorn är i v-rummet och delar nätverkskabel med tv:n.. så jag skall se på Matakuten nu.

Tjipp


Senaste tiden..

Ja som vanligt ett tag sedan jag skrev, såg att pappa saknar uppdatering ;-).

Ja vad har hänt sedan sist?

Renoveringen är klar.. ja förutom köket så. Sen är det bara "småpill" kvar, tex lampor i taken, en byrå och lite ljusstakar.

Jag har fyllt år... firades på sedvanligt sätt med att åka och köpa tårta.. japp köpa! Har ni hört...men när vi inte får besök på min födelsedag brukar vi köpa tårta, enda gången jag köper tårta...I år blev det en underbar från Tösse, med vaniljpannacotta, chokladmousse och hallonmousse.

Nu lagas det mat, saffransfiskgratäng. Mmmm

I helgen som var, var jag på kurs, modellering av tjej med Sugarpaste. Så nu kan jag det... måste bara träna, vissa detaljer var lite svåra, tex armar och händer. 
Har anmält mig till en till kurs i dec, men där står jag på första vänteliste plats. 

Har fått två beställningar på Cupcakes, en till dec och en till jan förhoppningsvis. Hoppas de blir av med, det vore skoj. 

Elvira går och dansar som vanligt, hon verkar bli väldigt duktig på det ser man när hon dansar framför tv:n :-) Man ser att hon har kontroll på kroppen, takt och allt. Kul! 
 
Jobbet går bra, har fått en mycket rolig uppgift nu. Sitter numera i receptionen med mina uppgifter, så jag kan vara behjälplig för vår praktikant.

Hösten är verkligen här. Härligt, dock vill jag inte gärna ha vinter... fast för en del verkar det som att det redan är vinter, redan för en månad sen sanrt så började folk ha vinter jackor, typ Canada Goose osv! Galet tycker jag... Nu kläs barnen i värsta vintermunderingen även så de vuxna.... vad ska de då ha när det blir -5 - -20 och mer? När de redan vid 5-10+ grader har dessa vinterkläder!? Oh well, inte mitt problem kan tyckas..men jag undrar bara.

I helgen kommer en "gammal" kompis, dvs min bästa kompis då jag var barn, hit. På lördag skall "tanterna" bege sig ut på restaurang minsann. Le Rouge skall det bli, jag vill gärna testa den restaurangen men då Andreas redan varit dit och han tyckte inte det var så bra att han ville dit igen så var det ju tur att jag kom dit iallafall :-) Recension kommer efter helgen kanske. Vi skall äta tidigt.. herregud två småbarnsmorsor släpper man ju inte lös hur som helst i stan ;-)
 
Slut på svammel gott folk.

Ha en trevlig kväll.


Härligt med höst

Nu går det framåt med lägenheten, bara hall och kök kvar.
Andreas har byggt igen den andra dörren, nu skall bara hallen fixas till, tapetseras och målas, sen skall vi ha fler skåp och bänkar i köket.
Saknar fortfarande en byrå till v-rummet. Skänk till matrummet är fixad, skall bara måla den. Den är riktigt stor och rymmer mycket porslin, vilket är bra för då blir det mer förvaring i köket!

Elvira går på dagis och dans och älskar båda..det är bara bra med henne :-) Hon är väldigt härlig nu, när hon inte bestämmer sig för att trotsa dvs... men så ska det väl vara :-)
Imorgon skall hon till tandläkaren för första gången. Hon tycker det är spännande.

Själv är jag hemma från jobbet idag, en förkylning från förra veckan som tagit om, med väldig halsont och blåsor i munnen tex... mycket obehagligt måste jag säga.
Pga detta blir vi efter i renoveringen, för hallen skulle varit klar igår annars :-(

A jobbar och sliter.. när han inte jobbar så renoverar vi hemma, stackarn. Jobba heltid och renovera.. men det är inte så långt kvar nu, sen får vi njuta av lägenheten och ledighet.
Vi funderar på att åka till London i december och julshoppa bara vi två. Det vore underbart..bara gå i lugn och ro i affärerna.

Idag är det en underbar dag ute.. lite kallt men med rätt kläder på så är det OK. Tråkigt att vara hemma och sjuk. Men snart är det dags att hämta prinsessan från dagis så då kommer jag ut en stund iaf :-)

Ha en bra vecka.

RSS 2.0